Proszę o opinię: co myślicie o zakupie tej konkretnej Nivy
Moderator: Albert_N
-
-
Re: Proszę o opinię: co myślicie o zakupie tej konkretnej Nivy
Podoba mi sie od dawna-szukam zreszta jedynki.Cena jak dla mnie zaporowa-ale może byc warta.Nivy jak dostawczaka nie kupuje sie rocznikiem a stanem.Ta wygląda na uszanowana, może nawet specjalke z zagramanicy.One zawsze były lepeij wykonane, i wolnije sie utleniały.Ja bym obejrzał, choc fakt ze stoi do sprzedania około rok świadczy jak dla mnie o fakcie że zakup tego auta to bedzie tylko i wyłącznie inwestycja i wielka niekończąc asie miłość.
oglądałem ją i mam szereg wątpliwości i albo jestem przewrażliwiony albo cudów szukam 
za 6,5k dostajemy min. luz na kierownicy , kiepskie hamulce ( i to bardzo ) trochę rdzy , podłogę pewnie i spawaną ale pod tapicerką oprócz blachy jest jakaś folia chyba z worków na śmieci , rdza w okolicach słupków przy przedniej szybie , nie wiem na ile to takie typowe ale na mega zadbana i bez rdzy to ona nie wygląda

za 6,5k dostajemy min. luz na kierownicy , kiepskie hamulce ( i to bardzo ) trochę rdzy , podłogę pewnie i spawaną ale pod tapicerką oprócz blachy jest jakaś folia chyba z worków na śmieci , rdza w okolicach słupków przy przedniej szybie , nie wiem na ile to takie typowe ale na mega zadbana i bez rdzy to ona nie wygląda

Nie ważne czym ważne gdzie
Proszę o informację czy warto jechać obejrzeć i kupić ta nivke
https://www.olx.pl/oferta/lada-niva-4x4 ... pYXeD.html
Dziękuję za opinię i pomoc
Za takie pieniądze nie warto. Rzeźba jak h..
Wart max 1500 PLN . 19 lat dużo rdzy /dziur/ .
Fajny tekst że rdza pod kontrolą... a foty dziur w blaszepiotr610 pisze: ↑pt lis 10, 2017 7:06 amProszę o informację czy warto jechać obejrzeć i kupić ta nivke

