Łada niva i dalekie pordóże
Moderator: Albert_N
nivą przez Islandię
w lipcu 2006 byłem nivką na Islandii.
Przejechaliśmy: F 206 do Laki i całą pętlę wokół krateru
F 207 do Landmannalaugar doliną Eldgia; na przęłęcz pod Snefelsem, 35-tkę w ulewnym deszczu, F 88 do Askji i z tamtąd F 910 w kierunku Kverkjoll (zawróciliśmy ok 30 km od Kv z braku paliwa), objechaliś,my całą "Islandzką Via Mala", numerów nie podam bo ze względu na budowę zapory kręciliśmy się różnymi dróżkami.
Autko spaliło średnio 9,4 litra benzyny (4 osoby + bagażnik dachowy) a wróciliśmy tylko... bez klaksomu: w głębokiej wodzie kable wkręciły się w wentylator i ucieło je.
Przejechaliśmy: F 206 do Laki i całą pętlę wokół krateru
F 207 do Landmannalaugar doliną Eldgia; na przęłęcz pod Snefelsem, 35-tkę w ulewnym deszczu, F 88 do Askji i z tamtąd F 910 w kierunku Kverkjoll (zawróciliśmy ok 30 km od Kv z braku paliwa), objechaliś,my całą "Islandzką Via Mala", numerów nie podam bo ze względu na budowę zapory kręciliśmy się różnymi dróżkami.
Autko spaliło średnio 9,4 litra benzyny (4 osoby + bagażnik dachowy) a wróciliśmy tylko... bez klaksomu: w głębokiej wodzie kable wkręciły się w wentylator i ucieło je.
- petercapri
fotki na
www.kapitanmisfit.ownlog.com
fajna ta nivka.ma styl...i w srodku dobra...Rozumiem iz poznaniacy-posiadacze nivek spedzaja sobotnie popoludnia w greenhotelu....heheheh.tej.ale wiara.tej.
www.kapitanmisfit.ownlog.com
fajna ta nivka.ma styl...i w srodku dobra...Rozumiem iz poznaniacy-posiadacze nivek spedzaja sobotnie popoludnia w greenhotelu....heheheh.tej.ale wiara.tej.
- petercapri
hej,opowiedz cos o swojej nivce...gdzie byliscie razem?bo wydaje mi sie ze nie w jednej grubszej przygodzie uczestniczyla...petercapri pisze:Nie wiem, co robia inni posiadacze nivek - ja przywiozlem sobie do WPN-u panne oraz rowerymichur pisze:Rozumiem iz poznaniacy-posiadacze nivek spedzaja sobotnie popoludnia w greenhotelu....heheheh.tej.ale wiara.tej.
fajna.ze stylem.
- silverstone
-
- Sniper
- Kontaktowanie:
Inni posiadacze nivek w Posen się poprostu opierdzielają - including me tejpetercapri pisze:Nie wiem, co robia inni posiadacze nivek - ja przywiozlem sobie do WPN-u panne oraz rowerymichur pisze:Rozumiem iz poznaniacy-posiadacze nivek spedzaja sobotnie popoludnia w greenhotelu....heheheh.tej.ale wiara.tej.

Ręce precz od GENERAŁA!...

- Sniper
- Kontaktowanie:
Na pocieszenie lub nie - ogólnie znanego Twojego pecha z ruiną - mogę powiedzieć że większość teorii dotyczących pechowości i fatum wskazuje na danego człowiewka jako żródło nieszczęść - przyciągające złe zdarzenia - a zatem wynika z tego, że ruina jako taka powinna być wolna od FATUM.michur pisze:Silverstone...obiecuje bedzie twoja.Ale plizzz obiecaj mi ze wymienisz rozrusznik...pamietaj.

Ręce precz od GENERAŁA!...

No kurcze cos w tym jest.To wszytko moja wina...moja,moja,moja...Na pocieszenie lub nie - ogólnie znanego Twojego pecha z ruiną - mogę powiedzieć że większość teorii dotyczących pechowości i fatum wskazuje na danego człowiewka jako żródło nieszczęść - przyciągające złe zdarzenia - a zatem wynika z tego, że ruina jako taka powinna być wolna od FATUM
- petercapri
Roznych wyjazdow bylo cale mnostwo. Krym zeszlego lata, z imprez Clamot, rozne wypady od pn-zach po Bieszczady, wozenie mebli itp. W gruncie rzeczy malo jakiegos szczegolnego offroadu, a duzo przygody.michur pisze:hej,opowiedz cos o swojej nivce...gdzie byliscie razem?bo wydaje mi sie ze nie w jednej grubszej przygodzie uczestniczyla...
fajna.ze stylem.