Witam -jestem tu nowy
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: Witam -jestem tu nowy
Witam Panów i Panie, jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to stanę się posiadaczem Nivy z 2005 roku. Jest to spełnienie moich marzeń sprzed 18 lat. Chcę ją zrobić od podstaw i cieszyć się weekendową jazda.
Pozdrowienia z Torunia
Pozdrowienia z Torunia
Witaj i oby Ci się nie odechciało tej roboty "od podstaw"
Niva `88 1.6 zagazowana
A widzisz, trzeba było 18 lat temu kupić, przy odrobinie zaparcia po tym czasie Twoja Niva już może była by na chodzie 

-
- jestem tu nowy...
Witam kupiłem Nive 87 rok jest świetna a bedzie jeszcze lepsza albo najlepsza pozdrawiam Przemek
Cześć Przemek,
Bez zdjęć się nie liczy
pozdrawiam
Bez zdjęć się nie liczy

pozdrawiam
-
- jestem tu nowy...
jak to zrobić
Do wygooglania szczegóły. W skrócie: wrzucasz fotę na jakiś serwis hostingowy (imageshack, albo podobne) i dostajesz linka (najczęściej gotowy kod phpBB do wklejenia w posta) i już.
Niva 2000r., 1.7SPI, bez LPG
Witam.
Jestem tu od dłuższego czasu byłem już posiadaczem Łady Nivy i Land Rovera Discovery utraciłem hasło którego nie mogłem odzyskać a więc wracam pod innym loginem oraz powracam do Łady Nivy którą zakupiłem 02.01.2016r.
Pozdrawiam Wszystkich.
Jestem tu od dłuższego czasu byłem już posiadaczem Łady Nivy i Land Rovera Discovery utraciłem hasło którego nie mogłem odzyskać a więc wracam pod innym loginem oraz powracam do Łady Nivy którą zakupiłem 02.01.2016r.
Pozdrawiam Wszystkich.
Witam
Marek z tej strony, jestem posiadaczem łady Nivy z 1995 roku 1.7i od 2.01.2016r.
Zawsze interesowała mnie mechanika i od kilku lat off - częściej od strony mechanicznej.
Zwiększyłem prześwit w swoim aucie Astra f i ma niezłe właściwości terenowe:) - w porównaniu z innymi astrami:)
Łada Niva zainteresowała mnie dopiero w momencie gdy dowiedziałem się że istnieje tańsze w eksploatacji auto niż moja astra.
Widziałem nivę pierwszy raz w życiu z bliska - dopiero w salonie Łady w Mińsku, Łada 4x4 i Łada 4x4 Urban - jako nowe auto prezentuje się bardzo dobrze - jednak jak zaznaczyli wyraźnie tubylcy nie jest to auto poważane na wschodzie.
Wracając do tematu.
Swoją nivkę zakupiłem kilka dni temu i byłem zmuszony ją przytaszczyć na lawecie - za symboliczną cenę 1500zł z gazem:)
Aktualnie czekam na części a w weekend zaczynam jej uzdrawianie:)

Marek z tej strony, jestem posiadaczem łady Nivy z 1995 roku 1.7i od 2.01.2016r.
Zawsze interesowała mnie mechanika i od kilku lat off - częściej od strony mechanicznej.
Zwiększyłem prześwit w swoim aucie Astra f i ma niezłe właściwości terenowe:) - w porównaniu z innymi astrami:)
Łada Niva zainteresowała mnie dopiero w momencie gdy dowiedziałem się że istnieje tańsze w eksploatacji auto niż moja astra.
Widziałem nivę pierwszy raz w życiu z bliska - dopiero w salonie Łady w Mińsku, Łada 4x4 i Łada 4x4 Urban - jako nowe auto prezentuje się bardzo dobrze - jednak jak zaznaczyli wyraźnie tubylcy nie jest to auto poważane na wschodzie.
Wracając do tematu.
Swoją nivkę zakupiłem kilka dni temu i byłem zmuszony ją przytaszczyć na lawecie - za symboliczną cenę 1500zł z gazem:)
Aktualnie czekam na części a w weekend zaczynam jej uzdrawianie:)

Czas na spełnianie marzeń - TERAZ
Witam Panie i Panów!
Mam na imię Darek i dane mi było zakosztować szczęśliwego dzieciństwa w latach 70-tych ubiegłego stulecia.
Jestem dumnym posiadaczem Lady Nivy, którą w wolnych chwilach zdarza mi się śmigać głównie na rybki.
Od jakiegoś czasu zaglądam na to forum i przyznam, że spodobało mi się trochę pomysłów pisujących tu Użytkowników.
Tuszę, że z udziałem Waszym i tegoż zacnego wozu będzie mi dane przeżyć parę niezapomnianych chwil czego też wszystkim Użytkownikom życzę!
Pozdrawiam!
Darek
Mam na imię Darek i dane mi było zakosztować szczęśliwego dzieciństwa w latach 70-tych ubiegłego stulecia.
Jestem dumnym posiadaczem Lady Nivy, którą w wolnych chwilach zdarza mi się śmigać głównie na rybki.
Od jakiegoś czasu zaglądam na to forum i przyznam, że spodobało mi się trochę pomysłów pisujących tu Użytkowników.
Tuszę, że z udziałem Waszym i tegoż zacnego wozu będzie mi dane przeżyć parę niezapomnianych chwil czego też wszystkim Użytkownikom życzę!
Pozdrawiam!
Darek
Niva 1,7/2004
-
-
Witaj!
Oby Nivka jeździła bezawaryjnie jak najdłużej

Oby Nivka jeździła bezawaryjnie jak najdłużej

-
- jestem tu nowy...
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Teraz mogę dołączyć do Waszego grona z czystym sumieniem
od miesiąca jestem posiadaczem wymarzonej Nivki 1.7 2005r na pelnym wtrysku. Mam na imie Mateusz i pochodze z Karpacza. Pozdrawiam

