Tylny most - skąd i jak?

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

jaroooooo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Tylny most - skąd i jak?

Post autor: jaroooooo » pn kwie 02, 2007 8:39 pm

Uwalił mi się tylny most. Przy skręcaniu wszystko w tyle stuka, puka i rzęzi niemiłosiernie. Podczas jazdy na wprost jest tego mniej, ale też słychać niepokojące odgłosy. Mechanik stwierdził że most do wymiany. Stąd moja gorąca prośba - gdzie najlepiej takie cudo znaleźć w przyzwoitej cenie. Jakieś zamienniki z innych aut? Jaki koszt?
Dzięki za pomoc.

Michał Knapik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Michał Knapik » wt kwie 03, 2007 12:06 am

No to nieżle zmieliłeś :lol: Popatrz tu na giełdzie-daj ogłoszenie.No i np allegro-części,chociaż nie wiem czy nie lepiej kupić jakąś starą nivkę na rozbiórkę jako dawcę- chodzą już za 1,6 tysiaka.Za nowy to pewnie cena będzie jak za zboże.... Nad kupnem pomnika -dawcy sam się poważnie zastanawiam :P Pozdrawiam
Gdzie Jeep nie może tam Niwkę i Asię pośle :)))

jaroooooo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: jaroooooo » wt kwie 03, 2007 10:29 am

Właśnie zastanawiam się, czy naprawiać, czy sprzedawać.

A gdybym chciał ją sprzedać - z jaką wyjść ceną?

- rok prod. 1989
- stan silnika bardzo dobry
- instalacja gazowa
- prawie nowe opony
- tydzień temu przeszła generalny remont blacharski i całego podwozia.
Blacha, podwozie, podłogi - zakonserwowane, stan idealny.
Tylko ten most walnięty :)
Ile mogę za to wziąść?

Michał Knapik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Michał Knapik » wt kwie 03, 2007 11:16 am

Jak mogę doradzić to jeśli masz taki stan to kupuj most i bruś dalej.Za ten rocznik niewiele dostaniesz,a już napewno nie wróci Ci się koszt poniesiony dotychczas-cudów nie ma ,a wszyscy chcą auto za darmo :)3 .
Ja kupowałem most przedni używke z rozbiórki za 300 zł i hula.Poważnie zastanów się nad kupnem starej ladacznicy i ją rozbieraj stopniowo w miarę potrzeby swojej i innych :lol: .Podobno można na tym dość dobrze zarobić- mówił mi to gość prowadzący szrota. Pozdro
Gdzie Jeep nie może tam Niwkę i Asię pośle :)))

Awatar użytkownika
kugel2

Post autor: kugel2 » wt kwie 03, 2007 1:11 pm

jaroooooo Jeżeli masz zrobione blachy to warto naprawić most. W tej chwili jak nie musisz to lepiej nie jeździj bo możesz narobić większej biedy niż jest :wink: Może jeszcze most jest do uratowania , może to łożysko i tryby jeszcze są całe.
Jeżeli chodzi o dawce to chyba już nie tak łatwo bo samochód aby wyrejestrować to trzeba mieć kwit że jest zezłomowany, a do złomowania trzeba dostarczyć coś około 80% z całego :(
kugel NIVKA 2,1 TD

Awatar użytkownika
Uzbekko
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Uzbekko » wt kwie 03, 2007 3:31 pm

Jesli to tylko kola koronkowe i satelitki to bez tragedii w skorpionie krakowskim maja zamow i ci wysla, a jesli uwaliles obudowe, bo symetrie stracila to masz krewe niewązką, i nie obedzie sie bez szukania.
Błoto... rowy... las i krowy... 8)

Awatar użytkownika
petercapri

Post autor: petercapri » śr kwie 04, 2007 11:08 pm

jezeli auto jedzie z rolaczona blokada, to znaczy ze dyfer jest caly, a poszly lozyska.
Zrobi to kazdy normalny mechanik. Kwestia kosztow - taniej moze wyjsc wytarganie skads calego drugiego mostu :)

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Post autor: Sniper » pt kwie 06, 2007 10:41 am

może nie tyle taniej - co będzie raczej jakieś trochę większe prawdopodobieństwo jego właściwego działania :)21
Ręce precz od GENERAŁA!...
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”