brak spręzania po kapitalce 1.7 mpi???

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

m.ch.78@interia.pl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

brak spręzania po kapitalce 1.7 mpi???

Post autor: m.ch.78@interia.pl » pt kwie 08, 2016 2:20 pm

zrobiłem wszystko co mozna bylo ,nowa pompa ileju, pierscienie tloki , zawory ,gniazda, prowadnice ,panewki , slif walu , bloku itd.Odpalila na trzech , drugi gar zero cisnienia , im dluzej chodzila tym gozej , wyjalem swiece , zalane . oddalem glowice do podszlifowania zaworow do walka i hydro , .klapa kompletna objawy takie jakby nie sprezala . Gdzie przyczyna , czy kto aby moze to wie ? wiazalem duze nadzieje z ta ...iwka tyle kasy, czasu, nerwow , a ona tak sie odplacila -czary ? :o :-?

Awatar użytkownika
cerber67

Re: brak spręzania po kapitalce 1.7 mpi???

Post autor: cerber67 » sob kwie 09, 2016 9:11 pm

Przede wszystkim sprawdź rozrząd. Luzy też. /może się zawór nie domyka/ Jaką masz kompresję w poszczególnych cylindrach? Jeżeli gdzieś masz zero, to zapewne zawór jest otwarty.
Niva `88 1.6 zagazowana

OSII
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: OSII » sob kwie 09, 2016 10:00 pm

Obstawiał bym niedomykający lub podparty zawór, zrób próbę olejowa to będzie można coś wykluczyć.

m.ch.78@interia.pl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: m.ch.78@interia.pl » ndz kwie 10, 2016 8:57 am

zdjalem pokrywe zaworow , bo odpalila ale dzwonila , dwa hydro tak luzne ze dzigienki prawie spadaly , poluzowalem je ,to wstaly ale znowu nie chciala odpalic . jeszcze na domiar zlego w rozruszniku ztopil sie drut wirnika =umarl , jeszcze musze sie meczyc z nim jakby malo bylo , 2004 rok, a spac juz nie moge jak bym opiekowal staruszkami jakimis :-?

m.ch.78@interia.pl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: m.ch.78@interia.pl » pn maja 09, 2016 1:34 pm

Nowe hydro zlom , przelozylem stare , ideał. pracuje jak pszczólka :D , cociaz ciekawi mnie przekladka na sztywne regulacie 8) .
Teraz walka z napedami :)9

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”