Z kolei na allegro tak może co trzecia jest z blokadą skrzyni biegów.
Do ubezpieczenia AC chyba niezbędne?.
widzieliście Łady w TVN Turbo
Moderator: Albert_N
Re: widzieliście Łady w TVN Turbo
Dziś odstawiłem dziwkę do warsztatu
Na piątek prawdopodobnie będzie gotowa
Przy okazji zawory zostaną ustawione i przejrzy rozrząd... oby trochę pojździła bo utopię!

Re: widzieliście Łady w TVN Turbo
Porównanie Władysławy z Jimny, w którym to suzuki wychodzi na terenówkę....prawdziwą!!! W poprzedniej pracy jaką wykonywałem miałem okazje przekonać się czym jest ów japończyk... pierwszy sypki piach na drodze i już się zagrzebało tak, że żadne guziczki od załączania napędów i redukotów etc. nie pomogły...
A Władzia w tym samym miejscu śmignęła bez większych oporów:)
Nawiązując jeszcze do objaśniania w materiale filmowym od czego, która gała jest... proponowałbym, żeby Pan redaktor wjechał do garażu postawił auto na koziołkach, wrzucił jedynkę i zobaczył, że wszystkie 4 kółka się kręcą, bez majstrowania małą gałką;) z tego co ja wiem po pewnym czasie eksploatacji, to mała służy do blokowania centralnego mechanizmu, tak, że po 50% moc jest przekazywana na przednią i tylna ośkę, nie przekonałem się o tym na własnej skórze, tylko i wyłącznie dlatego, że nie mieszkam w pobliżu poligonu z czołgowiskiem, gdzie mógłbym ew. mieć jakiś problem z wyjazdem, przykładowo z...okopu

A Władzia w tym samym miejscu śmignęła bez większych oporów:)
Nawiązując jeszcze do objaśniania w materiale filmowym od czego, która gała jest... proponowałbym, żeby Pan redaktor wjechał do garażu postawił auto na koziołkach, wrzucił jedynkę i zobaczył, że wszystkie 4 kółka się kręcą, bez majstrowania małą gałką;) z tego co ja wiem po pewnym czasie eksploatacji, to mała służy do blokowania centralnego mechanizmu, tak, że po 50% moc jest przekazywana na przednią i tylna ośkę, nie przekonałem się o tym na własnej skórze, tylko i wyłącznie dlatego, że nie mieszkam w pobliżu poligonu z czołgowiskiem, gdzie mógłbym ew. mieć jakiś problem z wyjazdem, przykładowo z...okopu