JAK WYMIENIĆ OSŁONE PRZEGUBU??
Moderator: Albert_N
JAK WYMIENIĆ OSŁONE PRZEGUBU??
WITAM WSZYSTKIM MAM PYTANIE PADŁA MI OSŁONA PRZEGUBU OD STRONY SILNIKA PRAWA STRONA ( WEWNETRZNY TA GUMOWA) JAK JĄ WYMIENIC I CZY TRZEBA WYCIAGAC PÓŁOŚ JESLI TAK TO JAK :( :(
trzeba odkrecic sworznie zwrotnicy, odkrecic nakretke mocujaca polos przegubu w piascie, sciagnac zacisk hamulcowy i ewentualnie sciagnac galke kierownicza. Jak zdemontowales juz zwrotynice wtedy musisz sciagnac gume oslonowa zewnwtrznego przegubu i zbic przegub z polosi. Wtedy mozesz dopiero wymienic gume przegubu wewnetrznego.
Troche jest roboty- jak jsie zbytnio nie znasz to radze jechac do mechanika.
Troche jest roboty- jak jsie zbytnio nie znasz to radze jechac do mechanika.
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
Witam. Nie chciałem zaczynać nowego postu.
Mam problem - rok temu wymieniałem wszystkie gumowe osłony przegubów.
Wczoraj zauważyłem że obydwie osłony zewnętrznych przegubów są uszkodzone i smar wydostaje się na zewnątrz.Osłony wewnętrznych przegubów są sparciałe jakby miały 5-10 lat.
I co ja mam z tym qwa zrobić. Gdzie dostane dobre osłony i jaki producent osłon byłby optymalny?
Sam je wymieniałem, nie chodzi o koszty tylko roboty dużo
Proszę o Wasze opinie i rady. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
pozdro
Mam problem - rok temu wymieniałem wszystkie gumowe osłony przegubów.
Wczoraj zauważyłem że obydwie osłony zewnętrznych przegubów są uszkodzone i smar wydostaje się na zewnątrz.Osłony wewnętrznych przegubów są sparciałe jakby miały 5-10 lat.
I co ja mam z tym qwa zrobić. Gdzie dostane dobre osłony i jaki producent osłon byłby optymalny?
Sam je wymieniałem, nie chodzi o koszty tylko roboty dużo
Proszę o Wasze opinie i rady. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
pozdro