Proszę o opinię: co myślicie o zakupie tej konkretnej Nivy
Moderator: Albert_N
Re: Proszę o opinię: co myślicie o zakupie tej konkretnej Ni
To wiem, chodzi mi o te konkretne egzemplarze☺
Niestety mam księgową, ktora zgadza sie na terenowke, ale nie moge wymienic auta na starsze niz mam. Tyle w temacie;(
Dlatego tez musi byc 2003 wzwyz.
Moze ktos taka zna?
Niestety mam księgową, ktora zgadza sie na terenowke, ale nie moge wymienic auta na starsze niz mam. Tyle w temacie;(
Dlatego tez musi byc 2003 wzwyz.
Moze ktos taka zna?
A może ktoś oglądał tą z Łukowa?
Stoi już dość długo...
http://olx.pl/oferta/lada-niva-1-7-gaz- ... 540ce48bd9
Edit:
Byłem, oglądałem. Brak blachy, rdza solidarnie na każdym elemencie nadwozia i z pewnoscia nie nazwalbym ja powierzchowna, lampa tylna zbita, siedzenie wchodzi w podloge czyt. podloga ma charakter symboliczny, mocowania wahaczy to juz historia, srodek zaniedbany, siedzenia rozklekotane, jakby bułgarka obslugiwala na nich otylych kierowcow ciezarowek przy krajowej 17.
Stoi na flaku nie odpalana dawno, pod maska slady roslinnosci. Nawet nie odpalalismy.
Oprocz tego własciciel komisu to burak, ktoremu nie zalezy na sprzedazy.
Podobnie jest z czarna nivka, ktora takze stoi w tym komisie.
Morał: nie kupujemy nivek z Łukowa, z ul. Warszawskiej 26.
Stoi już dość długo...
http://olx.pl/oferta/lada-niva-1-7-gaz- ... 540ce48bd9
Edit:
Byłem, oglądałem. Brak blachy, rdza solidarnie na każdym elemencie nadwozia i z pewnoscia nie nazwalbym ja powierzchowna, lampa tylna zbita, siedzenie wchodzi w podloge czyt. podloga ma charakter symboliczny, mocowania wahaczy to juz historia, srodek zaniedbany, siedzenia rozklekotane, jakby bułgarka obslugiwala na nich otylych kierowcow ciezarowek przy krajowej 17.
Stoi na flaku nie odpalana dawno, pod maska slady roslinnosci. Nawet nie odpalalismy.
Oprocz tego własciciel komisu to burak, ktoremu nie zalezy na sprzedazy.
Podobnie jest z czarna nivka, ktora takze stoi w tym komisie.
Morał: nie kupujemy nivek z Łukowa, z ul. Warszawskiej 26.
http://allegro.pl/lada-niva-warszawa-i4723498511.html
No co wy nie znacie tej bordowej lali z ogłoszenia allegro - ostatnio występowała w programie "Kup i zrób" na TVN Turbo ale po wstępnej weryfikacji oferta została odrzucona.
No co wy nie znacie tej bordowej lali z ogłoszenia allegro - ostatnio występowała w programie "Kup i zrób" na TVN Turbo ale po wstępnej weryfikacji oferta została odrzucona.
Z optymizmu się wyleczyłem, z głupoty jeszcze nie więc jadę dalej i szukam tej właściwej ... drogi.
Marek a co było z tą nivą nie tak, że jej nie wzięli?
Sporo korozji, wycieki pomotana elektryka. Ja już jedną nivę odbudowywałem od podstaw (ponad pół roku grzebania w blacharce, mechanice i elektryce) i też ją skreśliłem na dzień dobry. Chociaż ta którą wybrał Adam w programie rok chyba 2003 też wymagała niemałej interwencji blacharza i mechanika.
Z optymizmu się wyleczyłem, z głupoty jeszcze nie więc jadę dalej i szukam tej właściwej ... drogi.
http://olx.pl/oferta/lada-niva-off-road ... 531ae389eb
Czy ktoś cos wie na temat tej nivy ?
Czy ktoś cos wie na temat tej nivy ?
był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...
-
- jestem tu nowy...
Brak przeglądu i z uwagi na fakt modyfikacji zawieszenia możliwe problemy z jego przejściem. Żeby nie było że będzie trzeba ten most tylny i całe jego mocowanie wymienic na nowe.
Od razu radzę sprawdzić czy swap jest udokumentowany bo z tym też jest różnie. A to też trochę papierologii i załatwiania
Od razu radzę sprawdzić czy swap jest udokumentowany bo z tym też jest różnie. A to też trochę papierologii i załatwiania
-
- jestem tu nowy...
ta niva już półtora roku stoi na tablicy bo pamiętam ją jeszcze jak sam szukałem lady
Przeróbka ciekawa, ale ciekawe jest również jak została wykonana...
Witam!
Poproszę o uwagi dla tych dwóch egzemplarzy:
http://olx.pl/oferta/lada-niva-2004r-4x ... b;promoted
oraz
http://olx.pl/oferta/lada-niva-2000r-1- ... 1e1d9ee099
Czy obydwie są już na wtrysku? Czy to ma jakieś znaczenie, że ta druga ma filtr powietrza jak w starym dobrym fiacie 125p?
Z góry dziękuję!
Poproszę o uwagi dla tych dwóch egzemplarzy:
http://olx.pl/oferta/lada-niva-2004r-4x ... b;promoted
oraz
http://olx.pl/oferta/lada-niva-2000r-1- ... 1e1d9ee099
Czy obydwie są już na wtrysku? Czy to ma jakieś znaczenie, że ta druga ma filtr powietrza jak w starym dobrym fiacie 125p?
Z góry dziękuję!
Niva 2000r., 1.7SPI, bez LPG
- p0mian
-
- Kontaktowanie:
Na wtrysku to obie. Ta druga to pewnie jednopunktowy. Od 2004 o ile się nie mylę wprowadzono wtrysk wielopunktowy bosha i kilka innych zmian. Mam taki filtr powietrza jak w drugiej w swojej nivie i miałem taki w golfie, nie wiem czy to ma jakieś praktyczne znaczenie - nie zauważyłem.
niva challenge accepted
10 litrów gazu...Mikołaju, przynieś mi taką Nivę pod choinkę! 

W kontekście tej pierwszej? Ona nie ma LPG (chyba, że miałeś wachę na myśligórni$ pisze:10 litrów gazu...

Pierwsza to 1.7MPi identyczna jak moja.Nie widać na zdjęciach czy ma LPG,bo reduktor może być pod zapasówką.Jednak już widać,że "amba wszechmocna" zaczeła ją chrupać.Druga to jednopunkt.
-
-
Po czym wnosisz że amba wszechmocna???Korozja drzwi to moze byc w ogólnie zdrowym aucie.Widziałeś ją na zywo?
Janusz zna specyfikę samochodu Łada Niva,
Dandan nie znam specyfikacji,ale mam dokładnie ten sam rocznik Nivy i powiem tak-z Bitexem trzeba byc szybszym od rdzy.Chociaż raz na dwa lata trzeba poprawić konserwacje podwozia i profili zamkniętych.Za stary jestem na teksty że koroduja tylko drzwi,a reszta zdrowa jak dzwon Zygmunta.Dlaczego ona nie ma mocowań przednich chlapaczy?Ja swoją konserwuje jak moge i jeszcze niedawno pisałem,że nie mam nigdzie rdzy,a ona i tak wyszła spod uszczelki przedniej szyby i uszczelki szyby tylnej klapy.Niedługo planuje sie tym zająć i nie zdziwie się jak po wyjęciu szyby okaże się ,że podszybie to sito.
mechaniczna pomarancza, Niva to nie ocynkowane Audi.
Tam rzeczywiście można byłoby sądzić, że całe zdrowe i tylko miało niezbyt fachowo naprawiane drzwi.
