wielka prośba - diesel w nivie
Moderator: Albert_N
wielka prośba - diesel w nivie
Jak zawsze pod koniec roku wyszla nagla sprawa z nieviasta
po x wie ktorym remoncie padl mi silnik kolejny remont juz jest nie oplacalny wyzsze koszty naprawy niz nowego silnika
mam teraz zamiar wstawic diezla tego co w polonezie czyli uniwersala
WIELKA PROZBA DO WAS O PODESLANIE JAKIS SPECYFIKACJI
chodzi mi dokladnie o mocowanie silnika i mostu na podluznicach oraz dodatkowe przerobki
z gory dziekuje
po x wie ktorym remoncie padl mi silnik kolejny remont juz jest nie oplacalny wyzsze koszty naprawy niz nowego silnika
mam teraz zamiar wstawic diezla tego co w polonezie czyli uniwersala
WIELKA PROZBA DO WAS O PODESLANIE JAKIS SPECYFIKACJI
chodzi mi dokladnie o mocowanie silnika i mostu na podluznicach oraz dodatkowe przerobki
z gory dziekuje
Mitsubishi Pajero Sport 2.5
Co się tak czepiasz. Chłopak ma poważny problem a wy się duperelami w pisowni zajmujecie. Prześledź forum i zobaczysz ile ludzi pisze z błędami i nikt ich nie poucza. Lepiej jest pomagać niż obrzucać błotem...reaping pisze:Człowieku, walnąłeś takiego byka, że w oczy razi i to jeszcze w tytule.
Poczytaj sobie regulamin forum i słownik ortograficzny.

Tomaszpi
Łaciate szaleństwo Niva 1.7i 95 (było
)
Teraz Kia Sportage
Łaciate szaleństwo Niva 1.7i 95 (było

Teraz Kia Sportage
Spokój dziewczynki 
@reaping powołujesz się na regulamin, to go przeczytaj i zobacz w jaki sposób informuje się o błędach stylistycznych, ortograficznych i interpunkcyjnych.
@czacha78 się nie ciśnieniuj, bo żyłka Ci pęknie
Błąd masz w tytule. Koli on też w oczy. Choć ja doskonale Cię rozumiem, że ortografia to twój najmniejszy problem, ale nie mniej nie wypada naskakiwać na kogoś kto próbuje dbać o wolski język i jego pisownię
Nawet jeśli robi to źle.
no

@reaping powołujesz się na regulamin, to go przeczytaj i zobacz w jaki sposób informuje się o błędach stylistycznych, ortograficznych i interpunkcyjnych.

@czacha78 się nie ciśnieniuj, bo żyłka Ci pęknie

no

Metal to wojna! Więc pompuj rower dla szatana!
Ponury Niviarz!
Rzecznik Klubu Nocnych Kasztaniarzy
Ponury Niviarz!
Rzecznik Klubu Nocnych Kasztaniarzy
- Marek D.
-
Dobra trochę merytoryki
Silnik 1,9D 1905 cm3 PSA XUD9 (w specyfikacji dla nivy to 1W752 - tylko karwa ta specyfikacja chyba nigdy już się nie powtórzyła)
z poważniejszych problemów z silnikiem to tylko miska olejowa i vacumpompa, ale jak będziesz robił w warsztacie, gdzie jest migomat to pikuś.
szczegóły poszły wcześniej.
i trochę luzu Panowie
Silnik 1,9D 1905 cm3 PSA XUD9 (w specyfikacji dla nivy to 1W752 - tylko karwa ta specyfikacja chyba nigdy już się nie powtórzyła)
z poważniejszych problemów z silnikiem to tylko miska olejowa i vacumpompa, ale jak będziesz robił w warsztacie, gdzie jest migomat to pikuś.
szczegóły poszły wcześniej.
i trochę luzu Panowie

- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Ale się porobiło
Na chwilę was opuścić
A tak na serio, to nie lepiej Boguś, rozglądnąć się za używaną benzynką
Koszt mniejszy niż dieselka, przekładka, też duużo prostsza i bez patentów a'la Adam Słodowy z pobliskiego garażu
.
Nie wiem, coś za warsztat znalazł, ale przekładki silnika z oryginału, na inny model, byle ktoś nie zrobi. Jeśli nawet ktoś się podejmie, to kwestia wykonania
. Możesz wydać trochę grosza i pomnik pod domem zrobić, którym dalej, niż do marketu, będziesz się bał pojechać
. Nie sądzę, aby wielu, potrafiło porządnie przeszczepić NIVIE inne serce. Zwłaszcza, że brak ramy i mała komora silnika, są w tym momencie przeszkodą.
Skontaktuj się z MARKIEM vel KUGEL2. Też nie poszło mu, jak po masełku.
Zrobisz jak zechcesz i jak możem, to pomożem. Ale ja obstawałbym, przy standardzie, czyli poszukiwaniach benzynki.

A tak na serio, to nie lepiej Boguś, rozglądnąć się za używaną benzynką

Nie wiem, coś za warsztat znalazł, ale przekładki silnika z oryginału, na inny model, byle ktoś nie zrobi. Jeśli nawet ktoś się podejmie, to kwestia wykonania

Skontaktuj się z MARKIEM vel KUGEL2. Też nie poszło mu, jak po masełku.
Zrobisz jak zechcesz i jak możem, to pomożem. Ale ja obstawałbym, przy standardzie, czyli poszukiwaniach benzynki.
Krzysiu szukalem uzywki ale sa w gorszym stanie niz moja i bardziej dojechane koszt nowej glowicy i robocizny przewyzsza koszt diezla i wlozenie jego
kupic uzywke i znow robic remont tez nie oplacalny
juz raz dalem 3 za generalke i tak spartolili ze co jakis czas mam problem, to i tak odziwo ze jezdzilem na zloty i ostatnio przejechalem 4000km po skandynawi
nowy silnik kosztuje 5500 wiec jak co to wole nowa kupic ale to juz nie to
warsztat mam taki ze chlopaki robia rozne przerobki a przekladke i tak bede razem z nimi robil
jak by co to bede sie odzywal na gg bo na forum jest zbyt duzo ludzi co zajmuja sie nie tym co trzeba
kupic uzywke i znow robic remont tez nie oplacalny
juz raz dalem 3 za generalke i tak spartolili ze co jakis czas mam problem, to i tak odziwo ze jezdzilem na zloty i ostatnio przejechalem 4000km po skandynawi
nowy silnik kosztuje 5500 wiec jak co to wole nowa kupic ale to juz nie to
warsztat mam taki ze chlopaki robia rozne przerobki a przekladke i tak bede razem z nimi robil
jak by co to bede sie odzywal na gg bo na forum jest zbyt duzo ludzi co zajmuja sie nie tym co trzeba
Mitsubishi Pajero Sport 2.5
- Sniper
- Kontaktowanie:

check here:
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=13177
&
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic. ... sc&start=0
Ręce precz od GENERAŁA!...

- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
TakSniper pisze:Ale Ty jarcion masz u siebie raczej 1.6 a kolega czacha78 chyba na 1.7 do tej pory nivke ujezdżał

1.7, na gażniku, już odnaleziony

Ale z drugiej strony: dobry 1,6 będzie lepszy niż zły 1,7

Wszystko zależy od stopnia zajechania jednostki napędowej