Dotz: dakar vs pharao

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

2Kółka

Dotz: dakar vs pharao

Post autor: 2Kółka » sob mar 08, 2008 11:07 pm

Zastanawiam się nad zakupem felg 15 calowych. Suzukowych nie chcę m.in. dlatego, że na wszystkich ofertach używek, jakie widziałem felgi były w takim stanie, że i tak musiałbym je oddać do piaskowania i pomalować, więc dochodzą koszty i czas poświęcony (a chwilowo mam go mało), a handlarze i tak chcą kosmiczne pieniądze, więc podejrzewam że suma summarum wyszłoby niewiele taniej od nówek.
Drogą eliminacji w konkursie pozostały Dotz-e i teraz pytanko: Dakar(et0) czy Pharao (et45)? Po szybkiej kombinacji wyszło mi: felga oryginalna do Nivy 5 calowa ma et56, więc płaszczyzna montażu wychodzi 11.85cm od wewnętrznej krawędzi felgi, pharao 12cm, dakar wiadomo 7.5 (za cal przyjąłem 2.5cm dla uproszczenia, więc przy tych wielkościach błąd wynosi pare mm). Więc wychodzi mi że pharao, ale może ktoś temat przerabiał przede mną, więc wolę grzecznie zapytać czy ktoś śmigał na jednych bądź drugich i coś podpowie? :roll:
Tomek

Awatar użytkownika
silverstone

Post autor: silverstone » ndz mar 09, 2008 12:41 am

Śmigam na Pharao. Na nalewkach Dakar 195 jest miodzio. Nic nie wadzi. Daj znak mailem, to sie zdzwonimy, możesz podskoczyć luknąć na żywo :wink:
1,6 '92, 1,7i '98.....

2Kółka

Post autor: 2Kółka » ndz mar 09, 2008 1:31 am

silverstone pisze:Nic nie wadzi. :wink:
I o to właśnie chodzi :)2 . Sie zgłoszę :wink:
Tomek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”