Niva 1.6 a Niva 1.7 ??
Moderator: Albert_N
Niva 1.6 a Niva 1.7 ??
Ja juz mam swoją Nivke ale zaraziłem już kolege i twardo szukamy jakiejś fajnetj sztuki Niestety kasiorka jest ograniczona ok +- 4000zl plus 1000 na opony wiec sa do wyboru w wiekszosci Lady z silnikiem 1.6 warto kupic taki egzemplasz czy poczekac na jakas okazje i wyrwac juz 1.7. Ja mam 1.7 wiem jak jeżdzi ale jak wrażenia z 1,6 duża różnica??
Zaczynam sie w to bawić
:)

- apede
-
- Kontaktowanie:
Roznica to 1,7-1,6=0,1. 
Dobra juz nie kasztanie, przeciez mozna dopiero po 5. poscie.

Dobra juz nie kasztanie, przeciez mozna dopiero po 5. poscie.
loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
- silverstone
-
a co miałeś na myśli mówiąc same kłopoty?Artix pisze:1,7, hmm zalezy do czego szukasz, jak na teren typu bloto, woda, to odradzam same klopoty, jak do jazdy na codzien po lesie i asfalcie to polecamtylko kto kupuje Nive zeby jezdzic nia jak osobowka
Tomaszpi
Łaciate szaleństwo Niva 1.7i 95 (było
)
Teraz Kia Sportage

Teraz Kia Sportage
jest trochę racji w tym co piszesz ale patrz kiedyś jadąc autem przy prędkości około 80 - 90 km/h wjechałem w dość głęboką wodę to tylko zaczęła "kichać' przez parę sekund a potem szła normalnie.Artix pisze:za duzo elektroniki na wilgotne tereny, trzeba byc czujnym jak czekista przy wodnych przeszkodach, w porownaniu do gaznikowca ktoremu najwyzej kopulka moze zaszkodzic
Tomaszpi
)
Teraz Kia Sportage

Teraz Kia Sportage
- bartekbp01
-
no szkoda że nie miałeś okazji widzieć tomasza w akcji!! jak jechaliśmy sie spotkać i zintegrować na pustynie , to my jechaliśmy asfaltem w okolicach 80-90km/h a tomek pruł wzdłuż asfaltu po dziurawej szutrówce troche szybciej od nas
no ale gość wie do czego terenówki służą 

JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi
CHREATIW TECHNOLOŻI
CHREATIW TECHNOLOŻI

no nie przesadzaj ale Bartek powiem Ci że lepiej jest jechać w drugą stronę niż wtedy jechałem, ponieważ jest pewne miejsce gdzie kontakt kół z drogą znika na parę metrów. Tylko strach jechać samemu bo można kogoś spotkać zna przeciwka. Będzie zlot to os można zrobić.bartekbp01 pisze:no szkoda że nie miałeś okazji widzieć tomasza w akcji!! jak jechaliśmy sie spotkać i zintegrować na pustynie , to my jechaliśmy asfaltem w okolicach 80-90km/h a tomek pruł wzdłuż asfaltu po dziurawej szutrówce troche szybciej od nas![]()
no ale gość wie do czego terenówki służą
Tomaszpi
)
Teraz Kia Sportage

Teraz Kia Sportage
- bartekbp01
-
- Sniper
- Kontaktowanie:
No właśnie taka czujność na dłuższą metę jest męczącaArtix pisze:za duzo elektroniki na wilgotne tereny, trzeba byc czujnym jak czekista przy wodnych przeszkodach, w porownaniu do gaznikowca ktoremu najwyzej kopulka moze zaszkodzic

i szybko zabija radość i luz z butowania niwki na korzyść jakieś ostrożności

chyba nie o to chodzi

Nie dość że niwka ma kilka słabych miejsc/elementów to
gdybym miał się jeszcze przejmować i martwić tym co się dzieje lub co się będzie działo w komorze silnika podczas "wodowań" to zabrało by już chyba całkowitą przyjemność z jazdy tym wehikułem.
Nie licząc tego że ominęłoby mnie i moją nivke pewnie z 80% wszystkich akcji jakie razem przeżyliśmy

Ręce precz od GENERAŁA!...

bez przesady...1,7 też daje radę:http://img364.imageshack.us/my.php?imag ... 609en9.jpg
fakt że "Check engine " zgasł dopiero po tygodniu
jak wszystkie czujniki wyschły...ale nic wiecej się nie zadziało...Inna rzecz że komputer trza będzie przenieść...tak więc na PYTANIE 1,6 czy 1,7 ja bym odpowiedział :ta w lepszym stanie...
fakt że "Check engine " zgasł dopiero po tygodniu

UAZ 78 r (dawno temu)>czerwona niva 91r>biała niva 98 r >Disco 300, 98 r
Re: witam
ja mam z 1995 roku monowtrysk i też nie narzekam. Jestem bardzo zadowolony.10zulu pisze:Są wersje niwki z 95 roku z silnkiem 1.7 i gażnikiem,a z tyłu ma te stojące światła-chyba jakies przejściówki,ojciec taką powozi i nie ma problemu z elektronką bo jej nie ma

Tomaszpi
)
Teraz Kia Sportage

Teraz Kia Sportage
- galeziat
-
- Kontaktowanie:
A ja mam 1,7 gaźnik. I co Wy na to? Jest super!
Łajka i Łada są nie do zdarcia
http://www.sosnowymlodnik.webpark.pl
http://www.sosnowymlodnik.webpark.pl
- bartekbp01
-
ja tez mam 1,7 na gazniku i nie narzekam wstawiam tu swoj cytat z postu o zamiennikach
ja mam 1.7 na gazniku po generalce i bez gazu osiagi sa jakie sa na czarnym to nawet i 140 poleci testowane na trasie gdynia krakow a i w terenie z rozwaga tez nie brakuje mocy a jak przesadze to mam przyklady na urwane przeguby i ukrecone oski
tez kiedys myslalem o wymianie na ropke ale stwierdzilem ze nie oplacalne a i nie lubie dzwieku traktoru zima.
Mitsubishi Pajero Sport 2.5