NIVA UKLAD CHLODZENIA NA AFRYKE MODYFIKACJE
Moderator: Albert_N
Re: NIVA UKLAD CHLODZENIA NA AFRYKE MODYFIKACJE
Pracowałem przez kilka miesięcy w Egipcie i miałem okazję obserwować dwie Nivy które codziennie woziły turystów . Obydwie rocznik 2003 1,7 wielowtrysk . Sprowadzone z Włoch . Nie miały absolutnie żadnych modyfikacji na upały dochodzące do 55 stopni . Jedynie wyjęte szyby z boków nadwozia / te stałe /. Jedną z nich wysłałem z Dachab do Sharm el Shejk po zapasowe butle . Odległość 70 km w jedną stronę , droga asfaltowa dobrej jakości . Kierowca był z powrotem po 2 godzinach . Rozmawiałem z naszym przedstawicielem w Sharm i wiem , że załadunek butli trwał ok.20 minut , a więc Niva musiała zap.....ć ponad 100 km/godz. i jakoś się nie grzała .
Gdzie ja byłem swoją 1.7mpi to już wielu wie. Chłodno nie było (powyżej 40C w cieniu). Zaiwaniałem miejscami powyżej 120 albo piąłem się w żółwim tempie po serpentynach (góra - dół - góra - dół) po 600km dziennie. Nigdy się nie zagrzała.
Czasem mam wrażenie, że te zagrzewające się to efekt intenstywnych prac ich użyszkodników
pzdr
\Sebi
Czasem mam wrażenie, że te zagrzewające się to efekt intenstywnych prac ich użyszkodników

pzdr
\Sebi
sebaska pisze:Gdzie ja byłem swoją 1.7mpi to już wielu wie. Chłodno nie było (powyżej 40C w cieniu). Zaiwaniałem miejscami powyżej 120 albo piąłem się w żółwim tempie po serpentynach (góra - dół - góra - dół) po 600km dziennie. Nigdy się nie zagrzała.
Czasem mam wrażenie, że te zagrzewające się to efekt intenstywnych prac ich użyszkodników![]()
![]()
![]()
pzdr
\Sebi
mówisz nivka się nie zagrzała, a wy w niej jak wytrzymywaliście?
Jakoś. Bez klimy też da się żyć. Klimatyzacja to wynalazek oztatnich 100 lat a w "ciepłych krajach" ludzie żyją gdzieś tak od 2 milionów
Po miesiącu człowiek się przyzwyczaja
tylko trzeba pamiętać, żeby biały człowiek lewą rękę mazidłem przeciwsłoneczym smarował bo inaczej swędzi po nocy
(jedzie się z otwartymi oknami, powyżej 80km/h można przymknąć do połowy).
pzdr
\Sebi

pzdr
\Sebi
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
taka ciekawostka, aby nie zakładać nowego wrzątku wrzucę w tym, jako, że pasuję do słów "układ chłodzenia" a szukaj na słowo klimatyzacja nic lepszego nie zwrócił,
zestaw montażowy + instrukcja dla 21214:
http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/kuzo ... 214_80.pdf
zestaw montażowy + instrukcja dla 21214:
http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/kuzo ... 214_80.pdf
Jeżdżę na felgach kutych SLIK i dziur się nie boję. Offroadu też nie. Polecam.