Którędy biegną kable do czujnika prędkości pojazu?

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
malos86
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Którędy biegną kable do czujnika prędkości pojazu?

Post autor: malos86 » czw sty 17, 2019 11:19 pm

Witajcie.
Jak w temacie, którędy idą kable do czujnika prędkości pojazdu? U mnie fizycznie nie ma tego czujnika, wciąż świeci mi się czek jego braku. Czujnik kupiłem, tylko nie mam do niego kabli i nie bardzo mi się chce ciągnąc nowe od sterownika. Może ktoś kojarzy którędy wychodzą pod podłogę samochodu? Jak miałem zdjęty reduktor to oprócz tych kabli o czujnika włączonej blokady, żadnych kabli nie było. Ktoś pewnie uciął, tylko pytanie gdzie? A jak się nie znajdą trzeba będzie rzucić nowe :-?
Lada Niva 1.7i 97'

Janusz73

Re: Którędy biegną kable do czujnika prędkości pojazu?

Post autor: Janusz73 » pt sty 18, 2019 5:54 pm

Malos86 ale zadałeś zagadkę na sprawdzenie pamięci.Ja w swojej MPI wyciągałem już parę razy skrzynię i tego jestem pewny,że przewód od czujnika blokady i wstecznego biegu wchodzi aż do komory silnika.A czy przypadkiem przewód od czujnika prędkości nie wchodzi w wiązkę od drugiej sondy i nie wchodzi w nadwozie do wiązki pompy paliwa?On się chyba łączy koło tunelu,koło samych tylnych siedzeń?Nie jestem pewny na 100%.

Awatar użytkownika
malos86
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Którędy biegną kable do czujnika prędkości pojazu?

Post autor: malos86 » pt sty 18, 2019 7:51 pm

Ogólnie w tym moim złomku nic nie jest tak jak być powinno. Rzucę nowe kable od sterownika i chyba będzie najprościej.
Dzisiaj wyczaiłem nowy problem, ale to za chwilę założę nowy temat
Lada Niva 1.7i 97'

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”