przewody wysokiego napięcia

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

trzesik

przewody wysokiego napięcia

Post autor: trzesik » śr gru 14, 2005 12:07 am

cześć
mam Nivke 1.7 na gaźniku. pare dni temu, niewiasta odmówiła mi posłuszeństwa i nie chciała odpalic. kręciła dobrze, ale jakby nie było isktry. chciałem wynienic przewody bo maja 10 lat, ale nie moge ich dostać. chciałem dobrac od nivy 1,6, ale aparat zapłonowy połozony jest w mojej wyżej wiec przewody musza byc zakonczone fajkami. w nivie 1,7i sa fajki ale za wąskie i na kopułke nie wchodzą - poza tym sa 4 a najgożej dobrac piąty.
nie chce dorabianych bo jakos im nie wierze. a firmowych nie moge dostac. obszedłem juz chyba wszyskie sklepy we wrocku i nic.
Moze ktos juz sie z tym spotkał i wie cos na ten temat. prosze o radę.
pozdro
Paweł
Była NIVA 1,7 + GAZ `95 teraz jest Land Rover Discovery 300 tdi z 1997 r.

Awatar użytkownika
MarG

Post autor: MarG » śr gru 14, 2005 12:22 am

A byłes w sklepie Łady niedaleko rynku ( chyba ul. Kotlarska), tam powinni coś znaleść. Z kolei jeśli aparat masz dużo wyżej umijscowiony, będziesz musiał dobrać wg. długości kabla potrzebnego tobie.

trzesik

Post autor: trzesik » śr gru 14, 2005 5:43 pm

czesc!
od sklepu na kotlarskiej rozpocząłem poszukiwania, bo to chyba najtańszy i najlepszy sklep z częściami do niwki - poza tym mam bardzo blisko.

problem jednak juz rozwiązany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

w hurowni na ul. Hauke Bosaka gościu dobrał mi (jako jedyny z 20 sklepów jakie odwiedziłem) przewody od poloneza caro 1,5-1,6.

po założeniu tych przewodów niewiasta odpaliła za pierwszym razem.
Była NIVA 1,7 + GAZ `95 teraz jest Land Rover Discovery 300 tdi z 1997 r.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”