prosze o pomoc
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
prosze o pomoc
Witam wszystkich fanów niwy, przepatrzyłem forum by znaleść problem z mojom niwkom i nic a mianowicie jest to niwa 1600 z 92r. benzyna gaz, od tygodnia niechce odpalać raz na jakiś czas odpali na ułamek sekundy igaśnie czy to na benzynce czy gazie aż do rozładowania aku. pużniej wsadzam drugi akumulator i podkoniec jego mocy odpala bez ssania na ssaniu nawet nie dychnie. Gdy już odpali i sie zagrzeje jest wszystko ok. i ssanie działa i odpala.
- silverstone
-
Re: prosze o pomoc
Ten rocznik tak ma
moja też kiedyś tak miała.
A poważnie to sprawdź kopułkę,kable......i całą reszte układu zapłonowego. Wilgoć, coś zaśniedziało, sie zasyfiło i iskra idzie bokiem albo są za duże opory.

A poważnie to sprawdź kopułkę,kable......i całą reszte układu zapłonowego. Wilgoć, coś zaśniedziało, sie zasyfiło i iskra idzie bokiem albo są za duże opory.
1,6 '92, 1,7i '98.....
-
- jestem tu nowy...
kopułka raczej nie jest nowa kable terz, i dzieje sie to tylko przy pierwszym odpaleniu puzniej jest ok, ale i tak sprawdze kopuł. i kable. A czy świece mogą mieć coś do tego.
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Zrób jak SILVERSTONE radzi, bo zęby, że się tak wyrażę zjadł na temaciehub26 pisze:kopułka raczej nie jest nowa kable terz, i dzieje sie to tylko przy pierwszym odpaleniu puzniej jest ok, ale i tak sprawdze kopuł. i kable. A czy świece mogą mieć coś do tego.

W wolnych chwilach, warto zaglądnąć do słownika ortograficznego

- Sniper
- Kontaktowanie:
Ja pierdziele tej
przecież tego nawet czytać sie nie da
Proszę o trochę szacunku dla czytających, chyba że chcesz abyśmy zostali wtórnymi analfabetami

Proszę o trochę szacunku dla czytających, chyba że chcesz abyśmy zostali wtórnymi analfabetami

Ręce precz od GENERAŁA!...

-
- jestem tu nowy...
Chciałbym wszystkich czytających ten post przeprosić za te byki które wcześniej popełniłem[więcej się to nie powtórzy]. Szukając awarii w nivie natrafiłem na wypięty element, który steruje [zamyka lub otwiera przepustnice ssania] założyłem go i teraz jest dobrze.
Dziękuje forumowiczom, Którzy próbowali mi pomóc. Pozdrawiam hub26.
Dziękuje forumowiczom, Którzy próbowali mi pomóc. Pozdrawiam hub26.
- Marek D.
-
Znaczy się linkahub26 pisze:... Szukając awarii w nivie natrafiłem na wypięty element, który steruje [zamyka lub otwiera przepustnice ssania] założyłem go i teraz jest dobrze...

Na miłość boską starczy jak deczko orty ograniczysz. Z kwiecistością stylu nie przeginaj, my som proste chłopy, bo w niuansach figur krasomówczych sens się gubi

- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Stawiam na cięgnoMarek D. pisze:Znaczy się linkahub26 pisze:... Szukając awarii w nivie natrafiłem na wypięty element, który steruje [zamyka lub otwiera przepustnice ssania] założyłem go i teraz jest dobrze...![]()

- Marek D.
-
Krzysiek-74 pisze:Stawiam na cięgnoMarek D. pisze:Znaczy się linkahub26 pisze:... Szukając awarii w nivie natrafiłem na wypięty element, który steruje [zamyka lub otwiera przepustnice ssania] założyłem go i teraz jest dobrze...![]()
![]()
![]()