ubezpieczenie OC taniej
Moderator: Albert_N
-
-
Re: ubezpieczenie OC taniej
Hunting a gdzie mieszkasz? NO sumki są strasznie duże. Gdyby mi przyszło ubezpieczyc na siebie to makabra (mam prawko od 2000 roku, ale zniżek to pewnie nie mam - dopiero od tego roku jestem do auta dopisany).
Mimo ponad 60% zniżek ceny wychodzą wysokie. Tak myślałem o zmianie, ale jak wyszło, że w axa jest ok 530-550 zł to lepiej się dowiem ile w tej hesti bym płacił.
Czy po zakupie auta muszę z tą firmą podpisywac nową umowę, czy oc przechodzi z poprzedniego właściciela. Wiem głupie pytanie, ale w tych kwestiach jestem zielony (zawsze uciekałem przed papierkami...biurokracją).
Mimo ponad 60% zniżek ceny wychodzą wysokie. Tak myślałem o zmianie, ale jak wyszło, że w axa jest ok 530-550 zł to lepiej się dowiem ile w tej hesti bym płacił.
Czy po zakupie auta muszę z tą firmą podpisywac nową umowę, czy oc przechodzi z poprzedniego właściciela. Wiem głupie pytanie, ale w tych kwestiach jestem zielony (zawsze uciekałem przed papierkami...biurokracją).
nie takie drogie , poprzednie OC w HDI zapłaciłem 1567zł , ten rok w AXA ( dziś wykupiłem ) 841zł . Gdzie w HDI na ten rok policzyli mi 1498 zł
wpłata jednorazowa oczywiscie
-
-
Svenson, ale pewnie nie masz zniżek?? wiem, że oc bez zniżek to wogóle porażka. Zresztą tata ma w pzu i też nieźle buli.
Z którego roku jest twoja niva?
Z którego roku jest twoja niva?
10 % mam narazie ( 60 % mi przepadło
)
Dziwka jest produkcja 1992 , 1 rejestracja 14.01.1993

Dziwka jest produkcja 1992 , 1 rejestracja 14.01.1993
-
-
No tak... jakaś kraksa? spoko ja jeździłem łada 2107 z '91 (od początku w rodzinie) i w zeszłym roku za oc w PZU płaciłem coś ok 650 zł i to ze zniżką 60% (na tate), a tak jako ciekawostka... sprzedałem ją za 1350 zł...(z gazem itd z bardzo fajnym radiem) czyli pier.... oc kosztowało 50% ceny auta!
Nie miałem Skode 100 z 1976 i za nia płaciłem 102 zł na pół roku ( miałem znizek 60 % i 50% weteran szos w PZU )
ale jak sprzedałem to pare lat nixc nie miałem i przepadło .
Za krakse 10 % biora ( i tyle z 20% za Uno mi wzieli
)
ale jak sprzedałem to pare lat nixc nie miałem i przepadło .
Za krakse 10 % biora ( i tyle z 20% za Uno mi wzieli

-
-
Oj nie miałem pojęcia, że to tak łatwo przepada
uwiązują ekonomicznie człowieka do siebie na całe życie. Czasem lepiej w dziczy mieszkac i miec to wszystko w d....

albo kupić motorynke za 100zł lub innego rometa i gdzies zamelinowac , podstawowe OC to 50zł na rok . Taka inwestycja w znizkiwloczykij83 pisze:Oj nie miałem pojęcia, że to tak łatwo przepadauwiązują ekonomicznie człowieka do siebie na całe życie. Czasem lepiej w dziczy mieszkac i miec to wszystko w d....

WTFSvenson pisze:nie takie drogie , poprzednie OC w HDI zapłaciłem 1567zł , ten rok w AXA ( dziś wykupiłem ) 841zł . Gdzie w HDI na ten rok policzyli mi 1498 zł

2 lata temu płaciłem 900 pln a allianz'ie, tylko że na 2 raty i 30 % zwyżki za wiek.. za tą samą pojemnościowo i rocznikowo nivę.. no ale ja wiem, czerwone mają inną taryfę

