Wały napędowe przód/tył będą.beryl69 pisze:czy na blokadzie wszystkie koła beda się kręcic z taka samą prędkością?
Koła to już niekoniecznie.
Moderator: Albert_N
Wały napędowe przód/tył będą.beryl69 pisze:czy na blokadzie wszystkie koła beda się kręcic z taka samą prędkością?
Przyczyną może być usterka układu i osprzętu systemu wtryskowego. Popsuła mi się szklana kula, więcej nie pomogęLukasz11 pisze:Witam.Problem następujący.Dzisiaj podczas holowania drugiego pojazdu zapaliła się kontrolka Check Engine auto to Niva z silnikiem 1.7 i.Co może być przyczyną tego?
Moja Nivka tak jak pisałem to 1.7i ale żeby sprostować dodam że jest to silnik z jednopunktowym wtryskiem paliwa.Czy przy jednopunkcie odłączenie akumulatora też pomoże?Do tej pory wszystko było ok.Dziękuję za informację.Janusz73 pisze:Łukasz11.Ale nie podałeś dokładnie czy jednopunktowy układ wtrysku,czy wielopunktowy MPi.Jedna i druga Niva na tylnej klapie ma emblemat 1.7i i nie wiem czy nim się nie sugerujesz?Jeżeli masz wielopunkt to odłącz na kilka minut akumulator,następnie go podłącz (wystarczy tylko klemę minusową),następnie przekręć kluczyk w pozycje zapłon włączony,poczekaj około minuty i uruchom silnik.Możliwe że błąd wykasuje się sam,a jeżeli nie lub w krótkim czasie znowu wyskoczy to niestety trzeba podpiąć się do komputera diagnostycznego.
to tak jak w boshowym komputerze corsy na jednopunkcie.górni$ pisze:metoda odczytu błedów na spinacz
Nie działa. Corsa C to już chyba na CAN była? W każdym razie nie ta technologiaCiekaw jestem czy w mpi działa sposób z corsy c mpi - wciśnięcie pedałów w odpowiedniej kombinacji z przekręceniem stacyjki aktywuje wymigiwanie błędów...
MPI ma OBD2 i nawet działagórni$ pisze:Niva MPI ma już złącze OBD2? W mojej jedno punktowej jest coś na wzór OBD, lecz nieco inne. Mam walizkę z przejściówkami od komutera (VCI) i żadna z nich nie pasuje...
Ciekawe jak z MPI. Bo ceny kompów do nich nie są zbyt niskie, ale jakby się udało dopasować od jakiegoś starszego Opla, to za kilkadziesiąt złotych się wyrwie. I podaż większa też.Odnośnie samego systemu wtryskowego cały jednopunkt to to samo co Abimex w Polonezach, a Bosch w Corsach, Vectrach itd. Podejrzewam, że i komputer ruszyłby bez zająknięcia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości