Wtryskiwacz do 1.7i

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

lukdg666
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Wtryskiwacz do 1.7i

Post autor: lukdg666 » wt lis 10, 2015 3:40 am

Witam. Poszukuję wtryskiwacza do monowtrysku. Czy wie ktoś może jaki inny może pasować? Bo od nivy ciężko dostać. Problem mam taki, że auto chodzi ale tylko na jałowym biegu. Odkrecilem obudowę filtra i okazało że paliwo sobie leci małym ciurkiem zamiast jak mi się wydaje było rozsyłane. Innym tropem jest napięcie jakie dochodzi wtrysku. Wie ktoś może jakie powinno być? Mam też gaz ale w butli susza i nie mogę dojechać do stacji także nie wiem czy na gazie chodzi.

mechaniczna pomarancza

Re: Wtryskiwacz do 1.7i

Post autor: mechaniczna pomarancza » czw lis 12, 2015 2:13 pm

Wyjmij wtryskiwacz-przeciez tam musza byc numery-moze bosch????Kiedys bardzo sie zdziwiłem jak sie okazało ze takie same wtryski miał cienias i opel.

górni$
Kontaktowanie:

Post autor: górni$ » ndz sty 10, 2016 12:19 am

Odkopię, ale dodam swoje 5 groszy.
System wtryskowy jest niemalże identyczny jak stare Bosche w Oplach i jednocześnie w mono Polonezach, gdzie nazywało się to Abimex.
Zespół wtryskowy jest taki sam, różni się nieco króćcami podciśnień, ale ilość i średnica jest taka sama. Astry, Vectry, Corsy...Wszystko to samo :)

Awatar użytkownika
Dirgo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Dirgo » pn sty 11, 2016 9:16 pm

Średnica przepustnicy jest większa niż w polonezie. Dla mnie rozsypała się uszczelka pod wtryskiem i jak byłem w sklepie po uszczelkę z poloneza to miała mniejszą średnicę. Silniczek krokowy pasuje z poloneza-ostatnio wymieniałem :wink:
Gniotsa nie łamiotsa - 21214 SPI LPG

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”