Teraz 2 raty, +30% ( bo dalej jestem piękny i młody) -20% (bo nie zgłaszam kraks z drzewami, rowami) i wychodzi jakieś 790 na dwie raty

wloczykij83 pisze:Czy po zakupie auta muszę z tą firmą podpisywac nową umowę, czy oc przechodzi z poprzedniego właściciela. Wiem głupie pytanie, ale w tych kwestiach jestem zielony (zawsze uciekałem przed papierkami...biurokracją)
Jeśli nie wypowiesz umowy OC poprzedniego właściciela najpóźniej dzień przed końcem, to umowa zostaje automatycznie przedłużona, przyślą Ci list ze składką ile, jak i do kiedy opłacić, ew poproszą o dodatkowe dane żeby wyliczyć składkę

W HDI 140Svenson pisze:albo kupić motorynke za 100zł lub innego rometa i gdzies zamelinowac , podstawowe OC to 50zł na rok . Taka inwestycja w znizkiwloczykij83 pisze:Oj nie miałem pojęcia, że to tak łatwo przepadauwiązują ekonomicznie człowieka do siebie na całe życie. Czasem lepiej w dziczy mieszkac i miec to wszystko w d....

Russian Panzer Łada Niva....
Kup i zainwestuj w zniżkiSvenson pisze: albo kupić motorynke za 100zł lub innego rometa i gdzies zamelinowac , podstawowe OC to 50zł na rok . Taka inwestycja w znizki

"..i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony,na wieść o zarobkach-usiadł zapłakał.."
a na ciebie zarejestrowanaIvul pisze:WTFSvenson pisze:nie takie drogie , poprzednie OC w HDI zapłaciłem 1567zł , ten rok w AXA ( dziś wykupiłem ) 841zł . Gdzie w HDI na ten rok policzyli mi 1498 zł
wpłata jednorazowa oczywiscie![]()
![]()
2 lata temu płaciłem 900 pln a allianz'ie, tylko że na 2 raty i 30 % zwyżki za wiek.. za tą samą pojemnościowo i rocznikowo nivę.. no ale ja wiem, czerwone mają inną taryfę
Teraz 2 raty, +30% ( bo dalej jestem piękny i młody) -20% (bo nie zgłaszam kraks z drzewami, rowami) i wychodzi jakieś 790 na dwie raty![]()

dzieci nie mam , a jak bym miał to zadnego dopisywaniaJanek 44 pisze:Kup i zainwestuj w zniżkiSvenson pisze: albo kupić motorynke za 100zł lub innego rometa i gdzies zamelinowac , podstawowe OC to 50zł na rok . Taka inwestycja w znizkizdziwisz się. Też się przejechałem dopisując córkę do auta.
,moje max zniżki poszły popływać.

[quote="Svenson"]
a na ciebie zarejestrowana
[/quote="Svenson"]
No problem w tym że na mnie.. Ale w sumie możliwe że chodzi o adres zamieszkania. Taryfa na zapadłej wsi jest zupełnie inna niż ta z centrum świata, ekhm Sosnowca

a na ciebie zarejestrowana

[/quote="Svenson"]
No problem w tym że na mnie.. Ale w sumie możliwe że chodzi o adres zamieszkania. Taryfa na zapadłej wsi jest zupełnie inna niż ta z centrum świata, ekhm Sosnowca

tu masz racje
kiedyś była stawka podstawowa dla wszystkich bez wyjatku , to ubezpieczalnie wymysliły "poziom ryzyka "
i prostym sposobem moznawiecej kasowac

kiedyś była stawka podstawowa dla wszystkich bez wyjatku , to ubezpieczalnie wymysliły "poziom ryzyka "
i prostym sposobem moznawiecej kasowac

też kwestia ich prowizji. jak ubezpieczałem swoją ładę po raz drugi u tej samej babki, co ma kilka firm ubezpieczeniowych, to zapłaciłem stówę mniej niż rok prędzej. z tym że pierwszy raz miałem 30% i to było PTU a drugi raz 20% (bo płaskim miałem stłuczkę) w HDI. ale tym drugim razem przyszedłem przygotowany bo obszedłem kilka firm i znałem ceny u konkurencji. więc najpierw zaśpiewała 930 z NW a jak jej powiedziałem o cenie w Aviva to się zrobiło 738 zł. więc różnica duża
Arok prędzej było 830

kiedy u mnie prędzej 

Nie bądź taki do przodubobo1308 pisze:kiedy u mnie prędzej

Faktycznie sumy kosmos , ja mieszkam w Zielonej Górze , to nie metropolia ale i nie wiocha.Obraziłem się na liberty za propozycję coś 375 pln/rok , ale widzę że dla wielu byłaby to dobra oferta.Patrzeć na umowę , nie ubezpieczać pierdół : haki , lusterka , radia , bo to podbija sumę , nie dopisywać nikogo że jeździ na stałe , wybierać opcję minimum.wloczykij83 pisze:Hunting a gdzie mieszkasz? NO sumki są strasznie duże. Gdyby mi przyszło ubezpieczyc na siebie to makabra (mam prawko od 2000 roku, ale zniżek to pewnie nie mam - dopiero od tego roku jestem do auta dopisany).
Jak masz zniżki to stawka dobrze wychodiz, ale jak zniżek brak, albo auto z silnikiem ponad 2000cm to robi sie .... nieciekawie.
Ja znalazłem ubezpieczenie do wyboru Allianz albo Generali w wersji ryczałtowej za 550zł OC - bez względu na pojemność silnika, miasto, wieś czy zniżki lub zwyżki. Jako, że miałem kilka aut o dużych pojemnościach to mi pasowało takie rozwiązanie.
Tym bardziej, że sprawę ubezpieczenia auta załatwiłem przez maila a dokumenty mi przysłali.
Polecam
W razie czego podam namiar
Ja znalazłem ubezpieczenie do wyboru Allianz albo Generali w wersji ryczałtowej za 550zł OC - bez względu na pojemność silnika, miasto, wieś czy zniżki lub zwyżki. Jako, że miałem kilka aut o dużych pojemnościach to mi pasowało takie rozwiązanie.
Tym bardziej, że sprawę ubezpieczenia auta załatwiłem przez maila a dokumenty mi przysłali.
Polecam
W razie czego podam namiar
BOCIAN
Ps. śmierć plastikom!
Ps. śmierć plastikom!
- thepandzik
-
ale od 2011 mają być podwyżki OC
i ja to już odczułem bo zamiast mniej płacić przedłużając umowę płacę 30 zł więcej
nie jest to majątek ale gorzka już za to jest

i ja to już odczułem bo zamiast mniej płacić przedłużając umowę płacę 30 zł więcej

nie jest to majątek ale gorzka już za to jest

Łada Niva '96 1,7i
Tata Indica Vista 1.4 MPI 2010r.
Tata Indica Vista 1.4 MPI 2010r.
Podwyżki to już w mijającym roku mieliśmy. Np. Hestia od października zaczęła podwyższać.
Hestia za ładę z tytułu popularności daje 5% zniżki
Ja niedawno zapłaciłem 370zł. Cena niska, ale mam 3 auta i polisę na życie wykupioną tam. Normalnie blisko 100zł drożej bym płacił.
Hestia za ładę z tytułu popularności daje 5% zniżki

Szukałem OC dla Samary na Złombol .... w AXA Direct wyliczyli mi 2300zł bez zniżek!
BOCIAN
Ps. śmierć plastikom!
Ps. śmierć plastikom!
heh, wiec chyba dobrze zrobilem ze sie 10 lat temu wynioslem z, hmmm, Sosnowca, na zapadla wies:DDDIvul pisze:...Taryfa na zapadłej wsi jest zupełnie inna niż ta z centrum świata, ekhm Sosnowca![]()
a jak ktos bedzie chcial sie ubezpieczac w Liberty Direct to moze sie powolac na moj numer polisy: 72466861 - w tym roku okazalo sie jakies 70zl taniej niz w AXA;P (236zl za 2,0)
nie po to kupilem sobie terenowe auto, zeby w teren jezdzic;)
Wlasnie ubezpieczylem Ladzianke w Avivie. Zadzwonili przedwczoraj z propozycja 312zl, dzis powtorny telefon, pozwolilem sobie na maly blef, ze znalazlem nieco tansza firme, od razu mila pani zjechala na 292 a przy platnosci karta na 285zl za rok (-60%, '03, 1,7). Konkurencja to L4 490, Benefia (przedluzenie) 400, LD 390 (incl. kod promocyjny), AXA 320 (incl. kod promocyjny)
I tutaj nie bardzo rozumiem, bo drugi samochod wyszedl duzo taniej w LD mimo wiekszej pojemnosci...
I tutaj nie bardzo rozumiem, bo drugi samochod wyszedl duzo taniej w LD mimo wiekszej pojemnosci...
nie po to kupilem sobie terenowe auto, zeby w teren jezdzic;)