W Nivie w naszym klimacie taki stan jest to wyznacznik upływu czasu i przejechanych solonych kilometrów.
A pod drzwiami próg jest tam cały? Spodu nie widzimy.
Ale trzeba jechać i samemu sprawdzać.Twój wybór.
Jak już rdza się wdała, to będziesz z nią walczył, ale się nie pozbędziesz. Taka specfika Nivy.
I ty Janusz o tym wiesz.
Tam rzeczywiście można byłoby sądzić, że całe zdrowe i tylko miało niezbyt fachowo naprawiane drzwi.
W Nivie w naszym klimacie taki stan jest to wyznacznik upływu czasu i przejechanych solonych kilometrów.
A pod drzwiami próg jest tam cały? Spodu nie widzimy.
Ale trzeba jechać i samemu sprawdzać.Twój wybór.
Jak już rdza się wdała, to będziesz z nią walczył, ale się nie pozbędziesz. Taka specfika Nivy.

I ty Janusz o tym wiesz.
Wracając do tej pierwszej MPi to chyba cena nie jest wygórowana i sprzedającemu można wierzyć.Na zawieszeniu jeszcze jako tako stoi dobrze i akumulator ma wstawiony o innej biegunowości,ale dał sobie z tym rade.Powiniem mieć lewy plus,a ma plus prawy.Klemy powinny być od strony kabiny.
Ooo, faktycznie.Janusz73 pisze:akumulator ma wstawiony o innej biegunowości
A czy jakieś uwagi do tej drugiej? Wydaje mi się, że sprzedaje kolega z forum - Marekż?
Ciekawe. Ja u siebie mam tak samo jak na zdjęciu...lanaczko pisze:Ooo, faktycznie.Janusz73 pisze:akumulator ma wstawiony o innej biegunowości
A czy jakieś uwagi do tej drugiej? Wydaje mi się, że sprzedaje kolega z forum - Marekż?
I ja też.
Bo miałem okazję dostać akurat taki za darmo.
Przewodów starcza, więc to żaden problem.
Bo miałem okazję dostać akurat taki za darmo.
Przewodów starcza, więc to żaden problem.
Koledzy,powoli i nieuchronnie "nadejszła" ta chwila ,że szukam Nivy i wpadła mi w oko taka maszyna
http://otomoto.pl/lada-niva-C35427376.html
Mam pytanie,bo niestety na Nivkach niezbyt się dobrze wyznaję,czy to orurowanie nada się do podnoszenia hi lift jack-iem.Mam Uaza ,którego bez problemów tym podnoszę i to bez żadnych przeróbek.Wygląda to dość solidnie,chyba nie służy tylko do ozdoby,jak myślicie?Może ktoś wie jaki by był ewentualny koszt założenia takich konkretnych "rułek"?
http://otomoto.pl/lada-niva-C35427376.html
Mam pytanie,bo niestety na Nivkach niezbyt się dobrze wyznaję,czy to orurowanie nada się do podnoszenia hi lift jack-iem.Mam Uaza ,którego bez problemów tym podnoszę i to bez żadnych przeróbek.Wygląda to dość solidnie,chyba nie służy tylko do ozdoby,jak myślicie?Może ktoś wie jaki by był ewentualny koszt założenia takich konkretnych "rułek"?
Genialne trzecie przednie światło na przodzie 
Co do samego podnoszenia to rury tego typu montowane są w oryginalnych miejscach na podnośnik, więc raczej nie powinno być problemu jak blacha zdrowa a rura w miarę solidna.
Ja mam progi zwykłe, rurowe bez takich dodatków jak tu i spokojnie dźwigam auto za to.

Co do samego podnoszenia to rury tego typu montowane są w oryginalnych miejscach na podnośnik, więc raczej nie powinno być problemu jak blacha zdrowa a rura w miarę solidna.
Ja mam progi zwykłe, rurowe bez takich dodatków jak tu i spokojnie dźwigam auto za to.