Czy ktoś sprzedaje jakieś zestawy zwiększające redukcję?
Mam trochę wieksze koła(ale bez podcinania) i na reduktorze Niva jedzie zdecydowanie za szybko. Pomijam już nawet ostry off-road, ale
jadąc w grupie na kamienistych podjazdach, muszę sie zatrzymać. Poczekać aż wszyscy podjadą... i dopiero jechać. Inaczej albo brakuje mocy, albo pałe sprzęgło.
zmiana przełożenia reduktora
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
Re: zmiana przełożenia reduktora
Zaraz KB-autoStyle wyskoczy z ofertą...
Gdzieś na niemieckich stronach tuner łady sprzedawał komplet kół zębatych do reduktora o wolniejszym przełożeniu ale spore pieniądze to kosztowało...
Z którego roku masz Nivę?Możesz pokombinować z przełożeniami dyfrów...spotykane przełożenia od 3,9 do 4,3...

Gdzieś na niemieckich stronach tuner łady sprzedawał komplet kół zębatych do reduktora o wolniejszym przełożeniu ale spore pieniądze to kosztowało...
Z którego roku masz Nivę?Możesz pokombinować z przełożeniami dyfrów...spotykane przełożenia od 3,9 do 4,3...
Ostatnio zmieniony śr sty 25, 2012 6:05 pm przez tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
UAZ 78 r (dawno temu)>czerwona niva 91r>biała niva 98 r >Disco 300, 98 r
-
- jestem tu nowy...
2005 rok. Przełożenia dyfru nie znam.
"Wolne" przełożenie do reduktora to można znaleźć http://www.lada-sport.de/en-lada-sport-parts.html ale cena...
2005 r to najprawdopodobniej masz przełożenie 3,9.W starszych 4 biegowych 1,6 było przełożenie 4,3, to ciut wolniej...
2005 r to najprawdopodobniej masz przełożenie 3,9.W starszych 4 biegowych 1,6 było przełożenie 4,3, to ciut wolniej...
UAZ 78 r (dawno temu)>czerwona niva 91r>biała niva 98 r >Disco 300, 98 r
- silverstone
-
Z tymi przełożeniami w mostach to po roczniku do ładu nie dojdziesz. W starych były też 4,1.
A jak wieść gminna niesie, to w reduktorze występują dwa przełożenia. Trzeba wymienić wałek pośredni i koło na koszu mechanizmu różnicowego. Przynajmniej we wiodącym sklepie Jacars szef zeznał że ten zestaw występuje w dwóch wersjach. Proponuję tam zadzwonić i zasięgnąć języka.
A jak wieść gminna niesie, to w reduktorze występują dwa przełożenia. Trzeba wymienić wałek pośredni i koło na koszu mechanizmu różnicowego. Przynajmniej we wiodącym sklepie Jacars szef zeznał że ten zestaw występuje w dwóch wersjach. Proponuję tam zadzwonić i zasięgnąć języka.
1,6 '92, 1,7i '98.....
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
oferta nie moja bo nie mój sklep, ale ot co dostępne można zobaczyć tutaj :tomek pisze:Zaraz KB-autoStyle wyskoczy z ofertą...![]()
http://tuningsport.ru/market/niva-c-17_75.html

Jeżdżę na felgach kutych SLIK i dziur się nie boję. Offroadu też nie. Polecam.