Uszczelniacze zaworów
Moderator: Albert_N
- Marek/Łomianki
- jestem tu nowy...
Uszczelniacze zaworów
Czy ktoś ma pojęcie jak wymienić yszczelniacze zaworów? Trudna, Łatwa praca?
Marek/Łomianki
Cherokee'91
Cherokee'91
- Marek/Łomianki
- jestem tu nowy...
- silverstone
-
robisz tuleje, wkrecasz w miejsce swiecy, zakladasz waz ze sporezarki i walisz cisnienie do tloka- wtedy gdy masz zawory zamkniete powinny utrzymtwac sie w gorze.
problem w tym ze to tylko teoria a w praktyce to raczej dupa blada
Janek poprostu zartowal
problem w tym ze to tylko teoria a w praktyce to raczej dupa blada

Janek poprostu zartowal

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- Wojtek
Nieprawda, najprościej to w dolnym zwrotnym położeniu tłoka wpychasz do cylindra sznurek (tylko taki, który się nie kruszy i nie rozpada, najlepiej cienka bawełniana linka; żaden konopny czy sztuczny!), nabijasz ile wlezie a potem kęcisz wałem aż się tłok zablokuje. Wciskasz zawór coby rozpiąć spężyny - zwyle zawór trochę wpada, ale się zatrzymuje i wymieniasz uszczelniacze Tlo nie zapomnij nałożyć na zamek aworkiego cieniego plastikowego kondoma, coby nie rozwalić gumy uszczelniacza o potoczenia na trzonku zaworu. Bez wprawy powinno to zająć nie więcej niż pół dnia... Metoda opatentowana przeze mnie i sprawdzona!
Powodzenia
Powodzenia
Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
Może żartował, może nie. Jedno jest pewne , są na tym świecie ludzie którzy to robią z niezłym efektem.Bart03 pisze:robisz tuleje, wkrecasz w miejsce swiecy, zakladasz waz ze sporezarki i walisz cisnienie do tloka- wtedy gdy masz zawory zamkniete powinny utrzymtwac sie w gorze.
problem w tym ze to tylko teoria a w praktyce to raczej dupa blada![]()
Janek poprostu zartowal
Swoją drogą Bart masz u mnie pół plusa, jak opalisz du..e będzie cały.

Myślenie nie boli!