Witaj i wytrwaości z Niviastą.
Moderator: Albert_N
mój dziadek powiadał:zayad pisze:Witam wszystkich Forumowiczów,
...................................... Przesiadłem się z Jeepa Cherokee XJ i już widzę ile kasy mi zostanie z tej zmiany.
Niebawem wrzucę kilka fotek.
Na szczęście to już druga Niva w mojej historii, więc wiem, czego się spodziewać. Na chwilę obecną jest lepiej niż zakładałem, ale ten stan może się szybko zmienić...michalxl600 pisze:mój dziadek powiadał:zayad pisze:Witam wszystkich Forumowiczów,
...................................... Przesiadłem się z Jeepa Cherokee XJ i już widzę ile kasy mi zostanie z tej zmiany.
Niebawem wrzucę kilka fotek.
"kto liczy naprzód ten liczy 2 razy "![]()
Się masz!
Remont robi wrażenie. Powodzenia w użytkowaniu NivyDarioosh87 pisze:Witam.
Mam na imię Darek. Po przeglądaniu od dłuższego czasu forum pochwale się swoją ladacznicąNivka 1.7 SPI, 96r. Nabyłem ją pół roku temu od znajomego, który włożył w nią nie lada wysiłku. Jest to moje pierwsze auto 4x4, na codzień jeżdzę Toyotą Avensis a Łada służy za auto na wypady weekendowe w teren. Jak to z ładami bywa (miałem styczność kiedyś z 2103 i 2105) parę rzeczy wypada poprawić ale to kwestia czasu i pogody. Póki co cieszę się zimą
Pozdrawiam
Dla ciekawskich filmik z remontu Nivki w wykonaniu poprzedniego właścieciela
https://www.youtube.com/watch?v=_NJ4J6kLg0U
dandan pisze:Komplet wtrysków do Avensisa d4d w cenie niezłej Nivy.![]()
Witaj.
Jeżdżę 2.0 TD 2C-TE (nie D4D) - nie na common railu, z turbiną ze stałą geometrią i bez dwumasy. Co do D4D pierwsze słyszę taki problem. Ale zdaje się to nie forum AvensisJanusz73 pisze:Darioosh87 wole Nive niż Toyote Avensis z fabrycznie wadliwym silnikiem D4D.W nich konstruktor "przeskoczył" kompresje która wypala dziury w tłokach.I nie wszystkie silniki wymieniono w ramach wady fabrycznej.
Siemanko. Pokaż na forum jak Nivka wygląda po remoncie i daj info z jakich rejonów Jesteś. Ewentualnie uzupełnij profiltirek pisze:Witam!
Na forum jestem już jakiś czas, ale dotychczas tylko czytałem i remontowałem swoją ładę.
Teraz gdy jest na chodzie wypada się przywitać.
Hej. To Niva mocno "na bogato". Wrzuć foty to popatrzymydragon883 pisze:Witam wszystkich.
Na imię mam Marcin a pełnoprawnym forumowiczem staję się dzięki/przez Ładę Nivę, którą kupiłem jakieś trzy tygodnie temu.
Do tej pory używałem quada, ale ze względu na chorobę zwaną PESEL, pora było zacząć chronić głowę (przed zimnem i wiatrem), ale i kolana też domagały się większej troski.
Padło więc na Nivę, bo spełnia ona (prawie) wszystkie wymagania...![]()
Moje "wykorbienie" spowodowało, że po Nivę pojechałem do Monachium robiąc po prostu import pojazdu... Wszyscy się dziwili... nawet ci w Niemczech...
Urodziła się w 2009 roku, jest prawie full wypas - ma wspomaganiei fabryczny immobiliser...
![]()
Z tego co się tam dowiedziałem, dobrze gotowała więc bita nie była...a jeździła nią kobieta. Ma parę mankamentów blacharskich, ale Łada bez mankamentów to już jakieś podejrzane...
Witajcie...
Już za chwileczkę, już za momencik będą się zdjęcia z nami tu kręcić...zayad pisze:Hej. To Niva mocno "na bogato". Wrzuć foty to popatrzymydragon883 pisze:Witam wszystkich.
Na imię mam Marcin a pełnoprawnym forumowiczem staję się dzięki/przez Ładę Nivę, którą kupiłem jakieś trzy tygodnie temu.
Do tej pory używałem quada, ale ze względu na chorobę zwaną PESEL, pora było zacząć chronić głowę (przed zimnem i wiatrem), ale i kolana też domagały się większej troski.
Padło więc na Nivę, bo spełnia ona (prawie) wszystkie wymagania...![]()
Moje "wykorbienie" spowodowało, że po Nivę pojechałem do Monachium robiąc po prostu import pojazdu... Wszyscy się dziwili... nawet ci w Niemczech...
Urodziła się w 2009 roku, jest prawie full wypas - ma wspomaganiei fabryczny immobiliser...
![]()
Z tego co się tam dowiedziałem, dobrze gotowała więc bita nie była...a jeździła nią kobieta. Ma parę mankamentów blacharskich, ale Łada bez mankamentów to już jakieś podejrzane...
Witajcie...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości