hehe ten to był As

http://www.forum4x4.pl/forum/profile.ph ... file&u=950

Moderator: Albert_N
wieprzowina pisze:A tak BTW, to ktoś pamięta co się z nim stało i za co?
Nie ładnie tak pisać o pierwszym w historii prezesie KNKmatys pisze:jak większość takich ASów.....
W NIVIE, patent ów jest zastosowany, lecz rozwiązany inaczej. W reduktorze, są dwa wyjścia. Do jednego, jest przykręcona klasyczna linka prędkościomierza.wieprzowina pisze:aaa no to jak full komplet jest, to nie powinno być problemu. Spotkałem się w przypadku nawet dość prymitywnych silników na monowtrysku, że na wyjściu linki prędkościomierza przelotowo montowany był halotronowy impulsator. Nie wiem w zasadzie po co kompowi taka informacja, bo ma czujnik położenia wału korbowego, więc prędkość obrotowa powinna mu wystarczyć. W nivie też jest taki patent?
Ja również nie posiadam tego czujniczka, ale mi się wydaje, że wzrosło mi spalanie po jego utracie. Może to być również warunkowane tym że po prostu zacząłem trochę ostrzej jeździćKrzysiek-74 pisze:W NIVIE, patent ów jest zastosowany, lecz rozwiązany inaczej. W reduktorze, są dwa wyjścia. Do jednego, jest przykręcona klasyczna linka prędkościomierza.wieprzowina pisze:aaa no to jak full komplet jest, to nie powinno być problemu. Spotkałem się w przypadku nawet dość prymitywnych silników na monowtrysku, że na wyjściu linki prędkościomierza przelotowo montowany był halotronowy impulsator. Nie wiem w zasadzie po co kompowi taka informacja, bo ma czujnik położenia wału korbowego, więc prędkość obrotowa powinna mu wystarczyć. W nivie też jest taki patent?
Do drugiego, zaraz obok, wkręcany jest czujnik prędkości, z którego sygnał idi, do komputera.
Tu rada, dla wyrywnych:
Czujnik, nawet po zaliczeniu padaki, nie wpływa negatywnie, na dynamikę,ekonomikę i komfort jazdy.Sprawdziłem to sam na sobie, oraz na podstawie rozmów z AS-ami z serwisów NIVY.
Kosztuje około 120 zł, więc nie należy się zbytnio szarpać ,na jego wymianę, zwłaszcza, że w NIVIE, zawsze coś jest innego do zrobienia
Po zaliczeniu padaki w Mpi wpływa jak najbardziej negatywnie. Sprawdzone empirycznie.Krzysiek-74 pisze: Tu rada, dla wyrywnych:
Czujnik, nawet po zaliczeniu padaki, nie wpływa negatywnie, na dynamikę,ekonomikę i komfort jazdy.Sprawdziłem to sam na sobie, oraz na podstawie rozmów z AS-ami z serwisów NIVY.
Kosztuje około 120 zł, więc nie należy się zbytnio szarpać ,na jego wymianę, zwłaszcza, że w NIVIE, zawsze coś jest innego do zrobienia
czacha już był sie dobujał wczoraj i się odmeldował. Również wczoraj2Kółka pisze:Czacha, Ty dobujałeś się do nas już? Jakąś ustawkę trza by zrobić.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość