Nie odpala na benzynie 1.7 i 1999r
Moderator: Albert_N
- zbyszek1989
- jestem tu nowy...
Re: Nie odpala na benzynie 1.7 i 1999r
Daj znać gdzie kupiłeś ten wtrysk i ile kosztował. Być może będę musiał rozważyć zakup takiego. Też jestem szczęśliwym posiadaczem 1.7i
Kupiłem z podanego linku za 35zl od corsy. Jak nie zadziała to trudno 35zl nie pieniadze...jak w sobotę będzie znośnie to będę zakładał i oczywiście dam znać.
A czy sprawdziłeś najpierw czy do wtryskiwacza dochodzi impuls elektryczny z ecu?
W 11 poście napisałem poemat. Posprawdzałeś co trzeba
?
Zakup wtryskiwacza nic nie da jak może prądu ni ma
Byłbyś z Lublina to byśmy mieli co robić, to nieeee w Lublinie tylko ja lewy na nve:D
W 11 poście napisałem poemat. Posprawdzałeś co trzeba

Zakup wtryskiwacza nic nie da jak może prądu ni ma

Byłbyś z Lublina to byśmy mieli co robić, to nieeee w Lublinie tylko ja lewy na nve:D
Lada Niva 1.7i 97'
I jak z tym wtryskiwaczem od Corsy? Działa?
Nie zakładałem jeszcze bo zimno a ja wszystko robię na powietrzu bo nie mam garazu
Ja też nie mam. Ale wymiana wtryskiwacza to chwila...
No może spróbuję jutro
Udało się?
U mnie tak pracuje (uruchomienie na zimnym silniku):
https://www.youtube.com/watch?v=GRNbWzv ... e=youtu.be
U mnie tak pracuje (uruchomienie na zimnym silniku):
https://www.youtube.com/watch?v=GRNbWzv ... e=youtu.be
Przyjacielu nie zabierałem się jeszcze
Wtryskiwacz zamontowany?
Dopiero dziś zacząłem cokolwiek robić, ale z braku czasu postanowiłem odkręcić przewód paliwowy zasilajacy za filtrem paliwa, silnik ładnie kręci ale benzyny nie widać, filtr jak i przewód suchy jak pieprz, paliwo w baku jest bo czuć...musze jeszcze kupić kilka litrów i wlać wtedy spróbuję raz jeszcze. Silnik w moim przypadku kręci ale inaczej niż u ciebie na przedstawionym filmie. W piątek mam dzień wolnego więc napisze co i jak.
Dokupienie paliwa pewno gówno da
Jak przekręcasz kluczyk w stacyjce po powinieneś usłyszeć pstryknięcie i po 2 sekundach znowu pstryknięcie. Podnieś tylną wersalkę i łeb do podłogi, poproś kogoś by przekręcił kluczyk, a ty słuchaj czy pómpa szumi:D przez chwilę i się wyłącza.
Jak zaczynasz kręcić rozrusznikiem to wtedy pompa sie uruchamia i jak silnik zaskoczy to już chodzi do chwili jego wyłączenia. Jak nie pstryka to może być walnięty przekaźnik od pompy, albo brak zasilania. Sprawdź jakąś próbówką lub multimetrem czy masz zasilanie na pompie i już

Jak zaczynasz kręcić rozrusznikiem to wtedy pompa sie uruchamia i jak silnik zaskoczy to już chodzi do chwili jego wyłączenia. Jak nie pstryka to może być walnięty przekaźnik od pompy, albo brak zasilania. Sprawdź jakąś próbówką lub multimetrem czy masz zasilanie na pompie i już

Lada Niva 1.7i 97'
Orientujesz się który to przyjaźnik? Gdzie go szukać?
boszsz
trzysta czterdziesty piąty od lewej

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Już wiem, ten z czerwoną podstawa. Nie wiesz czy 4 czy, 5 stylów?
Orientujesz się czy do pompy paliwa można się dobrać ze środka kabiny? Tzn czy tylko w ten sposób można to zrobić
Tylko od kabiny. Pod tylna kanapa i blacha ochronna nad bakiem.
Oki, dzieki za info
No dobra, wszystko bylo ok, pompa wymieniona i nic ( tamta byla spalona). Nie odpala na gazie, centralka w ogóle się nie świeci, a co do pompy paliwa nie ma napięcia do pompy. Przyjaźnik wymieniony, jakiś bezpiecznik 50a też. Poddaje się. Dodam że wraz z tym jak padł gaz nie działają na przekreconym zapłonie wentylatory, wycieraczki, kontrolka od świateł zapala się na desce, już nie sprawdzałem czy faktycznie działają. Pomoże ktoś coś?
Dodam tylko że samochód stał ponad tydzień bez podpietego akumulatora. To jeśli chodzi o ewentualny związek z brakiem zasilania na gazie
Ktoś coś?
Coś tak mi mówi,że nie wszystkie styki w stacyjce otrzymują napięcie po przekręceniu kluczyka w pozycję "zapłon włączony".Napisz jak możesz które kontrolki zapalają się w liczniku gdy włączysz zapłon.
Jak przekrecam bez włączonego immo, to czerwona hamulca, Jak na włączonym to...kurcze chyba nic sie nor zapala, nie zwróciłem uwagi. Na pewno jak odpalala to po przekreceniu kluczyka zapalal sie CE, teraz tego na na bank nie ma. Stacjka jest nowa. Silnik kręci ładnie.
Baca1051.Coś mi nie pasuje,bo bez względu czy immo jest włączone,czy nie to ono nie ma nic do kontrolek licznika.Silnik kręci czyli pracuje?Czy rozrusznik kręci,a silnik nie zapala.Ilu pinową stacyjkę masz w swojej Ładziance?
Tak, rozrusznik kręci. Stacjka zakładana w listopadzie, dedykowana z jacars, 6 pin. Od listopada wszystko było ok. Jak wyciągnąłem akumulator do ladowania i po tygodniu podłączyłem to nie działała już centralka gazu. Podmienialem na sprawna i to samo.