Witam -jestem tu nowy
Moderator: Albert_N
Re: Witam -jestem tu nowy
Witam
Jestem tu nowy, mam Nivke z 2004 na kołkach, ale chcę żeby jeździła. Dodam, że kiedyś już jeździłem tym cudem i po wielu doświadczeniach terenowych wiem, że nie ma nic lepszego do lasu i w błoto. Pierwszy problem to skrzynia - chcę wstawić 5tke od poldka, ale nie tak łatwo przeszukać forum. Jeśli ktoś ma doświadczenie - jaką i jak - to proszę o link albo komentarz.
Jestem tu nowy, mam Nivke z 2004 na kołkach, ale chcę żeby jeździła. Dodam, że kiedyś już jeździłem tym cudem i po wielu doświadczeniach terenowych wiem, że nie ma nic lepszego do lasu i w błoto. Pierwszy problem to skrzynia - chcę wstawić 5tke od poldka, ale nie tak łatwo przeszukać forum. Jeśli ktoś ma doświadczenie - jaką i jak - to proszę o link albo komentarz.
-
- jestem tu nowy...
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Jestem od niedawna nowym użytkownikiem waszego forum ale za to od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu pierwszej terenówki! I padło na rosyjską myśl technologiczną.
Obserwuję forum pod kątem zapoznania się w teorii o wszystkich wadach i zaletach Nivki (ona ma same zalety <3 ), mam nadzieję, że wkrótce będę szczęśliwym posiadaczem tej bestii oraz mam nadzieję, że miłość do niej nie ucieknie po zakupie
Pozdrawiawionka dla wszytkich!

Jestem od niedawna nowym użytkownikiem waszego forum ale za to od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu pierwszej terenówki! I padło na rosyjską myśl technologiczną.
Obserwuję forum pod kątem zapoznania się w teorii o wszystkich wadach i zaletach Nivki (ona ma same zalety <3 ), mam nadzieję, że wkrótce będę szczęśliwym posiadaczem tej bestii oraz mam nadzieję, że miłość do niej nie ucieknie po zakupie

Pozdrawiawionka dla wszytkich!
witamy, za ok 10 kupisz coś rokującego, ale szukaj nie pomotanej i nie wymęczonej , bez raptorów baranków biteksów itd. auto fabrycznie jest dzielne, trochę lepszy kapeć i będzie robić, kupuj jak najmłodsze i jak najtaniej 

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
-
- jestem tu nowy...
No właśnie taki jest plan.. Chciałbym zakupić Nivke, która bedzie jak najbliższa oryginału i wtedy będę wiedzieć co w niej robić (cierpliwość, jeszcze mam a noce są dlugie
)
@Merci - Dzięki za wskazówki
A czy ktoś może coś doradzić odnośnie silników po dłuższej eksploatacji?

@Merci - Dzięki za wskazówki

A czy ktoś może coś doradzić odnośnie silników po dłuższej eksploatacji?
Witam wszystkich właścicieli nivy. Od dzisiaj j mam swoją nivulę . Jest to 5 drzwiowa wersja z 2011r . Jest wprawdzie troche wymeczona i ma skrzynię do wymiany ale damy radę
Witam wszystkich
Witajcie Dobrzy Ludzie!
Trafiłem tutaj ze względu na moje zainteresowanie tym specyficznym wehikułem zwanym łada niva. Jestem ze Śląska, okolice Pszczyny.
Jak na razie poruszam się po świecie scenikiem 1 który dobija już do 400 tysi i rozglądam się od dłuższego czasu za jakąś terenówką w miarę do ogarnięcia przez takiego amatora jak ja.
Chętnie dowiem się od doświadczonych Forumowiczów/ posiadaczy łady, co w ładzie "piszczy", najlepiej jakbym znalazł kogoś ze Śląska kto podzieliłby się wiedzą i doświadczeniem w temacie
Z góry dzięki za wsparcie
PS. Znalazłem ciekawą nivę z 1999r. w Bielsku Białej, pięciodrzwiowa w gazie, byłem, widziałem, jeździłem... wymaga sporo serca i czasu, jednak sam nie ogarnę tego, a cena 17.900 do negocjacji. Może doradzicie co i jak?
Pozdrawiam!

Jak na razie poruszam się po świecie scenikiem 1 który dobija już do 400 tysi i rozglądam się od dłuższego czasu za jakąś terenówką w miarę do ogarnięcia przez takiego amatora jak ja.
Chętnie dowiem się od doświadczonych Forumowiczów/ posiadaczy łady, co w ładzie "piszczy", najlepiej jakbym znalazł kogoś ze Śląska kto podzieliłby się wiedzą i doświadczeniem w temacie

PS. Znalazłem ciekawą nivę z 1999r. w Bielsku Białej, pięciodrzwiowa w gazie, byłem, widziałem, jeździłem... wymaga sporo serca i czasu, jednak sam nie ogarnę tego, a cena 17.900 do negocjacji. Może doradzicie co i jak?
Pozdrawiam!
- minizbowid
-
Co w ladzie piszczy? WszystkoKysztow pisze: ↑sob mar 05, 2022 7:14 amWitajcie Dobrzy Ludzie!Trafiłem tutaj ze względu na moje zainteresowanie tym specyficznym wehikułem zwanym łada niva. Jestem ze Śląska, okolice Pszczyny.
Pozdrawiam!

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Czołem,
Jestem szczęśliwym posiadaczem bordowego cuda z 2009r. Jeździ, skrzypi, wyje i świetnie wygląda
Wpadłem tu trochę poczytać o nowościach.
Jestem szczęśliwym posiadaczem bordowego cuda z 2009r. Jeździ, skrzypi, wyje i świetnie wygląda

Wpadłem tu trochę poczytać o nowościach.
Hej!
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem pięknej ciemnozielonej Nivy! Wiecie jak to bywa z Niva, żeby nie zaskakiwała trzeba wiedzieć o niej wszystko! Mam nadzieje że forum pozwoli mi poznać Ładę!
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem pięknej ciemnozielonej Nivy! Wiecie jak to bywa z Niva, żeby nie zaskakiwała trzeba wiedzieć o niej wszystko! Mam nadzieje że forum pozwoli mi poznać Ładę!
-
- jestem tu nowy...
Witam wszystkich, jestem Mariusz .
Witam wszystkich pozytywnie zakręconych na punkcie niwy ,to nie choroba to stan umysłu.Posiadam nive od 15 miechów 2005rok o lutego zagazowana pali około 9-10l\100km.Ostatnio pojawił się problem ale otym w nowym temacie napisze co i jak.Pozdrawiam ogur.
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum. Kilka dni temu zakupiłem Ładę Nivę. Z pewnością będę potrzebował kilku drobnych porad aby podociągać pewne szczegóły.
Witam w dziale Niva.
Suzuki Samurai, Nissan Patrol Y60, Suzuki Jimny Blaszanka , Suzuki Jimny Cabrio, Łada Niva