Chcąc kupić lade nie patrz na blachy. Ich wykonanie jest tragiczne nie porównuj lady 1999 do np audi z tego samego roku. Nawet kiedy kupisz ten egzemplarz zrobisz w nim blacharke to za rok będziesz robił z powrotem. W ladzie muszą być w dobrym stanie:
Podluznice
Napedy
Skrzynia
Podluznice
Napedy
Skrzynia
Jakby w tym egzemplarzu była dobra blscharka to kosztowalaby z 6 tys. To normalne bo z 1.5 tys za malowanie trzeba dac
-
- jestem tu nowy...
4,5k za dużo, sprawdź podluznice w miejscu mocowania sprężyny przedniego koła.
Za duzi bo? Jak skrzynia i napedy ok to jest to normalna cena.
Ja w swojej silnik i napędy mam w porządku a dałem za nią 2k. Jeżeli z zewnątrz blacha wygląda jak na zdjęciach to podejrzewam że pod spodem jest tragedia. Zaraz okażę się że podłoga, progi, mocowania drążków reakcyjnych są do odbudowania. Potem okaże się że cieknie do kabiny a podszybie to sito.
Moim zdaniem, chcąc kupić Nive, na oględziny trzeba zabrać młotek i śrubokręt. Nura pod samochód i całą opukać, a prawda wyjdzie na jaw. Ja za tą z ogłoszenia dał bym 1,5k max.
Nie no 1.5 tys, trzeba się zapytać czy może klient za darmo nie odda.
Ale te dziury w budzie to wada?Nie!Zarazki grypy mają którędy wylatywać.
Czy probowaliscie kiedys tak na chlodno przeczytac co Wy piszecie?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Ja na chłodno to uważam że ludzie chcą kupić wszystko za złotówkę. Podają ceny max 1.5 tys lub 2...oprocz lady na części w tych pieniądzach nie widziałem, ale pewnie słabo szukam.
Mnie sie rozchodzi o to ze sanki z kory brzozy wygladaja na trwalsze. To musi byc zajebiste auto skoro mu tyle wybaczacie.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Jradek,bo lepiej wiedzieć prawdę jaki jest stan nadwozia niż nie wiedzieć,że elementy nośne "wykonane" są ze szpachli pokrytej Bitexem.
Ktoś kupuje lade za dwa kafle i jest ok, spróbujcie odkupić za ta cenę to się nasluchacie o wspaniałym stanie i właściwościach, każdy człowiek wie że po 19 letnim rosyjskim samochodzie nie ma się co spodziewać w zakresie blacharskim i lade w zasadzie kupuje się mechanika i podwoziem, bo blacha gnije w każdym 19 letnim aucie. Lada ma jeździć w terenie a błyszczeć
Dlatego 4,5 tys Pln za Nivę do remontu to chyba przesada. Za 6-7 tyś można kupić ok.2004 rok ze wspomaganiem.
Ale nie ma taniej, taka jest cena wynikająca z potrzeb rynkowych, właściwości samochodu itd.
nie przesadzajcie z tymi 19toma latami, swoją poprzednia sprzedałem w wieku właśnie 19 lat i podłoga byla zdrowizna, tyle ze od dawna dbana i konserwowana, bąble na karoseri w czas usuwane, malowane wiec z blacha nie było tragedii.Wszystko zależy jak było auto traktowane, moze byc stare a nie zgnite, ogladalem nive 2009rok sitko nie blacha, podloga to samo.
Niva 1,7 MPi 2010 LPG
Zastanawiam się dlaczego Nivki z lat 2006-2009 są bardziej zgnite niż wcześniejsze roczniki ?
Witajcie w Nowym Roku! Pomyślności i zdrowia życzę!
Też szukam, ...czekam na Nivę, tylko że wymagania mam
Ta mi bardzo z ogłoszenia odpowiada:
www.olx.pl/oferta/lada-niva-lpg-CID5-ID ... 6fea33ffc0
A nie jest jeszcze moja, bo mam 630 km by ją obejżeć. No i ostatnio pojeździłem trochę za autem do pracy i zawsze wkurw.... bo w tym kraju to już rutyną jest przez handlarzy telefonicznie ściągnięcie ( nakłamanie) potencjalnego kupca, potem jakoś to będzie!
Może jest kto z okolicy i by mi obejżał?
Też szukam, ...czekam na Nivę, tylko że wymagania mam

www.olx.pl/oferta/lada-niva-lpg-CID5-ID ... 6fea33ffc0
A nie jest jeszcze moja, bo mam 630 km by ją obejżeć. No i ostatnio pojeździłem trochę za autem do pracy i zawsze wkurw.... bo w tym kraju to już rutyną jest przez handlarzy telefonicznie ściągnięcie ( nakłamanie) potencjalnego kupca, potem jakoś to będzie!
Może jest kto z okolicy i by mi obejżał?
Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...
Witajcie,
rozgladam sie za niva, z tym, ze aktualnie mieszkam w Bulgarii. Znalazlem Nive z silnikiem diesla 1.9 z klimatyzacja sporowadzona z Wloch do Bulgarii. Bylem na wstepnych ogladzinach, samochod jest caly malowany, ale rozumiem, ze w przypadku Nivy nie jest to dyskwalifikujace. Silnik dziala dosyc rowno, jest jednak zapocony przy pokrywie zaworow. Cena to okolo 10 000 zl.
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=5rnbki
Czy ktos ekspolatowal nive z dieslem i ma jakies przemyslenia na ten temat?
rozgladam sie za niva, z tym, ze aktualnie mieszkam w Bulgarii. Znalazlem Nive z silnikiem diesla 1.9 z klimatyzacja sporowadzona z Wloch do Bulgarii. Bylem na wstepnych ogladzinach, samochod jest caly malowany, ale rozumiem, ze w przypadku Nivy nie jest to dyskwalifikujace. Silnik dziala dosyc rowno, jest jednak zapocony przy pokrywie zaworow. Cena to okolo 10 000 zl.
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=5rnbki
Czy ktos ekspolatowal nive z dieslem i ma jakies przemyslenia na ten temat?
niva za dychę?
musiałbym na łeb upaść.. kilka razy
musiałbym na łeb upaść.. kilka razy