W tym zakresie zastosowań niva sprawuje się rewelacyjnieAlbert_N pisze:Niva jest przestronna, wygodna, w zimie sie fajnie jezdzi na stalym 4x4...

Moderator: Albert_N
taaa...kpt.zbik pisze:więc panowie i panie w teren nivą i już
Niva (przy megailości sprowadzonych aut) stała się relatywnie droga, a oferuje to co oferuje... I nie chodzi tu o jakieś właściwości terenowe, tylko jakość i niezawodność. Jeśli naprawi się jakiś element solidnie, z użyciem nowych części, w większości aut o tym temacie mozna na długo zapomnieć. W nivie niekoniecznie.Crazy pisze:Z zainteresowaniem sledze wiekszosc imprez off-roadowych i ze smutkiem stwierdzam ze brak w nich Lad Niw a jesli juz jest to w ilosciach sladowych. DLACZEGO!!!
Ja katowałem nivkę kilka ładnych lat na rajdach i nigdy się nie zastanawiałem czy da radę , czy może woda za głęboka, czy góra za stroma i zawsze wracała do domu o własnych siłach - problem polega na tym, że WSZYSTKIE samochody do poważnego terenu należy przygotować.Mały Staś pisze:taaa...kpt.zbik pisze:więc panowie i panie w teren nivą i juża ja tydzień temu byłem na rajdzie,też całkowicie utopiłem nivke i posypało sie wszystko co możliwe: spalony rozrusznik, złamana świeca, woda w silniku, brak hamulców, ręcznego, troche elektyki, wyrwane mocowania jeszcze niewiem czego w okolicy reduktora itp itd nawet wycieraczki odmówiły posłuszeństwa
Czyli imprezka była 1 klasa.Mały Staś pisze:Radek zgadzam sie, w moją włożone jest ponad rok pracy i kuuupe kasy, wszystko na nowych częściach, austrajijskich zawieszeniach cuda wianki ,gudridze , ajronmeny tam sąale to chyba mało... no! snorkla jeszcze tylko nie ma, ale zrobie..
Tak wogóle to ja wcale nie narzekam na nią, napisałem to jako ciekawostke. Trza ją odświeżyć i jazda
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości