Młody Ty się boga nie boisz.
a swoją drogą czekam kiedy mnie przewieziesz

Moderator: Albert_N
i tu się z Tobą zgadzam. Wczoraj tak mi powiedziala a dziś od szczału odpaliła.szary11 pisze:Niva ma coś jeszcze czego inne auta nie mają - to auto z duszą i charakterem!!! Jakie Ci auto powie "PIER...DOLE DALEJ NIE JADĘ - PRZYJDŹ JUTRO"???
I tu nietrudno się z kolegą zgodzić. Koszty użytkowania nieporównywalne a radość z upalania niejednokrotnie większa, a i respect na drodze i wśród znajomych.dandan pisze:Panowie! Są wśród nas tacy,ktorzy Nivy doceniają i tacy,którzy uważają to za 1200-kilogramowe złomy.
Prawdziwym jednak nieszczęściem jest posiadać ponad 2-tonowy bajer-złom typu Patrol,Land Cruiser czy Pajero i nie mieć na naprawę,żeby przeszedł tylko przegląd.
(mocny krzyżak wału za 500 zł.,czy nowa przekładnia kierownicza za 5 tys.zł.,czy maska u żywana za 1500 zł.)
Jednak,co mnie np. buduje,,córka opowiadała,że podziw wśród rówieśników był,kiedy mówiła,że Nivą jezdzi.Land Cruiser nie budził emocji.
To chyba cena bez VAT... Dolicz sobie podatek i wyjdzie ok 39 tyś zł.Kokoru pisze:A ja wlasnie cos takiego znalazlem. Pewnie zaplon mam opozniony, ale za 32k pln roczna nowka to jak swiateczna promocja.Co wiecej w ofercie jest silnik 1,9D Citroena. Ktos wie cos wiecej na jego temat?
http://otomoto.pl/lada-niva-nowa-C17459479.html
21215 – gama modeli z silnikami diesla montowanymi na indywidualne zamówienieKokoru pisze:Dobra, a co z tym silnikiem diesla?
1,9D - "troszku" mułowaty, ale wieczny i bezobsługowy silnik. W terenie na głowę bije 1,7Kokoru pisze:Dobra, a co z tym silnikiem diesla?
szary11 pisze:Niva ma coś jeszcze czego inne auta nie mają - to auto z duszą i charakterem!!! Jakie Ci auto powie "PIER...DOLE DALEJ NIE JADĘ - PRZYJDŹ JUTRO"???
Wolnossak slabszy od uturbionego czy blad jakis ?LOSMARCELOS pisze:
21215-10 – silnik Peugeota o poj. 1,9 l i mocy 75 KM
21215-20 – turbodoładowany silnik Peugeota o poj. 1,9 l i mocy 65 KM
Chooopie... jak juz piszesz to chociaz sprawdz ceny. Maska za 1500 uzywana?dandan pisze:Panowie! Są wśród nas tacy,ktorzy Nivy doceniają i tacy,którzy uważają to za 1200-kilogramowe złomy.
Prawdziwym jednak nieszczęściem jest posiadać ponad 2-tonowy bajer-złom typu Patrol,Land Cruiser czy Pajero i nie mieć na naprawę,żeby przeszedł tylko przegląd.
(mocny krzyżak wału za 500 zł.,czy nowa przekładnia kierownicza za 5 tys.zł.,czy maska u żywana za 1500 zł.)
Jednak,co mnie np. buduje,,córka opowiadała,że podziw wśród rówieśników był,kiedy mówiła,że Nivą jezdzi.Land Cruiser nie budził emocji.
Czyli morał z tego taki, że za 15-20 tyś zł lepiej poszukać dobrej Nivki, zakonserwować ją porządnie, pewne elementy powymieniać na zachodnie droższe odpowiedniki niż np. starego Patrola czy ehmmm Land Rovera?dandan pisze:Ok.
Patrol y61,stan na dziś;
http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... ory=3&sg=0
Pisząc o 2 tonowych bajer-złomach nie czuj się osobiście dotknięty.
To może akurat niekoniecznie o Twoim y61.
Ludzie lecą na nazwę,wygląd,nie mając pojęcia,co biorą.
Jak ktoś Parcha zacznie naprawiać notorycznie w Agromie,dopasowywać części z Żuka czy od agregatów spalinowych,to stworzy wyrób parchopodobny (bajer-złom).Potem nie,no jak, trzeba to sprzedać.
Doprowadzenie takiego wozu po zakupie do ładu może zrujnować,że na przegląd nie starczy.
A miał być taki dobry,japoński (angielski)...
A ruskiego,dobrego mieć nie honor.
O to chodziło a nie o wdawanie się z Tobą w dyskusje o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy.
No to kasztany pozbierane.
A że Nivę doceniasz,to chwała.
Przecia sie nie obrazedandan pisze:Ok.
Patrol y61,stan na dziś;
http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... ory=3&sg=0
Pisząc o 2 tonowych bajer-złomach nie czuj się osobiście dotknięty.
To może akurat niekoniecznie o Twoim y61.
Ludzie lecą na nazwę,wygląd,nie mając pojęcia,co biorą.
Jak ktoś Parcha zacznie naprawiać notorycznie w Agromie,dopasowywać części z Żuka czy od agregatów spalinowych,to stworzy wyrób parchopodobny (bajer-złom).Potem nie,no jak, trzeba to sprzedać.
Doprowadzenie takiego wozu po zakupie do ładu może zrujnować,że na przegląd nie starczy.
A miał być taki dobry,japoński (angielski)...
A ruskiego,dobrego mieć nie honor.
O to chodziło a nie o wdawanie się z Tobą w dyskusje o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy.
No to kasztany pozbierane.
A że Nivę doceniasz,to chwała.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości