a może niva ??
Moderator: Albert_N
a może niva ??
Panowie, do tej pory jeździłem samurajem - dwie sztuki i vitarą, uważam że samuraj jest idealny jak na moje upodobania. Jak jest z niwką w terenie bo nie jeździłem, jak się ma brak ramy do rzeczywistości, wolę zapytać użytkowników bo sie trafiła okazyjna oferta.
SAMURAI 1,3 '89 - sprzedany, idzie zima nowy będzie
- silverstone
-
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Re: a może niva ??
powaliło cięBREMBO pisze:Panowie, do tej pory jeździłem samurajem - dwie sztuki i vitarą, uważam że samuraj jest idealny jak na moje upodobania. Jak jest z niwką w terenie bo nie jeździłem, jak się ma brak ramy do rzeczywistości, wolę zapytać użytkowników bo sie trafiła okazyjna oferta.

Re: a może niva ??
Z Tobą Lechu to już z rok nie gadałem. Nie powaliło mnie jeszcze, ale kupić coś trzeba bo już mam ciśnienie, a budżet mały bo w firmę idzie cała kasa. Opcje patrząc po cenach są takie,leszek pisze:powaliło cięBREMBO pisze:Panowie, do tej pory jeździłem samurajem - dwie sztuki i vitarą, uważam że samuraj jest idealny jak na moje upodobania. Jak jest z niwką w terenie bo nie jeździłem, jak się ma brak ramy do rzeczywistości, wolę zapytać użytkowników bo sie trafiła okazyjna oferta.![]()
1. Samuraj, chciałbym ale to zaboli portfel,
2. Niva - nie chcę
3. Trooper - nie chcę
Maksymalnie mogę zapłacić 5-6 kpln za zarejestrowane auto i tu rodzi się problem. Oczywiście, za tą kasę chcę kupić auto cywilne motanie to już odrębny temat. Chcę auto tylko do katowania, nie tak jak wcześniej uniwersalne, teraz mam już czym jeździć na co dzień.
SAMURAI 1,3 '89 - sprzedany, idzie zima nowy będzie
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Ale TU, boli nieudolnosć Samurajki w terenie.BREMBO pisze:no filmik fajny, ale brak ramy boli
http://www.youtube.com/watch?v=Hk7zqSLwewk
NIVA górą i koniec

Krzysiek-74 pisze:Ale TU, boli nieudolnosć Samurajki w terenie.BREMBO pisze:no filmik fajny, ale brak ramy boli
http://www.youtube.com/watch?v=Hk7zqSLwewk
NIVA górą i koniec![]()
NO I WSZYSTKO JASNE

gdy coś jest nie do zrobienia znajdź kogoś kto o tym nie wie, przyjdzie i dokona dzieła 

@leszek: jak nie chciała palić to znaczy, ze coś było zdrowo zwalone i tyle. Moja np. zawsze pali od razu (w przeciwieństwie do płaszczaka Suzuki, który jak ma mało benzyny w baku to pali za drugim
-- i ma tak od nowości).
Tyle, że moja to wersja export -- przy tych w WAZ są staranniejsi i nie ma wozów zrobionych w szewski poniedziałek czy inne urodziny Saszy. Swoją drogą ciekawostka jest taka, że jedyne co w niej nawala to niemiecka robota (różne okolice wtrysku). Może poprzedni właściciel -- Belg -- tankował rosół teściowej?!
pzdr
\Sebi

Tyle, że moja to wersja export -- przy tych w WAZ są staranniejsi i nie ma wozów zrobionych w szewski poniedziałek czy inne urodziny Saszy. Swoją drogą ciekawostka jest taka, że jedyne co w niej nawala to niemiecka robota (różne okolice wtrysku). Może poprzedni właściciel -- Belg -- tankował rosół teściowej?!
pzdr
\Sebi
- Michał...G
-
http://pl.youtube.com/watch?v=vYpZEPRR1A4 i stabilne to to jest 

gg7764250
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi
w tej nowej to dokładnie wtrysk świruje.
jak się ją odpali i zaraz zgasi i tak ją zostawi powiedzmy żeby ją odpalić na drugi dzień to za Ch, nie chce odpalić.
jak ją odpalisz zagrzejesz (jeździsz) to na drugi dzień pali normalnie.
ogólnie łada nie jest zła ale jej możliwości terenowe kończą się na turystyku.
koszty zmodyfikowanie jej do no limit są nie adekwatne do jej puźniejszych możliwości.
a filmik był tendencyjny
miałem wrażenie że żółta zmota na filmie robi tylko samym tyłem a jedna z ład jest zaszperowana. ale czy to ważne
jak się ją odpali i zaraz zgasi i tak ją zostawi powiedzmy żeby ją odpalić na drugi dzień to za Ch, nie chce odpalić.
jak ją odpalisz zagrzejesz (jeździsz) to na drugi dzień pali normalnie.
ogólnie łada nie jest zła ale jej możliwości terenowe kończą się na turystyku.
koszty zmodyfikowanie jej do no limit są nie adekwatne do jej puźniejszych możliwości.
a filmik był tendencyjny

miałem wrażenie że żółta zmota na filmie robi tylko samym tyłem a jedna z ład jest zaszperowana. ale czy to ważne

- petercapri
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Parch to parchmentor187 pisze:Michur co rozumiesz pod pojeciem parcha? bo u mnie ze slangiem cienko.michur pisze:ok.mialem nivke...
mam parcha.
polecam parcha.
nie plecam nivy.
tyle.
peace
pozdro

Miałem ARO 243 D , Miałem UAZA, Teraz mam NIVĘ i nie narzekam.
Najważniejsze, to przemyśleć zakup.
Polecam NIVĘ, wszystkim tym którzy chcą miec tani samochód na polowania, wyjazdy z rodziną w teren, którzy nie boją się drobnych napraw, wszystkim tym którzy każdej awarii nie kwitują - To pieprzone ruskie gówno.