https://www.facebook.com/TypowyMirekHan ... dsiebiorcaŁosiu pisze:@czesław - diler zajechanych japonskich sztrucligrubo

Moderator: Albert_N
https://www.facebook.com/TypowyMirekHan ... dsiebiorcaŁosiu pisze:@czesław - diler zajechanych japonskich sztrucligrubo
tak człowieku, rozgryzłeś mnie. specjalizacja opel frotera i isuzu truper. wyglądają jak niemieckie, trochę tylko bardziej trzeszczą.Janusz73 pisze:Czesław wydaje mi się,że jesteś handlarzem samochodów.Ściagasz trupy zza granicy,masz kilku ludzi którzy je picują i wystawiasz te auta na sprzedaż.Znam mentalność takich ludzi-zawsze swój towar będą chwalić,co jest normalne i prawidłowe.Ale pamietaj,że są też tacy jak ja,którzy nie daja sobie nawijać makaronu na uszy.
W przypadku Jimniego - źle mówisz.damian8907 pisze:Sztywna rama podczas zderzenia przenosi całą siłę na jadących, nadwozie samonośne przez swoją większą elastyczność ma za zadanie zmniejszyć te siły dobrze mówię czy źle?
a więc twoim zdaniem to kwestia bezpieczenstwa?damian8907 pisze:Może ja Ci Czesławie odpowiem skoro tak tego pojąć nie możesz.
Ma nive więc teoretycznie jak każdy ludź potrzebuje urozmaicenia w życiu. Na dodatek najprawdopodobniej zdanie na temat jimnego wyrobił po przejechaniu jakiejś ilości kilometrów. Człowiek poszedł za radami takich jak Ty i kupił wierząc że będzie miał coś o niebo lepszego. A tu d..pa w cale nie jest tak kolorowo. To tylko samochód terenowy wiec i tak nie będzie wygody limuzyny, lepiej wykonany i fajnie wyglądający (chociaż mi sie akurat wygląd samuraja i nivy oraz defendera bardziej podoba... lubię auta siekierą ciosanekwestia gustu) Ale niva jest większa może nieznacznie ale too juz swoje robi i też jakiś komfort daje.
Jimny ma ramę to tez plus... ale ale nikt nie zauważa że samonośka jest tak projektowana by zwiększyć bezpieczeństwo.
Sztywna rama podczas zderzenia przenosi całą siłę na jadących, nadwozie samonośne przez swoją większą elastyczność ma za zadanie zmniejszyć te siły dobrze mówię czy źle?
Można więc się rozwodzić ten ma lepsze to a ten to.
Zabawne jest to że gdyby przyszło nam teraz płacić podatki za wiek samochodu pewnie jednak część osób przesiadłaby sie na takie mniej zaawansowane technicznie ale nowsze konstrukcie i nie mam tu na myśli tylko łady i tylko samochodów terenowych.
Tańsza w utrzymaniu na pewno, części kosztują nie tak dużo jak do reszty aut, awaryjność większa ale sumarycznie pewnie i tak wyjdzie taniej jeździć taką nivą, pomijam komfort i całą resztę, za 40k za nowy pojazd nie oczekujmy szału, przynajmniej ma 4x4, reduktor i centralną blokadę i nie jest na resorach.i sowiecka konstrukcja z lat 70tych bazująca na włoskiej konstrukcji z lat 60tych jest bezpieczniejsza od japońskiej konstrukcji z końca lat 90tych?
nowocześniejsza też jest? niva w sensie.
bardziej ekologiczna?
bardziej ekonomiczna?
bardziej niezawodna?
bardziej trwała?
AnkietęSzarbia pisze:No to moze zrobimy jakis plebiscyt?
Mylić się jest rzeczą ludzką, jeśli nie mam racji, przepraszam.KSikorski pisze:W przypadku Jimniego - źle mówisz.damian8907 pisze:Sztywna rama podczas zderzenia przenosi całą siłę na jadących, nadwozie samonośne przez swoją większą elastyczność ma za zadanie zmniejszyć te siły dobrze mówię czy źle?
I do tego jeszcze jest gruby.damian8907 pisze:Trzeba to powiedzieć Czesław i bez obrazy.
Ty albo jesteś taki upierdliwy albo głupi.(...)
