Dzwoniące hamulce przednie

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
silverstone

Re: Dzwoniące hamulce przednie

Post autor: silverstone » pn gru 05, 2011 12:23 am

O dziwo mi też zaczęło podzwaniać na jednym zacisku, może dlatego że w zeszłym roku nad morzem Nivką byłem :)21 :)21 :)21
Polecam założenie mocniejszych sprężynek. Te z kompletów naprawczych są może i dobre, ale co zacisku proso z fabryki. Kupiłem w jakimś motoryzacyjnym sprężynki takie o pół centymetra dłuższe i znacznie sztywniejsze. Jak na razie sprawę to rozwiązało skutecznie.
1,6 '92, 1,7i '98.....

watażka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: watażka » ndz gru 11, 2011 9:27 pm

jak już odpisałem na priv łajdaczce, problemu pozbyłem się w sposób podobny do silvestone z tym że, bardziej zaimprowizowałem i dużo mocniejsze sprężynki pozyskałem ze jakiejś starej linki hamulca ręcznego przecięte na pół ( to akurat mi się trafiło pod ręką ) i już parę lat nic mi nie dzwoni ale, coś za coś, przy wymianie klocków hamulcowych muszę się dobrze pogimnastykować i :)11

Awatar użytkownika
Svenson

Post autor: Svenson » czw gru 22, 2011 8:40 pm

miałem pisać , ale jakoś mi uciakało :roll:

ja zastosowałem sprezyny od deski wypychaczy z formy ( forma na wtryskarke )

są zielone i mocniejsze - długość podobna

:lol:

Awatar użytkownika
łajdaczka

Post autor: łajdaczka » wt sty 31, 2012 9:12 pm

No i zrobiłem nie dzwonią :)13 , zastosowałem sprężynki pozyskane z linki hamulca ręcznego , tyle, że dwa razy dłuższe , parę k....ew posłałem przy składaniu hamulców ale efekt natychmiastowy, nie wspominając już o recyklingu starych części :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”