anglik
Moderator: Albert_N
anglik
Witajcie Mędrcy
Zamierzam kupić Nivke i przeszła mnie myśl czy warto nabyć to autko z kierownicą po tej innej stronie Jakie są problemy z przekładką kierownicy i wszystkich elementów niezbędnych do prawidłowej pracy bo jak sami wiecie ceny aut na wyspach są dość niskie Podzielcie się swoimi przemyśleniami na ten temat Pozdro
Zamierzam kupić Nivke i przeszła mnie myśl czy warto nabyć to autko z kierownicą po tej innej stronie Jakie są problemy z przekładką kierownicy i wszystkich elementów niezbędnych do prawidłowej pracy bo jak sami wiecie ceny aut na wyspach są dość niskie Podzielcie się swoimi przemyśleniami na ten temat Pozdro
Dura Lex Sed Lex
- Marek D.
-
Re: anglik
dział LR piętro wyżej, tu to co najwyżej z ginekologii możesz się podciągnąć 

Bardzo słuszna koncepcja
, aczkolwiek na Twoim miejscu nabyłbym kalkulator na początek
.

Ja nie potrzebuję kalkulator tak jak Ty Liczę w głowie doskonale a jak nie masz pojęcia lub ochoty co jak i za ile to nie wypowiadajcie się oszczędzi mi to czasu na bezsensowne wypowiedzi
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dura Lex Sed Lex
To po co pytasz? Nie ciśnieniuj się chłopie bo to pikności szkodzi.barteekgo pisze:Ja nie potrzebuję kalkulator tak jak Ty Liczę w głowie doskonale
"..i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony,na wieść o zarobkach-usiadł zapłakał.."
Nie wiem dlatego pytam , zaznaczam tylko że nie potrzebuję odpowiedzi nie dot tematu
Nie ciśnieniuje się i głęboko wierze że NIvami jeżdżą też ludzie myślący
Nie ciśnieniuje się i głęboko wierze że NIvami jeżdżą też ludzie myślący
Dura Lex Sed Lex
- silverstone
-
Więc nie kupuj Nivy, bo będziesz odstawał resztygłęboko wierze że NIvami jeżdżą też ludzie myślący

1,6 '92, 1,7i '98.....
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Daj spokójsilverstone pisze:Więc nie kupuj Nivy, bo będziesz odstawał resztygłęboko wierze że NIvami jeżdżą też ludzie myślący

Jak tak dobrze liczysz, to szkoda że nie wyliczyłeś, że przy obecnym kursie, to NIVY do Anglii, opłaca się eksportowaćbarteekgo pisze: Ja nie potrzebuję kalkulator tak jak Ty Liczę w głowie doskonale a jak nie masz pojęcia lub ochoty co jak i za ile to nie wypowiadajcie się oszczędzi mi to czasu na bezsensowne wypowiedzi

Oj studenty, studenty.

- Marek D.
-
Ja, dla chłopców, którzy chcą już, byle szybko i tanio - polecam kozę
bo to i za rogi można przytrzymać, i poziom wieczornych dyskusji satysfakcjonował będzie obie strony
Może o jakiejś beemce pomyśl - taniej będzie

oj nie znacie czlowieka i pierdoly pociskacie Przeciez nie wiecie czym aktualnie jezdze - a chialem malej zmiany ale wiem ze to malo istotne
Koza to dobry pomysl - ona zje wszystko i nie zardzewieje
To milo ze jestescie aktywni lecz oczekiwalem wiecej merytoryki
Pozdrawiaju Was
Koza to dobry pomysl - ona zje wszystko i nie zardzewieje
To milo ze jestescie aktywni lecz oczekiwalem wiecej merytoryki
Pozdrawiaju Was
Dura Lex Sed Lex
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Marek D. pisze:Ja, dla chłopców, którzy chcą już, byle szybko i tanio - polecam kozębo to i za rogi można przytrzymać, i poziom wieczornych dyskusji satysfakcjonował będzie obie strony
![]()
Raz - Taniej
Dwa - Ekologicznie

Zdjęcie pochodzi ze strony:http://www.konierobocze.pl
- Marek D.
-
Nie do końca o takim zastosowaniu myślałem, ale pozycja wyjściowa operatora właściwaKrzysiek-74 pisze:Marek D. pisze:Ja, dla chłopców, którzy chcą już, byle szybko i tanio - polecam kozębo to i za rogi można przytrzymać, i poziom wieczornych dyskusji satysfakcjonował będzie obie strony
![]()
Raz - Taniej
Dwa - Ekologicznie
Zdjęcie pochodzi ze strony:http://www.konierobocze.pl

@barteekgo - przystopuj chwilkę - przekładka nivy z anglika to totalna porażka - karwa nówka wyjdzie cię u nas taniej niż padło przekładane z UK

- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Marek D. pisze:
Nie do końca o takim zastosowaniu myślałem, ale pozycja wyjściowa operatora właściwa![]()
Noo, ale przecież, pozycja na jeźdźca, no nie

@barteego - posłuchaj Marka i wszystkich innych. W kraju, jest całkiem sporo dobrych egzemplarzy, tylko trzeba się w koncu zdecydować: czy chcesz kupić czy tylko pytać

Taki sam efekt byłby przy gwałtownym hamowaniuMarek D. pisze: Nie do końca o takim zastosowaniu myślałem, ale pozycja wyjściowa operatora właściwa![]()

- Sniper
- Kontaktowanie:
FORUMOWA LINIA INFORMACYJNA:
-> Temat już był na tym forum przynajmniej raz.
-> Aby go odnaleźć użyj opcji SZUKAJ.
-> Jeśli opcja szukaj nie działa spróbuj przejrzeć posty w dziale NIVA manualnie (to zaledwie kilkanaście stron).
-> Jeżeli mimo tego tym sposobem nie znajdziesz interesującego Cię zagadnienia spróbuj odnaleźć przez posty użytkownika mentor187 który udzielał sie w tamtym temacie.
-> Jeśli użytkownik mentor187 nie figuruje dłużej w bazie forum gdyż możliwe iż własnoręcznie usunął swój profil spróbuj odnaleźć jego posty przez dobra wyszukiwarkę internetową
-> Jeśli opcja szukaj nie działa spróbuj przejrzeć posty w dziale NIVA manualnie (to zaledwie kilkanaście stron).
-> Jeżeli mimo tego tym sposobem nie znajdziesz interesującego Cię zagadnienia spróbuj odnaleźć przez posty użytkownika mentor187 który udzielał sie w tamtym temacie.
-> Jeśli użytkownik mentor187 nie figuruje dłużej w bazie forum gdyż możliwe iż własnoręcznie usunął swój profil spróbuj odnaleźć jego posty przez dobra wyszukiwarkę internetową
Ręce precz od GENERAŁA!...

- Marek D.
-
1->a) zalej wrzątkiem melisęSniper pisze:FORUMOWA LINIA INFORMACYJNA:
5->a) wypij napar (akurat powinien dobrze wystygnąć)

- Marek D.
-
Tylko, że zestaw z uprzężą i wózkiem uważam za przeinwestowany2Kółka pisze:Taki sam efekt byłby przy gwałtownym hamowaniuMarek D. pisze: Nie do końca o takim zastosowaniu myślałem, ale pozycja wyjściowa operatora właściwa![]()
![]()
![]()

Jakiś czas temu myślałem o ściągnięciu LR z Anglii, bo jak większość ludzi w Polsce mam tam połowę rodzimy.
Robiąc wywiad na temat późniejszej rejestracji itp. - wszyscy mi odradzali. Mówili ze takie auta już teraz można sprowadzać wyłącznie na części, bo już nikt tego nie rejestruję. No i odpuściłem.
Nie sądzę, żeby przez te pare miesięcy zmieniło się coś w tej kwestii, a już na pewno nie na lepsze.
Robiąc wywiad na temat późniejszej rejestracji itp. - wszyscy mi odradzali. Mówili ze takie auta już teraz można sprowadzać wyłącznie na części, bo już nikt tego nie rejestruję. No i odpuściłem.
Nie sądzę, żeby przez te pare miesięcy zmieniło się coś w tej kwestii, a już na pewno nie na lepsze.
Była NIVA 1,7 + GAZ `95 teraz jest Land Rover Discovery 300 tdi z 1997 r.
Jednak jesteście mili i poradziliście dobrym słowem Wziąłem sobie rady do serca
Hmm melise pijam codziennie
Hmm melise pijam codziennie

Dura Lex Sed Lex
Kolego, co możesz zaoszczędzić na Nivie? Przy takich cenach i stosunkowo niezłym wyborze, jaki jest na miejscu? Nie warto. Czas i koszty poszukiwania odpowiedniego egzemplarza i tak będą mniejsze, niż przekładki.
A swoją drogą - ktoś może pokazać, jak wygląda od środka angielska Niva? Bo nie bardzo wyobrażam sobie upchnięcie po zatłoczonej prawej stronie silnika niezbędnych mechanizmów.
A swoją drogą - ktoś może pokazać, jak wygląda od środka angielska Niva? Bo nie bardzo wyobrażam sobie upchnięcie po zatłoczonej prawej stronie silnika niezbędnych mechanizmów.