-
- jestem tu nowy...
Witajcie
Jestem tutaj nowy więc się witam.
Stałem się razem z koleżanką współwłaścicielem Nivki. Właściwie to jej pomysł i zakup, ja będę ją wspierał, a auto utrzymywał w jak najlepszym stanie. Ogólnie nasz park maszynowy
to Nyska, Syrenka, 125p,Polonez i teraz Niva 1,7 MPI z 2002 roku więc ładzianka ma dobre towarzystwo 
Nasza przygoda nie zaczęła się najlepiej bo w dniu zakupu podczas powrotu do domu łożysko koła rozleciało się w drobny mak i zablokowało koło, czyli powrót na lawecie. Najlepsze jest to że nie było słychać w czasie jazd próbnych żeby łożysko hałasowało. Teraz już jeździ, a w między czasie ogarniam parę innych drobnych usterek.
Pozdrawiam
Jachu
Jestem tutaj nowy więc się witam.
Stałem się razem z koleżanką współwłaścicielem Nivki. Właściwie to jej pomysł i zakup, ja będę ją wspierał, a auto utrzymywał w jak najlepszym stanie. Ogólnie nasz park maszynowy

Nasza przygoda nie zaczęła się najlepiej bo w dniu zakupu podczas powrotu do domu łożysko koła rozleciało się w drobny mak i zablokowało koło, czyli powrót na lawecie. Najlepsze jest to że nie było słychać w czasie jazd próbnych żeby łożysko hałasowało. Teraz już jeździ, a w między czasie ogarniam parę innych drobnych usterek.
Pozdrawiam
Jachu
Ostatnio zmieniony pn sty 25, 2016 7:41 pm przez starygaznik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
O kurcze niezły pech
całe szczęście ze nie skończyło się wypadkiem.
Miałem ze swoją podobnie. W drodze powrotnej łożysko w prawym kole miało dość. Auto prowadziało się coraz gorzej, jakby za kierownicą siedział pijak. Nagle skręca samo to w lewo to w prawo.
Kolejnego dnia w domu okazało się ze kolo ma ogromny luz. Cud ze dojechaliśmy. Jak na pierwszą podróż tragedia.
Ale szczęśliwie potem nigdy nie robiła mi psikusów.
Życzę Ci tego samego

Miałem ze swoją podobnie. W drodze powrotnej łożysko w prawym kole miało dość. Auto prowadziało się coraz gorzej, jakby za kierownicą siedział pijak. Nagle skręca samo to w lewo to w prawo.
Kolejnego dnia w domu okazało się ze kolo ma ogromny luz. Cud ze dojechaliśmy. Jak na pierwszą podróż tragedia.
Ale szczęśliwie potem nigdy nie robiła mi psikusów.
Życzę Ci tego samego

-
- jestem tu nowy...
Witam,
widzę kolega Jachu już zdążył mnie uprzedzić i opowiedział o niviasie... no cóż... pozostało mi tylko się przywitać i pozdrowić wszystkich.
widzę kolega Jachu już zdążył mnie uprzedzić i opowiedział o niviasie... no cóż... pozostało mi tylko się przywitać i pozdrowić wszystkich.
- p0mian
-
- Kontaktowanie:
Cześć!
Moja niva, po zakupie - w drodze do domu też zrobiła mi psikus - zacięły się przednie hamulce na autostradzie. Na szczęście reduktor pomógł dojechać do niedalekiego parkingu a tam młotek załatwił sprawę i hamulce puściły
Moja niva, po zakupie - w drodze do domu też zrobiła mi psikus - zacięły się przednie hamulce na autostradzie. Na szczęście reduktor pomógł dojechać do niedalekiego parkingu a tam młotek załatwił sprawę i hamulce puściły

niva challenge accepted
- p0mian
-
- Kontaktowanie:
Cześć!NivaKarpacz pisze:Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Teraz mogę dołączyć do Waszego grona z czystym sumieniemod miesiąca jestem posiadaczem wymarzonej Nivki 1.7 2005r na pelnym wtrysku. Mam na imie Mateusz i pochodze z Karpacza. Pozdrawiam
Widziałem niedawno w Karpaczu białą Nivę - może Twoja?

niva challenge accepted
Lukasz z Plocka wita szanowne grono.Co prawda Nivy jeszcze nie posiadam,ale zglebiam wiedze i poszukuje ciekawego egzemplarza. Z racji zamilowania do grzebania i starej motoryzacji wybor padl wlasnie na Nive.
- amster123
- Kontaktowanie:
Cóż....
Nowy na forum nie jestem, ale.....
właśnie stałem się posiadaczem Nivy`99, więc się witam
Nowy na forum nie jestem, ale.....
właśnie stałem się posiadaczem Nivy`99, więc się witam

http://amster4x4.blogspot.com
CAMP4X4 - Małe Jodło
CAMP4X4 - Małe Jodło
Witam, na forum jestem już od jakiegoś czasu. Był Uaz teraz jest Niva 95r (kupiona od forumowego kolegi) 

witam wszystkich użytkowników lada-cznic
! od niedawna również posiadacz nivki rok2001. Pozdrawiam serdecznie

Witajcie, jestem z Warszawy i kupiłem tanio Nivę z 86 roku
Jest w niej sporo do porobienia, ale traktuje to tylko jako hobby, bo to pierwsze moje auto 4x4.

Cześć! Coraz nas więcej w Warszawie, na samych Bielanach widziałem już trzy różne Nivy oprócz mojej 

Witam,
Rafał, posiadam Nivke 2008 z Radomia.
Rafał, posiadam Nivke 2008 z Radomia.