Snorkel do Nivy

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
kpt.zbik

Kontaktowanie:

Snorkel do Nivy

Post autor: kpt.zbik » pn lip 17, 2006 9:05 am

Po kozackich wiemy juz na bank że trzeba zamontowac snorjkela do naszej nivy. Jakies propozycje ktos coś wie w internecie namierzyłem gotowe ale w wiekszosci przypadków są w ameryce południowej. A moze w polsce ktoś robi snorkele pożadne. Bo nie chcemy takiego z rurek kanalizacyjnych.
GR'RED TEAM

Mały Staś

Post autor: Mały Staś » pn lip 17, 2006 9:42 pm

Jak coś wypatrzysz to daj znać, ja też czegoś teraz szukam, po ostatnich przygodach. Znając życie skończy sie na rurkach kanalizacyjnych :lol:
Planuje puścić to przez puszke z mokrym filtrem , z drugiej strony obawiam sie że gaz zacznie świrować przez źle dobraną długość dolotu lub objętość puszki..trza nad tym pomyśleć :roll:

ps.odebrałeś odpowiedz na pw? odpowiedziałem Ci ale nie wiem czy doszło bo nie mam w wysłanych
...

Awatar użytkownika
RadekR

Post autor: RadekR » pn lip 17, 2006 10:07 pm

TEAM POMORZE 4x4
TLC KZJ 73

Awatar użytkownika
Madman

Post autor: Madman » pn lip 17, 2006 10:10 pm

niewiadomo jak tam pod maską siedzi a pozatym to konstrukcja spawana
Niva '82 1.6 2004-2007
Hilux '07 2.5D4D 2010-

Niva'94

Post autor: Niva'94 » wt lip 18, 2006 8:09 am

Widziałem gościa co snorkela zrobił z rury od odkurzacza. Przynajmniej nie miał kłopotu z odpowiednim wyprofilowaniem.
Co do wariowania gazu przy snorkelu, to masz rację. Wzrost oporów przepływu powietrza będzie miał istotne znaczenie. Ale można temu zaradzić łącząc przestrzeń znad membrany II stopnia reduktora z przestrzenią tuż przed filtrem powietrza. Dzięki temu skompensujesz spadki ciśnienia na snorkelu. Poza tym dzięki temu będziesz miał pewność że parownik będzie pracował prawidłowo nawet pod wodą. Rozwiązanie podejrzałem w tej książce:
http://www.wkl.com.pl/oferta.php?kd=1&dzial=1&id=287

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”