wiecej oktanów? wytrzyma
Moderator: Albert_N
wiecej oktanów? wytrzyma
czy próbował ktos wzbogacać paliwo do nivy? np nitrometanem? silnik ładowski jest wytrzymały? czy głowica sie stopi?
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
a to miło z twojej strony jaki były by koszt. z tego co wiem na ten temat stosuje sie niewielki dodatek nitromentanu ze tak powiem pare cm3 na litr. dobrze jest do tego zastosowac czujnik który bedzie wskazywał czy nie ma spalania stukowego. (zgłebie ten temat to napisze). kolega bedzie testował w krótce mieszanke paliwowa na astrze gsi. ten silnik podobno daje rade, kwestja czy ładowski tez 

- Sniper
- Kontaktowanie:
heh ciekawy temat
Ja sobie kiedyś zadawałem pytanie przy jakiej najmniejszej ilości oktanów w paliwie da się jechać nivka w praktyce - a nie o ich górnej granicy.
Moją ulubioną była zawsze stara czewrwona na Pb of course.
nie wiem czy ktoś próbował takie paliwko do nivki kiedykolwiek wlewać - prawdopodobnie byłbyś pierwszy
Potrzeba nam prekursorów

Ja sobie kiedyś zadawałem pytanie przy jakiej najmniejszej ilości oktanów w paliwie da się jechać nivka w praktyce - a nie o ich górnej granicy.
Moją ulubioną była zawsze stara czewrwona na Pb of course.

nie wiem czy ktoś próbował takie paliwko do nivki kiedykolwiek wlewać - prawdopodobnie byłbyś pierwszy

Potrzeba nam prekursorów

Ręce precz od GENERAŁA!...

- petercapri
Jezdzilem na ukrainskiej 72okt.Sniper pisze:heh ciekawy temat![]()
Silnik ciagle dzwonil pod butem, nawet jak zaplon tak opoznilem ze wolnych obrotow juz nie bylo. Dalej juz mi sie nie chcialo. Ale jechac - jechal.
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
- Sniper
- Kontaktowanie:
wow 72 oktany
- i to przy założeniu że benzyna nie była chrzczona
Poza tym należy zauważyć że to silnik 1600 gaznikowy
Kto wie czy te 1,7 z mono/multi wtryskami by wogóle odpaliły
Nie wiem czy ta granica jest do pobicia - to znaczy czy jest do kupienia gdzieś paliwo o jeszcze niższej liczbie oktanowej
A tak wogóle fabryka zaleca używanie paliwa LO > 90 / górnej granicy jakoś nie znalazłem

Poza tym należy zauważyć że to silnik 1600 gaznikowy

Kto wie czy te 1,7 z mono/multi wtryskami by wogóle odpaliły

Nie wiem czy ta granica jest do pobicia - to znaczy czy jest do kupienia gdzieś paliwo o jeszcze niższej liczbie oktanowej

A tak wogóle fabryka zaleca używanie paliwa LO > 90 / górnej granicy jakoś nie znalazłem

Ręce precz od GENERAŁA!...