Ciśnienie oleju
Moderator: Albert_N
- Marek/Łomianki
- jestem tu nowy...
Ciśnienie oleju
Jakie wrtości powinien wskazywać wskaźnik ciśnienia oleju w Nivie (przy róznych obrotach)? Czy Waszym zdaniem jest to urządzenia "z reguły" poprawnie pracujące?
Marek/Łomianki
Cherokee'91
Cherokee'91
- krzywy_23kraków
- jestem tu nowy...
No u mnie podobnie z ciśnieniem. Jak przygazuje to koło 4 pokazuje.
Ostatnio na zimnym silniku ciśnienie oleju wzrastało wraz z rosnącymi obrotami silnika i dalej malało (dziwne nie) ale wymyśliłem, że to wina niskiego poziomu oleju w misce i zimny olej nienadąża spływać z silnika i dlatego go brakuje.I tak było , poziom był w połowie pomiędzy kreską min a końcem bagnetu.Miałem dłuższą trasę z przyczepą i zauważyłem ,że temp. silnika się podwyższyła niż normalnie to też chyba przez brak oleju.
Niech olej będzie w waszych silnikach!!!!!!!!!
Pozdrawiam
Ostatnio na zimnym silniku ciśnienie oleju wzrastało wraz z rosnącymi obrotami silnika i dalej malało (dziwne nie) ale wymyśliłem, że to wina niskiego poziomu oleju w misce i zimny olej nienadąża spływać z silnika i dlatego go brakuje.I tak było , poziom był w połowie pomiędzy kreską min a końcem bagnetu.Miałem dłuższą trasę z przyczepą i zauważyłem ,że temp. silnika się podwyższyła niż normalnie to też chyba przez brak oleju.
Niech olej będzie w waszych silnikach!!!!!!!!!
Pozdrawiam