Urwany napęd.
Moderator: Albert_N
Re: Urwany napęd.
To niemożliwe.Żeby wypiął się ten przegub od uderzenia to chyba wajchy od reduktora musiałyby przebić nagrzewnicę.A z tą blokadą jest tak-trzeba mieć luz na skrzyni i reduktorze,toczyć się z prędkością jednego kilometra na godzinę (polecana do tego mała górka) i wtedy włączać lub wyłączać blokadę.
Wypiął się przegub z skrzyni rozdzielczej i straciłem napęd, jednak jakoś udało mi się dojechać do garażu. Teraz mam duże bicie na tymże przegubie, ktoś może wie co mogło się uszkodzić?
A mogła się skrzynia przesunąć do tyłu po uderzeniu.
A mogła się skrzynia przesunąć do tyłu po uderzeniu.
-
- jestem tu nowy...
No jasnowidzami to nie jesteśmy i dopuki nie uklękniesz
przed Nivcią to się pewnie nie dowiesz 
możliwe że właśnie ten przegub gumowy się rozerwał jak konkretnie zaryłeś reduktorem...
Jak już tak wszyscy piszecie swoje sposoby na rozłączenie blokady to i ja dodam od siebie że u mnie wystarcza trochę cofnąć wcisnąć sprzęgło i jednocześnie rozłączyć blokade, prawie zawsze się udaje czasami trzeba powtórzyć

możliwe że właśnie ten przegub gumowy się rozerwał jak konkretnie zaryłeś reduktorem...
Jak już tak wszyscy piszecie swoje sposoby na rozłączenie blokady to i ja dodam od siebie że u mnie wystarcza trochę cofnąć wcisnąć sprzęgło i jednocześnie rozłączyć blokade, prawie zawsze się udaje czasami trzeba powtórzyć

Niva 1.9D '00 tego nie pomalujesz 

Już chyba wiem co jest, mianowicie jak zaryłem skrzynia to przód podniósł się do góry prawdopodobnie puściły poduszki trzymające skrzynie. W momencie jak breszką ja trochę wyprostowałem to przestało wyć, ale jeszcze to sprawdzę jutro albo jeszcze dziś po pracy.