Orurowanie do NIVKI;)
Moderator: Albert_N
Orurowanie do NIVKI;)
Witam , wiem ze ten temat juz był poruszany i to nie raz, ale zaryzykuje ten temat.NIe znam sie dobrze na Nivkach bo mam dopiero swoja od 3 tygodni.Niewiem ale wiecie moze czy np. orurowanie od Vitary moze pasowac do Nivki , albo czy trudno jest cos takiego przerobic????Aha i jeszcze jedna sprawa czy ktos wie w jakiej cenie sa teraz progi do NIVKI??????
Kto nie ryzykuje ten niema:D
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Re: Orurowanie do NIVKI;)
Orurowanie od VITARY, pasuje do VITARY. Jeśli chciałbyś założyć "kangura" od niej do NIVY, to bez przeróbek się nie obędzie.jubej pisze:Witam , wiem ze ten temat juz był poruszany i to nie raz, ale zaryzykuje ten temat.NIe znam sie dobrze na Nivkach bo mam dopiero swoja od 3 tygodni.Niewiem ale wiecie moze czy np. orurowanie od Vitary moze pasowac do Nivki , albo czy trudno jest cos takiego przerobic????Aha i jeszcze jedna sprawa czy ktos wie w jakiej cenie sa teraz progi do NIVKI??????
CZy trudno? Zależy, czy Ty to będziesz robił, czy ktoś kto umie ciąć i spawać? Dla jednych trudno, dla innych nie. Ale czy warto

Po co Ci, te progi? Jak jeździsz w błoto, to obniżysz prześwit i szybciej się zawiesisz.
A najprostszy sposób na progi to kawał rury,o średnicy wg. uznania i zamocowanie jej poprzez elementy w które wkłada się ramię lewarka.
Oczywiście trzeba przewiercić od spodu, naspawać nakrętkę, coby śrubą całość potem skontrować i spiąć.
- bartekbp01
-
Re: Orurowanie do NIVKI;)
o rany...jubej pisze:czy np. orurowanie od Vitary moze pasowac do Nivki , albo czy trudno jest cos takiego przerobic????

No co , niewiem wszystkiego wiec pytam.A pozatym niechodzi mi oto ze jak zdejme przednie orurowanie z vitary to czy załoze je do NIvy,bo to akurat wiem ze nieda rady , chodziło mi bardziej o trudnosc w przerobieniu takiego czegos i czy wogole mozna cos takiego zrobic.NIe wszyscy sa tak madrzy jak LR_Olek. 

Kto nie ryzykuje ten niema:D
ale po co chcesz ruram iz witary szpecic nive jak mozesz kupic rury od nivy?jubej pisze:No co , niewiem wszystkiego wiec pytam.A pozatym niechodzi mi oto ze jak zdejme przednie orurowanie z vitary to czy załoze je do NIvy,bo to akurat wiem ze nieda rady , chodziło mi bardziej o trudnosc w przerobieniu takiego czegos i czy wogole mozna cos takiego zrobic.NIe wszyscy sa tak madrzy jak LR_Olek.
nie kumam tego...
a najlepiej zrobic je samemu lub zlecic komus zrobienie takich jak ci sie podobaja
i do tego nei trzeba byc tak madrym jak ja