Rozrusznik
Moderator: Albert_N
Rozrusznik
Cześc mam problem rozrusznik przestał kręcic, akumulator jest nowy, a rozrusznik jakby się zaciął przekręcam kluczyk i nic, a prąd napewno jest.
możecie pomóc?

Niva '82 1.6 2004-2007
Hilux '07 2.5D4D 2010-
Hilux '07 2.5D4D 2010-
Jak odkręcisz portki od silnika, rozrusznik wychodzi bezproblemowo. Przeanalizuj co chłopaki napisali a jeśli to nie pomoże wymontuj rozrusznik i oddaj w ręce specjalisty. Ja podobnie jak Sniper obstawiam szczotki które lubią się złużywać, szczególnie przy częstej jezdzie po błotku.Madman pisze:własnie juz go raz wyciągałem i wiem co to znaczy. działał na chwile i teraz znowu coś mu się stało.lipa

- petercapri
- Sniper
- Kontaktowanie:
Heh to czy mam lub nie mam sumienia to już inna kwestiaMarek D. pisze:Sniper sumienia nie masz;-) pokoleji
Akumulator, klemy, przewody, stacyjka, cewka,,

Napisał że "prąd napewno jest" - akumulator nowy itp. Jeśli oczyści klamry i przewody mimo że prąd jest to im nie zaszkodzi, ale myśle że nie ma innego wyjścia i nie ma się co łudzić ze kłopot nie dotyczy rozrusznikaw istocie.
Ręce precz od GENERAŁA!...

- Marek D.
-
Sniper mależą Ci się moje przeprosiny
, jeżeli chodzi o rozrusznik to wyjęcie i montaż go z powrotem to masz racje - sprawa prosta, ale jest tam taka mała wkurwi...., wsówka na przewodzie od stacyjki i trzeba być z zawodu ginekologiem aby kurwicy przy jej wkaładaniu nie dostać
Osobiście od 20 lat walczę z polską i rosykską myślą techniczną i w 95 % za usterki z rozrusznikiem lub alternatorem odpowiada jakaś pierdoła np. przygnika końcówka, przetarty kabel, śniedź.

Osobiście od 20 lat walczę z polską i rosykską myślą techniczną i w 95 % za usterki z rozrusznikiem lub alternatorem odpowiada jakaś pierdoła np. przygnika końcówka, przetarty kabel, śniedź.
Hehe zlustrowałeś mnie sniper. nie mam a szkoda bo przydało by sie paru odstrzelic
. nie no tak naprawde to zartuje, i co to ten bendiks? aha i jeszcze jedno kupiłem ostatnio hi-lifta co wy na to : http://www.wyprawa4x4.pl/sklep/index.ph ... =&prod=610 jak kupowałem to był na przecenie 250 zł 

Madman mnie to sie zdaje ze ten elektromagnes to z jakiejs samary albo innego badziewia - na nivowski to on mi wogole nie wyglada- no chyba ze w 1,7 taki montowali - to juz bardziej prawdopodobne.
A bendix- to sprzeglo - tyle ze kazdy gada inaczej
A bendix- to sprzeglo - tyle ze kazdy gada inaczej

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
nie chce przesadzac sprawy definitywnie ale sadze ze raczej nie pasuje
zobacz pod maska u siebie jak masz montowany elektromagnes - na 3 czy na 2 srubach i wszystko sie wyjasni
z tego co pamietam to taki rozrusznik na 3 sruby elektromagnesu mialy ostatnie modele 1,6 i nowe 1,7 ale moge sie mylic

z tego co pamietam to taki rozrusznik na 3 sruby elektromagnesu mialy ostatnie modele 1,6 i nowe 1,7 ale moge sie mylic

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień