POzdr
*ukraiński asfalt można zastąpić polską polną drogą

ps. ale szutrów to można im pozazdrościć
Moderator: Albert_N
Taki dźwięk wydają chyba sprężyny które próbują obracać lub obracają się w gniazdach ...jarcion pisze:Pyt1: Czy to zwoje sprężyny o siebie mogły trzeć czy coś innego???)
Cos strasznie niziutkie te oponkijarcion pisze:Jak się już chyba zdążyłem pochwalić, wyciąłem już błotniki do kapci 205/70 na samurajach
TAK TAKboreg pisze:A jak juz podciales to pomysl o czyms wiekszym...
Piekne, ale do takiej oponki to trzeba by do bagaznika Nivki drugi silnik wrzucic....Walis pisze: TRACK2000 PeneusOvalda 235x75x15 czy coś takiego....
boreg pisze: Piekne, ale do takiej oponki to trzeba by do bagaznika Nivki drugi silnik wrzucic....
Swieta prawda!!! To trzebaby wersalikami napisac dla swiezo upieczonych posiadaczy Nivek. I wszystkich tych, ktorzy nie wierza, ze najlepsze mozliwosci terenowe maja ORYGINALNE niepoprzerabiane Nivy. I kazda przerobka, albo obniza trwalosc, albo bezpieczenstwo, albo mozliwosci terenowe... Ot, taka konstrukcjaWalis pisze: Oni jakoś tak zaprojektowali tego sprzęta, że tylko ich części dobrze do niego pasują
Bzdury ja do mojej nivki po wycieciu blotnikow i malym lifcie wlozylem 235/75 R15 na 10 calowych felgach z suzuki i 7,50 R16 na oryginalnych felgach. Autem dalo sie jezdzic co prawda na 7.50 bylo mulowate ale po malej interwencji w gazniku wszystko wrucilo do normyWalis pisze:boreg pisze: Piekne, ale do takiej oponki to trzeba by do bagaznika Nivki drugi silnik wrzucic....Wiem, tak też mówili Ci goście od opon, że jak założę to nie ruszę
Więc nie wziąłem
Niestety nie mialem dostepu do migomatuATON pisze: A co do podcinania tylnych błotników, to czy poskręcanie nadkola z błotnikiem śrubkami tak jak to sugeruje "jarocin" jest wystarczające5 .Podobno ma to wpływ na sztywność karoserii. Ja to oddam chyba wręce "fachowców"
![]()
Odradzam Polgom wiosną, latem, jesienią, a najbardziej zimą... "99,9% to PCV"boreg pisze:Zupelnie serio mysle, aby zalozyc na oryginalne 16" jakies oponki i zrobic sobie drugi komplecik na bloto. I tu propozycje-
- Nalewki Polgoomu 175/16 (z katalogu wynika, ze szerszych niet)
- Ruskie terenowe 185/16 (cena 2x nizsza niz Polgoom)
- ?
Macie jeszcze jakies propozycje5
5
5
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość