zamienniki
Moderator: Albert_N
zamienniki
Mam pytanie.Czy ktos robil cos takiego jak tabele zamiennkow do nivy? Chodzi o zamienniki nowe i szrotowe z popularnych marek. Wiem ze to temat na gruba ksiege ale moze jak kazdy dorzuci jakis szczegol... Co o tym myslicie?
A co Ty dzis zrobiles dla swojej nivy?
Czy jakas biedna zuczyna moze byc dawca organow? Np reflektory albo amory...Mowimy o nowych czesciach.Bart03 pisze:tego jest tak duzo ze nie dalbym rady tego za godzine napisac. Powiedz lepiej co potrzebujesz a ja ci powiem z czego mozna lub nie mozna dopasowac
-
-
Niva to nieobliczalny samochod. Sklepy z czesciami do nivy nie sa wszedzie. Jakosc oryginalow, wiadomo. Np. na szrotach jest wiecej organow do merca 600 niz do nivy.wieprzowina pisze:tyle razy czytałem że części do nivy są dostępne i nie drogie. Nawet były linki do jakichś internetowych sklepów. To po co szukać zamienników?
-
-
amory tyl podejda z staregio fiata combi, reflektory nie podejda z zuka jedynie pasuja z ikarusa albo kamazasaymon pisze:Czy jakas biedna zuczyna moze byc dawca organow? Np reflektory albo amory...Mowimy o nowych czesciach.Bart03 pisze:tego jest tak duzo ze nie dalbym rady tego za godzine napisac. Powiedz lepiej co potrzebujesz a ja ci powiem z czego mozna lub nie mozna dopasowac
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- Sniper
- Kontaktowanie:
Chyba tylko just for funwieprzowina pisze:tyle razy czytałem że części do nivy są dostępne i nie drogie. Nawet były linki do jakichś internetowych sklepów. To po co szukać zamienników?

Jeżeli masz dojście do hutrtowni to prawie każdy duperel nawet sprowadzisz.
Jedynie blachy do podwozia nie chu... nie mogłem dostać - a zamienników idealnych od tego raczej nie ma

No fakt o części do Ikarusa łatwiej niż do nivyBart03 pisze:jedynie pasuja z ikarusa albo kamaza

Ręce precz od GENERAŁA!...

w kwesti lamp polecam Wesem model Ikarus nr seryjny wg Wesemu: RE 124.11 H4 za 14,26 zł netto + Vat (cena dla hurtowników)
Ale jesli ktos chce zapodac z czegos innego to pasuje takze z Kamaza, MZ, Robura , Trabanta, Wołgi i Zaporożca
Więcej opcji nie ma z przednimi leflektorami
Ale jesli ktos chce zapodac z czegos innego to pasuje takze z Kamaza, MZ, Robura , Trabanta, Wołgi i Zaporożca

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
-
-
Podziwiam Kolegi znajomość sprzętów RWPG!!! To się nazywa fachowa odpowiedźBart03 pisze:w kwesti lamp polecam Wesem model Ikarus nr seryjny wg Wesemu: RE 124.11 H4 za 14,26 zł netto + Vat (cena dla hurtowników)
Ale jesli ktos chce zapodac z czegos innego to pasuje takze z Kamaza, MZ, Robura , Trabanta, Wołgi i Zaporożca![]()

mocowania i gumy napewno pasuja tyle ze zuk ma troche dluzsze amory i nieco wiekszy skok wiec niby pasuja ale moga troche namieszac przy wykrzyzu. Co prawda nigdy takowych nie zakladalem ale kiedys mialem taki zamiar stad cos tak mi sie wydaje ze moga troche bruzdzic ale przyznam szczerze ze do konca nie jestem pewien wiec nie biez tego zupelnie doslownie 

- Wojtek
Nieprawda!Bart03 pisze:w kwesti lamp polecam Wesem model Ikarus nr seryjny wg Wesemu: RE 124.11 H4 za 14,26 zł netto + Vat (cena dla hurtowników)
Ale jesli ktos chce zapodac z czegos innego to pasuje takze z Kamaza, MZ, Robura , Trabanta, Wołgi i Zaporożca![]()
Pasują jeszcze od Skody RT _ mam takie u siebie, to jest z kolei zamiennik do Kamaza
Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
- Wojtek
Pasują, jak się zrobi lifta tyłu +2" tzn mocowania tak ale dłuższeBart03 pisze:mocowania i gumy napewno pasuja tyle ze zuk ma troche dluzsze amory i nieco wiekszy skok wiec niby pasuja ale moga troche namieszac przy wykrzyzu. Co prawda nigdy takowych nie zakladalem ale kiedys mialem taki zamiar stad cos tak mi sie wydaje ze moga troche bruzdzic ale przyznam szczerze ze do konca nie jestem pewien wiec nie biez tego zupelnie doslownie
no wiec normalnie na zywca nie pasujaWojtek pisze:Pasują, jak się zrobi lifta tyłu +2" tzn mocowania tak ale dłuższeBart03 pisze:mocowania i gumy napewno pasuja tyle ze zuk ma troche dluzsze amory i nieco wiekszy skok wiec niby pasuja ale moga troche namieszac przy wykrzyzu. Co prawda nigdy takowych nie zakladalem ale kiedys mialem taki zamiar stad cos tak mi sie wydaje ze moga troche bruzdzic ale przyznam szczerze ze do konca nie jestem pewien wiec nie biez tego zupelnie doslownie

- Wojtek
Jest "w robocie" od dłuższego czasu. Padła mi w końcu buda i już boję się wjeżdżać w teren, coby się nie złamała. A przeszczep posuwa się do przodu bardzo powoli. Ciągle trzeba coś dopasowywać i dorabiać a to, jak wiesz, zajmuje duuuuużo czasu. Dzisiaj wreszcie (mam nadzieję)skończyłem po trzech miesiącach przymiarek płytę między silnikiem a skrzynią. Jutro ją będę ostatecznie przymierzał.
PS. Być może dotrze do Ciebie Biga....
mam sie bacWojtek pisze:Jest "w robocie" od dłuższego czasu. Padła mi w końcu buda i już boję się wjeżdżać w teren, coby się nie złamała. A przeszczep posuwa się do przodu bardzo powoli. Ciągle trzeba coś dopasowywać i dorabiać a to, jak wiesz, zajmuje duuuuużo czasu. Dzisiaj wreszcie (mam nadzieję)skończyłem po trzech miesiącach przymiarek płytę między silnikiem a skrzynią. Jutro ją będę ostatecznie przymierzał.

ja moja niewiaste na sprzedaz wystawiam i moze w zimie zabiore sie powoli do budowy nowej zmoty
pozdrawiam
michal
u 404
michal
u 404
-
- jestem tu nowy...
Witam szanowne grono.Bart03 pisze:mocowania i gumy napewno pasuja tyle ze zuk ma troche dluzsze amory i nieco wiekszy skok wiec niby pasuja ale moga troche namieszac przy wykrzyzu. Co prawda nigdy takowych nie zakladalem ale kiedys mialem taki zamiar stad cos tak mi sie wydaje ze moga troche bruzdzic ale przyznam szczerze ze do konca nie jestem pewien wiec nie biez tego zupelnie doslownie
Ja w swojej starej niv-ce miałem załorzone amory z tyłu od żuka i faktycznie są dłuższe i nieraz w przekrzyżu potrafiła się lekko wysunąc spręrzyna ale puzniej po wyjechaniu wskakiwała z powrotem sama.a pozniej do spawałem małą blaszke oporową i było spoko.