dandan, dzięki za uwage, tak sobie toeretyzowałem kiedyś, i wysżło mi że przy strzale z boku w koło moze tak się zdarzyć... upewniasz mnie niestety co do moich podejrzeń no cóż, licze że materiał drążka się spisze (jakaś lepściejsza stal..), obaczymy. Masz jakis lepszy patent? zawsze mogę przerobić za jakiś czas. Tak czy tak ameryki cholera nie odkryłem, a juz się cieszyłem..
Ze smoka się uczciwie wyspowiadam jak pojeżdzę trochę. Zrobiłem go naprawdę solidnie, dodam na plus- jest porzadna głęboka miska , smok jest pod pompą więc żadne przechyły mu nie zaszkodzą, kanały ma szersze nić oryginalne, sitko filtrujace od orygunału. póki nie popracuje to się nie dowiemy co z tym patentem.
Dziś (w końcu miałem trochę czasu) wsadziłem silnik. Siedzi już na nowych łapach, z nowiutkim sprzęgłem lucasa 215 mm, nowym łożyskowaniem wałka w wale i nowym mocowaniem pompki vaacum. Cieszy juz oko, choć widać ze bedzie garbaty aniłek hehehe.
Teraz musze tylko dobrać i kupić chłodnicę bo niestety dostałem silnik bez, przerobić nagrzewnicę, skompletować cały układ chłodniczy, podciągnać powrót ON, wyrzeźbić uchwyt linki sprzegła zamiast pompy, zrobic elektrykę, pospawac tunel, założyć wały, wycentrowac reduktor (włącznie z dystansem redyktor-skrzynia), zrobić kolektor wydechowy od turba w dół i kilkadziesiąt innych spraw i już..
mmb
sęk w tym, ze jak bym chciał to pewnie kupił bym patrola, vitarkę albo coś podobnego, albo gotową nivkę, ale ja chcę ja sam zrobić. Z tym rokiem to przesadzasz... moja już prawie 1,5 grzeje się w garażu..hehehe
pzdr
MP