korek wlewu paliwa- kluczyk
Moderator: Albert_N
korek wlewu paliwa- kluczyk
Witam
Korek wlewu paliwa na kluczyk.
Moja jest niestety bez tego wynalazku.
Od normalnej Łady ( z gwintem wewnętrznym na "kapeluszu" korka nie pasuje)
Czy do 1.7 MPI 2005 rok:
1. Od Samary będzie pasować ( ktos próbował?)
2. Jak nie od Samary- to od czego może pasować
N
Korek wlewu paliwa na kluczyk.
Moja jest niestety bez tego wynalazku.
Od normalnej Łady ( z gwintem wewnętrznym na "kapeluszu" korka nie pasuje)
Czy do 1.7 MPI 2005 rok:
1. Od Samary będzie pasować ( ktos próbował?)
2. Jak nie od Samary- to od czego może pasować
N
Re: korek wlewu paliwa- kluczyk
Nkp,nie bardzo sie rozumiemy.Chodzi o gwint wewnetrzny w wlewie paliwa.MPi z 2004 roku ma we wlewie gwint wewnętrzny.Korek to nie taka prosta sprawa bo w nim jest zaworek.To co ci moge polecić to odwiedż strone InterCars (sklep) tam do 1.7MPi widziałem korek na kluczyk firmy Valeo.
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
oryginał ma zewnętrzna gwint (wewnętrzny w wlewie paliwa), tak:

wariant z kluczykiem jest taki:

da radę zorganizować taki temat
-pisz na pw.

wariant z kluczykiem jest taki:

da radę zorganizować taki temat

- GENDOR
- jestem tu nowy...
kupowałem w J@carsie, pierwszy z kluczykiem rozpadł się w kawałki po pół roku, a przy demontażu śmiechu było co niemiara. Kupiłem bez kluczyka, nie dawało się tego cholerstwa odkręcić bez obcęgów, nie polecam. Kupiłem ponownie w tym samym miejscu z kluczykiem, działa do dziś. Ceny nie pamiętam, jakaś symboliczna była.
Niva 1,7i 2000r. Biodegradowalna w każdym calu
To pół roku jak na korek z jacarsu to długo - mi się rozsypał po kilku otwarciach, znajomemu podobnie. Chyba trafiłeś na lepszy sort.
Z optymizmu się wyleczyłem, z głupoty jeszcze nie więc jadę dalej i szukam tej właściwej ... drogi.
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Chwilę przed sprzedażą NIVY, kupiłem w Jacarsie korek z kluczykiem. Był to oryginalny FIAT
.
Przy zakupie korka "z kluczykiem", zwróćcie uwagę na różnice wlewów pomiędzy zwykłą 1,6 a 1,7i lub MPI.
Gwint także wewnętrzny, ale srodkowa część, musi być inaczej wyprofilowana / węższa / i niższa, bo w wersjach "na wtrysku" jest zawór - klapka, we wlewie paliwa

Przy zakupie korka "z kluczykiem", zwróćcie uwagę na różnice wlewów pomiędzy zwykłą 1,6 a 1,7i lub MPI.
Gwint także wewnętrzny, ale srodkowa część, musi być inaczej wyprofilowana / węższa / i niższa, bo w wersjach "na wtrysku" jest zawór - klapka, we wlewie paliwa

Ja kupiłem tak z 10 lat temu w Polmozbycie od pf126p,do dzisiaj działa a używam bardzo często.