miód na serce wszystkim zamiłowanym w NIVACH

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Krzysiek-74
Kontaktowanie:

miód na serce wszystkim zamiłowanym w NIVACH

Post autor: Krzysiek-74 » pn lip 16, 2007 1:03 pm

"pstrykając" w piątek po kanałach telewizora, wpadłem przypadkowo na program na TRAVEL CHANEL.Była to relacja z rajdy,maratonu,wyprawy. Ku mojemu zdziwieniu i radości w tymorganizowanym przez Węgrów rajdzie maratonie, na wzór dakaru 8) jechały NIFFFKI :)2 . Kilka sztuk. Co tam szpilki kół w mojej, mam samochód na MARATONY :D . Jak ktoś ma ten kanał, to warto poszperać, kiedy będą następne odcinki. Na YOUTUBE, po wpisaniu BUDAPEST BAMAKO RALLY, otrzymujemy obszerny materiał, który podnosi morale :P . Oprócz wyżej wymienionych można zobaczyć następującą egzotykę: TRABANTA :)2 GARBUSA :)2 zwykłą Ładę, zwaną "ŻYGULI" :oops: i inne ciekawe stworzenia. W wersji telewizyjnej ciekawe są dialogi (polski lektor), jakie odbywają podróżnicy z tubylcami. Ogólnie super sprawa i polecam :)2

Awatar użytkownika
Krzysiek-74
Kontaktowanie:

Post autor: Krzysiek-74 » wt lip 17, 2007 10:17 am

Dla zainteresowanych. Sprawdziłem w programie telewizyjnym. W najbliższy czwartek, o godzinie 17, na kanale TRAVEL oczywiście następny odcinek filmu, o zmaganiach uczestników rajdu.

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Post autor: Sniper » wt lip 17, 2007 10:57 am

Heh w jednym z tych filmików z tej wyprawy jest scenka gdy kierowca VW garbuska w czasie zapodaje trochę lekko spanikowany przez CB:

- Is my engine on fire??...
- Is my engine on fire ????
- Can anybody hear me ??...

Teksty jak z bitwy o Anglie :D
Ręce precz od GENERAŁA!...
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiek-74
Kontaktowanie:

Post autor: Krzysiek-74 » wt lip 17, 2007 11:28 am

Sniper pisze:Heh w jednym z tych filmików z tej wyprawy jest scenka gdy kierowca VW garbuska w czasie zapodaje trochę lekko spanikowany przez CB:

- Is my engine on fire??...
- Is my engine on fire ????
- Can anybody hear me ??...

Teksty jak z bitwy o Anglie :D
Tak. To była taka panika na pokaz :wink: . Czuł że mu śmierdzi, ale ciągle liczył że dojedzie. To Jak z TOTKIEM. Każdy mówi że nie trafi, ale chciałby zgarnąć główną pólę :o . Garbusek dojechał a kluczyki zostały przekazane jakiemuś facetowi z fundacji charytatywnej. Widzę że kolega spika po angielsku :)2

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Post autor: Sniper » czw lip 19, 2007 11:08 am

Krzysiek-74 pisze: Widzę że kolega spika po angielsku :)2
No wiesz, dziś bez tego to tak jakby być analfabetą, pół-analfabetą - czy też nieposiadać prawa jazdy :)21
Ręce precz od GENERAŁA!...
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiek-74
Kontaktowanie:

Post autor: Krzysiek-74 » czw lip 19, 2007 7:22 pm

Sniper pisze: No wiesz, dziś bez tego to tak jakby być analfabetą, pół-analfabetą - czy też nieposiadać prawa jazdy :)21
Ale po rajtach mi poleciałeś :oops: . Niektórzy spikają, inni szprechają a jeszcze inni dukają :wink: .

Też tak uważam ale z tą znajomoscią w społeczeństwie nie jest dobrze. Większości się wydaje że coś potrafią gadać, a jak potrzeba to sorry :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”