Ale to nie oznacza, że te nowsze (rocznikowo) są lepsze czy trwalsze, oznaczałoby tylko, że część osób została do tego zmuszona narzędziami fiskalnymi. To są dwie różne sprawydamian8907 pisze:Zabawne jest to że gdyby przyszło nam teraz płacić podatki za wiek samochodu pewnie jednak część osób przesiadłaby sie na takie mniej zaawansowane technicznie ale nowsze konstrukcie i nie mam tu na myśli tylko łady i tylko samochodów terenowych.
damian8907 pisze:Trzeba to powiedzieć Czesław i bez obrazy.
Ty albo jesteś taki upierdliwy albo głupi. Nie rozumiesz prostego przekazu i doszukujesz się problemu tam gdzie go nie ma.
Chciałeś odpowiedzi dlaczego kolega kupił Jimnego podałem ci więc jeden ze scenariuszy a Pan drogi Kolego "ciśnie mi na usta słowa których nie powiedziałem". Nie to nie kwestja bezpieczeństwa tylko urozmaicenia sobie życia ja tak uważam.
Mylić się jest rzeczą ludzką, jeśli nie mam racji, przepraszam.KSikorski pisze:W przypadku Jimniego - źle mówisz.damian8907 pisze:Sztywna rama podczas zderzenia przenosi całą siłę na jadących, nadwozie samonośne przez swoją większą elastyczność ma za zadanie zmniejszyć te siły dobrze mówię czy źle?
a jakieś merytoryczne argumenty?damian8907 pisze:Trzeba to powiedzieć Czesław i bez obrazy.
Ty albo jesteś taki upierdliwy albo głupi. Nie rozumiesz prostego przekazu i doszukujesz się problemu tam gdzie go nie ma.
Chciałeś odpowiedzi dlaczego kolega kupił Jimnego podałem ci więc jeden ze scenariuszy a Pan drogi Kolego "ciśnie mi na usta słowa których nie powiedziałem". Nie to nie kwestja bezpieczeństwa tylko urozmaicenia sobie życia ja tak uważam.
Z tym nie rudym to dyskusje bywały.. może on Ci farbowany szatyn ?ernil pisze:I do tego jeszcze jest gruby.damian8907 pisze:Trzeba to powiedzieć Czesław i bez obrazy.
Ty albo jesteś taki upierdliwy albo głupi.(...)
Dobrze, że rudy nie jest, bo byłaby kumulacja
A Olo mówili, że nuda na forumie...
moim zdaniem poddałem się refleksji nad:a więc twoim zdaniem to kwestia bezpieczenstwa?
i sowiecka konstrukcja z lat 70tych bazująca na włoskiej konstrukcji z lat 60tych jest bezpieczniejsza od japońskiej konstrukcji z końca lat 90tych?
nowocześniejsza też jest? niva w sensie.
bardziej ekologiczna?
bardziej ekonomiczna?
bardziej niezawodna?
bardziej trwała?
Ale trochę zła konstrukcja części mojej wypowiedzi:Jimny ma ramę to tez plus... ale ale nikt nie zauważa że samonośka jest tak projektowana by zwiększyć bezpieczeństwo.
Sztywna rama podczas zderzenia przenosi całą siłę na jadących, nadwozie samonośne przez swoją większą elastyczność ma za zadanie zmniejszyć te siły dobrze mówię czy źle?
mogła wprowadzić cię w błędne zrozumienie. Oczywiście miałem na myśli ze jimny jest lepiej wykonany ładniej wyglądający, chociaż mnie sie kształt nivy bardziej podoba natomiast trochę większe gabaryty nivy trochę rekompensują straty w na przykład wyposażeniu.To tylko samochód terenowy wiec i tak nie będzie wygody limuzyny, lepiej wykonany i fajnie wyglądający (chociaż mi sie akurat wygląd samuraja i nivy oraz defendera bardziej podoba... lubię auta siekierą ciosanekwestia gustu) Ale niva jest większa może nieznacznie ale too juz swoje robi i też jakiś komfort daje.
KSikorski pisze:W przypadku Jimniego - źle mówisz.damian8907 pisze:Sztywna rama podczas zderzenia przenosi całą siłę na jadących, nadwozie samonośne przez swoją większą elastyczność ma za zadanie zmniejszyć te siły dobrze mówię czy źle?
skromniej wyposażony od nivy a większy jest dajmy na to...jelcz 315damian8907 pisze:trochę większe gabaryty nivy trochę rekompensują straty w na przykład wyposażeniu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości