BEZPIECZNIK - wycieraczki i dmuchawa ...
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
BEZPIECZNIK - wycieraczki i dmuchawa ...
No i powiedzcie co sie dzieje ... załozyłem juz najmocniejszy bezpiecznik i tez WYWALA ///właczy sie wycieraczki - troche pochodzą i CYK po bezpieczniku ... przejrzałem instalacje, podejrzewałem ze moze wyłacznik czasowy wycieraczek robi jakies zwarcie ... ale jak go wyjałem tez wywala bezpiecznik ... nie mam juz pomysłów ... poradzcie cos - auta i tak nie zmienie bo pokochałem ŁADĘ:)
To nie Nissan. Tu sie predzej spali silnik wycieraczek niz bezpiecznikmiskiller pisze:silnik wycieraczek ma zbyt duzy pobor pradu.... byc moze mechanizm wycieraczek trza tylko nasmarowac....

Ja bym stawial na czasowke albo zwarcie na kablu
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
-
- jestem tu nowy...
czasówka jest OK .... wyjąłem i bez wyłacznika czasowego tez wywala bezpiecznik...Bart03 pisze:To nie Nissan. Tu sie predzej spali silnik wycieraczek niz bezpiecznikmiskiller pisze:silnik wycieraczek ma zbyt duzy pobor pradu.... byc moze mechanizm wycieraczek trza tylko nasmarowac....
Ja bym stawial na czasowke albo zwarcie na kablu
przesmaruje wszystko a jak to nie pomoże to trza bedzie przejrzec instalkę czy gr\dzies kabel sie nie odizolował...
Pytałem bo moze to jakis stale pojawiający sie problem łatwy do naprawy.
zatem bede sprawdzał ... dzieki za odpowiedzi;)
-------------------------------------------------------------------------------
A teraz cos co mnie nurtuje... mozna zatrzec silnik w NiVCE przy długim zjeździe?(albo podjeździe) czy moze jest jakis wynalazek który temu zapobiega ....
Pytam o moment w którym stan oleju w silniku wynosi max.
Czy moze dojśc do tego ze POMPA OLEJOWA nie bedzie pompowała oleju ?
- Sniper
- Kontaktowanie:
Oczywiście , jak najbardziej może dojsć do niewydolności pompy olejowej przy rozgrzanym oleju w nivie, szczególnie w dość zużytej pompie i przy większych obrotach silnika. Ale żeby od razu zatrzeć w ten sposób śilnik to chyba trzeba nie być "dzieckiem szczęścia"wiciu pisze: Czy moze dojśc do tego ze POMPA OLEJOWA nie bedzie pompowała oleju ?

Ręce precz od GENERAŁA!...