poszukiwany wentylator
Moderator: Albert_N
poszukiwany wentylator
Witajcie, poszukuję podwójnego zespolonego wentylatora do Nivki 1.7. Gdzie taki mogę znaleźć?
Pozdrawiam, A-d-i-k
________
Łada NIVA 1,7i 03/04' + LPG sekwencja... piykna, że hej!
________
polonez nowszy typ mial podobne do tych : http://moto.allegro.pl/item159039784_ok ... _inne.html tyle ze dwa osobno - tak jakbys ten z berlingo przecial na pol: , starszy typ mial takie zolte ochydne klamory ze "zwyklymi" lopatkami 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
no wlasnie - ciekawie czy widzial wentylator np z Grand Cherokee. Jest model z serwomotorem czyli krotko mowiac wentylator napedzany olejem hydraulicznym podawanym z pompy spomagania
to jest dopiero wynalazek tyle ze sa z nim same klopoty 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
ten z nivki zachwycił mnie wzbudzając podmuch potrafiący ściągnąć ze mnie kurtkę, czapkę i rękawiczki
Poza tym ja nie wiedziałem, że nie mam w swoim oryginała, tylko jakieś zmotanie dziadostwo. Ale wszystko zmierza ku dobremu 

Pozdrawiam, A-d-i-k
________
________
ale ja nie mowie o wiskozie tylko o hydrauliku - wiskozy w grandach dzialaja w miare dobrze, zreszta wizkoza to akurat zadna rewelacjaSniper pisze:co do tych wentylatorów od G.cheroke z tym sprzęgłem wiskotycznym to też się spotkałem z czymś takim a raczej z rezultatami usterek tego wynalazku... w nowszych wersjach chyba to zmienili na elektryczny ale wcześniej to przez ten patant parę silników spuchło

- Sniper
- Kontaktowanie:
być może działają w miarę dobrze te na wiskozie ale ja raz sciągałem znajomego z dość daleka po tym jak mu własnie padł silnik w grandzie na skutek awarii wyżej wymienionego... poza tym chyba te ich silniczki bardzo wrażliwe hehe amerykańskie
natomiast te na hydrauliku w 4.7 chyba o to chodzi to ponoć rzadziej padają ale wiadomo co inny użytkownik - serwis - to inna opinia.

Ręce precz od GENERAŁA!...

no padaja czy nie - Chrysler mial je wycofac bo przy jezdzie na luku w momencie zalaczenia sie wentylatora spadalo chwilowo cisnienie w ukladzie hydraulicznym i przez chwile przestawalo dzialac wspomaganie kierownicy - podobno nie jeden granda na dach przez to wywalil. Czytalem to kiedys w prasie - nie wiem ile w tym prawdy ale bylo to bardzo mozliwe. W kazdym razie naped tego wiatraka byl naprawde kosmiczny - nie moglem sie nadziwic jak ci amerykanie lubia sobie i innym zycie komplikowac