Ciepła skrzynia
Moderator: Albert_N
- silverstone
-
Ciepła skrzynia
Czy normalnym objawem jest mocno ciepła(powiedziałbym gorąca) skrzynia biegów - przy dotknięciu z góry pomiędzy dżwigniami czuć wyrażnie. Jechałem szosą 80-90km/h jakieś 200 km z paroma przerwami na kawe.
Pozdrówka
Pozdrówka
- silverstone
-
NO PANIC!!!!!!!!!!
Musi sie grzać. Mojego kumpla kolesie na praktyce w warsztacie samochodowym wydali klientowi auto z naprawioną skrzynią biegów ale bez oleju. Ponoć aż synchronizatory sie potopiły a inne elementy stalowe były fioletowe- taka była relacja kolesia a ile w tym prawdy nie wiem.
Również polecam sprawdzić poziom oleju .
Ja do swojej nivki wlałem polski olej przekładniowy API: GL-5, 75W90 Semisyntetyk -zauważyłem że lżej się autko toczy.
Życzę wam zimnego piwa.,
Musi sie grzać. Mojego kumpla kolesie na praktyce w warsztacie samochodowym wydali klientowi auto z naprawioną skrzynią biegów ale bez oleju. Ponoć aż synchronizatory sie potopiły a inne elementy stalowe były fioletowe- taka była relacja kolesia a ile w tym prawdy nie wiem.
Również polecam sprawdzić poziom oleju .
Ja do swojej nivki wlałem polski olej przekładniowy API: GL-5, 75W90 Semisyntetyk -zauważyłem że lżej się autko toczy.
Życzę wam zimnego piwa.,
- silverstone
-
- silverstone
-
-
-
A może spróbować dolać tego specyfiku: www.auto-repair.pl ?