MOST PRZEDNI NIVKA
Moderator: Albert_N
MOST PRZEDNI NIVKA
witam jeśli ktoś potrzebuje obudowe kompletną mostu przód nivka - plus ewentyalne części to mam do oddania - most niekompletny bo poleciało koło tależowe 10/41 reszta ok
kupiłem cały dyfer i to mi nie potrzebne
kupiłem cały dyfer i to mi nie potrzebne
SUKA 1,3 podtlenek lpg na wtrysku troche pomotana
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
Re: MOST PRZEDNI NIVKA
o ile związane z tematem.
Bracia Słowianie stosują niezależne zawieszenie przedniego mostu w nivie, po co ?
To bardziej nazywać trzeba przednim reduktorem a nie mostem.
tak to wygląda
:
bo rama mocująca- osłaniająca skrzynkę rozdzielczą mogę zrozumieć, a wygląda to tak:

ewentualnie z aluminium:

Bracia Słowianie stosują niezależne zawieszenie przedniego mostu w nivie, po co ?
To bardziej nazywać trzeba przednim reduktorem a nie mostem.
tak to wygląda

bo rama mocująca- osłaniająca skrzynkę rozdzielczą mogę zrozumieć, a wygląda to tak:

ewentualnie z aluminium:

Jeżdżę na felgach kutych SLIK i dziur się nie boję. Offroadu też nie. Polecam.
Bo wyrywa się szpila z obudowy mostu, z powodu drgań silnika i samoczynnego odkręcania się nakrętki, w szczególności jak ma się zamontowany silnik wysokoprężny. Chociaż u mnie się nie zdarzyło jeszczekb-autostyle pisze: po co ?

Niva 1978 1.6D VW ;]
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
dziękuję, no to faktycznie jest sensowność tego rozwiązania.Radvarin pisze:Bo wyrywa się szpila z obudowy mostu, z powodu drgań silnika i samoczynnego odkręcania się nakrętki, w szczególności jak ma się zamontowany silnik wysokoprężny. Chociaż u mnie się nie zdarzyło jeszczekb-autostyle pisze: po co ?
kb-autostyle pisze::
Nie wiesz czasem ile takie ustrojstwo kosztować na złotówki i czy jest możliwość np. zakpienia

Radvarin pisze:Bo wyrywa się szpila z obudowy mostu, z powodu drgań silnika i samoczynnego odkręcania się nakrętki, w szczególności jak ma się zamontowany silnik wysokoprężny. Chociaż u mnie się nie zdarzyło jeszcze
Osobiście się już pozbyłem kompletu szpilek , ale nie rozpaczałem i zrobiłem sobie coś lepszego

Ja mam benzynę, zle co chwile mi się to odkręca, a ostatnio wyłamało mi fragment gwintu.
Ile takie mocowanie kosztuje?
Niva '84 1.6 Pb + LPG
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
W Moskwie można je zamówić za 4900 rubli. (czyli 500 z hakiem)inrzynier pisze:Ja mam benzynę, zle co chwile mi się to odkręca, a ostatnio wyłamało mi fragment gwintu.
- Marek D.
-
To dobry patent, tylko ta dilerka ze śrubkami to nie od tegokb-autostyle pisze:W Moskwie można je zamówić za 4900 rubli. (czyli 500 z hakiem)inrzynier pisze:Ja mam benzynę, zle co chwile mi się to odkręca, a ostatnio wyłamało mi fragment gwintu.

Svenson - uchował Ci się szablon z moich wieszaków, czy sam na wzór kminiłeś?
No tanie nie są.
A może któryś z kolegów robił podobne uchwyty i ma jakieś rysunki...
A może któryś z kolegów robił podobne uchwyty i ma jakieś rysunki...
Niva '84 1.6 Pb + LPG
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
W Rosyjskiej Federacji już nie ma nic taniego.. wszystko co importują (a importują gigantyczne ilości) jest naturalnie nawet do 3x droższe, a ceny swoich wyrobów są na poziomie europejskim - oceniając stosunek jakość a cena.inrzynier pisze:No tanie nie są.
to jest właśnie to w tym sprzęcie , ja na benzynie nie miałem nigdy nawet poluzowanych nakrętek , a w ropolu mi powyrywało całe gniazdainrzynier pisze:Ja mam benzynę, zle co chwile mi się to odkręca, a ostatnio wyłamało mi fragment gwintu.

niby nie za wiele ale za wiele jak za same mocowanie mostukb-autostyle pisze:W Moskwie można je zamówić za 4900 rubli. (czyli 500 z hakiem)inrzynier pisze:Ja mam benzynę, zle co chwile mi się to odkręca, a ostatnio wyłamało mi fragment gwintu.

Mam szablon i w ten weekend bede wycinałMarek D. pisze:
Svenson - uchował Ci się szablon z moich wieszaków, czy sam na wzór kminiłeś?

panowie podpowiedzcie jaki jest objaw lużnego przedniego mostu moja nivka doczekała się remontu przedniego zawieszenia,a na dołkach cos tam jeszcze łupie.
pozdrawiam
pozdrawiam
wejdz pod dziwke , złap za przedni wał zaraz za krzyzakiem po stronie mostu i góra - dół - góra - dół ...
potem tak samo za półosie

potem tak samo za półosie

U mnie było słychać jak wał napierdziela po drążku, po prostu śruby całkiem się odkręciły.
Ostatnio zmieniony śr sie 10, 2011 10:40 pm przez inrzynier, łącznie zmieniany 1 raz.
Niva '84 1.6 Pb + LPG
mnie wał strugał drazek jak szpilka sie wyrwała 

- PIOTRek NIVA
-
u mnie tylko czasami coś rzęziło aż poleciał w całości ale to inna bajka 

Niva 1,6 '82
GV 1600 '03
MB W210 '01
to już historia
C4 Picasso '07