car audio
Moderator: Albert_N
- zenuak
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
swojej nivki nie zaopatrzylem jeszcze w drzwiowe glosniki, i chyba nie bede tego robił heheh ale fajnie sie komponuja w mojej 2107 16cm glosniki alpine z tym ze zadne chyba nie wejda bez dystansów z mdf, na allegro jest tego pelno. glosniczki polecam phonocar takie zólte, kosztuja grosze a graja dobrze 
no ale to juz według potrzeb oczywiscie, bo mozna tez kupic tansze i tez bedą grały
co do podlaczania radia to kazdy elektryk to zrobi, ale mozna tez samemu spróbować, to nic trudnego jest
pozdrawiam

no ale to juz według potrzeb oczywiscie, bo mozna tez kupic tansze i tez bedą grały

co do podlaczania radia to kazdy elektryk to zrobi, ale mozna tez samemu spróbować, to nic trudnego jest

pozdrawiam
Że tak się wtrącę.Zajefajnie grają głośniki firmowe z Opli , taka ich uroda że same w sobie mają demontowalny dystans i wystarczy maskownica i wio.A podłączenie jak juz kolega pisał.Czerwony + z podtrzymaniem pod aku , masa czarny pod - aku,reszta tak naprawdę nie interesuje , bezpiecznik najlepiej dodatkowy na plusie z aku(czerwonym).Kable głośnikowe najlepiej grube. Nie wiem jak w Nivce , ale dobrze robią głośniki w drzwiach i sopran(tweeter) na podszybiu lub słupkach bocznych . a tył w zależności czy komus potrzebny.polecam tez basik z audi najlepiej boose pod fotel robi extra.
gsm 501 736 409
Ja kiedyś miałem audio zajawkę i w swoich furkach zawsze motałem konkretne instalacje na pare kW, kiedyś w Poldku miałem właśnie pod siedzeniami (pod każdym przednim) po 1ALDA 280 W basowym i 400 W Boschmanna zwykłe tylko obcią łem cewką wysokie i średnie ile ja się napociłem, żeby to tam zmieścić-chyba dopiero trzecie pudła własnego projektu dały zadowalający efekt akustyczny, w sumie wtedy miałem w furce chuba 14 czy 16 głośników, robiło ładnie tylkosię fura rozkręcała
Minusy głośników pod siedzeniami są takie że zabiera miejsce przydatne jednak w podróży (tylko jak wrzucasz cos pod siedzenie kierowcy to trza zabezpieczyć coby przy hamowaniu lub górce nie wpadło pod pedały) oraz że klepie po tyłku.
P.S.
Zajawka na audio przeszła mi jakiś czas temu zupełnie, nie wiem czemu może się k...wa starzeję w Nivce nawet radia nie mam, choć mam do niej fajnego Pionka, tood roku leży w szafie
a Niva i tak fajnie gra
Tomek

Minusy głośników pod siedzeniami są takie że zabiera miejsce przydatne jednak w podróży (tylko jak wrzucasz cos pod siedzenie kierowcy to trza zabezpieczyć coby przy hamowaniu lub górce nie wpadło pod pedały) oraz że klepie po tyłku.
P.S.
Zajawka na audio przeszła mi jakiś czas temu zupełnie, nie wiem czemu może się k...wa starzeję w Nivce nawet radia nie mam, choć mam do niej fajnego Pionka, tood roku leży w szafie

Tomek
Z tym dystansem to prawda.Posiadam dwa ople, żaden nie ma dobrych fabrycznych głośników. Badziewie i najgorsza tandeta. W Astrze podczas odbioru z salonu zażyczyłem sobie wymianę radia, wymienili i głośnik z przodu, nie dał rady.Pikaś pisze:Zajefajnie grają głośniki firmowe z Opli , taka ich uroda że same w sobie mają demontowalny dystans i wystarczy maskownica i wio.
"..i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony,na wieść o zarobkach-usiadł zapłakał.."