miska olejowa 1,9
Moderator: Albert_N
miska olejowa 1,9
Witam orientuje sie ktos jak wygada miska olejowa od silniczka 1,9 (chodzi mi oczywiscie od tego oryginalnego monotwanego seryjnie w ładach ) 

Re: miska olejowa 1,9
Chodzi ci o wymiary czy Chcesz wiedzieć jaki ma kolor
:)13
Taka gruba solidna, niedługo bede wymieniał uszczelke z nad niej to moge zdjęcie zrobić jak zainteresowany jesteś.

Taka gruba solidna, niedługo bede wymieniał uszczelke z nad niej to moge zdjęcie zrobić jak zainteresowany jesteś.
1997 diesel
IN MUD WE TRUST
IN MUD WE TRUST
ogólnie chodzi mi o jej kształt (wymiary równiez mile widziane) .woytecdee pisze:Chodzi ci o wymiary czy Chcesz wiedzieć jaki ma kolor:)13
pytam o to bowiem dorwałem silnik 1,9TD i miske ma cała plaska wiec troche nie bardzo bedzie bo z tyłu silnika idzie most a tak wysoko nie uda mi sie podniesc silnika bo maski nie zamkne wiec musze myslec nad inna miska (bo ta jest aluminiowa wiec jej przeróbka raczej odpada)
- poborcapodatkowy
Śliczny
Maxers, dobry człowieku, taka prośba: jak skończysz motać silnik to wstaw na forum jakiś opis prac, najlepiej z dokumentacją fotograficzną. Może się przydać

Maxers, dobry człowieku, taka prośba: jak skończysz motać silnik to wstaw na forum jakiś opis prac, najlepiej z dokumentacją fotograficzną. Może się przydać

Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
- Marek D.
-
A d...upa.... przód miski musi być wypłycony coby przedni most zmieścić 

ano miseczke musze założyc własnie od silnika 1,9D oraz pompe olejowa badz tylko smok (bo z tego co wiem jest inaczej ułozony smoczekMarek D. pisze:A d...upa.... przód miski musi być wypłycony coby przedni most zmieścić

no i musze zajac sie równiez sprzegłem bo to które ja mam to działa na ciagniecie dziwgini (a nie wcisk słoneczka jak to w przypadku jest wiekszosci sprzegieł) ,
woytecdee no i doczekam sie od ciebe na ta foteczkewoytecdee pisze:Chodzi ci o wymiary czy Chcesz wiedzieć jaki ma kolor:)13

bo troche zniesmaczam sie obecna michą oraz od poloneza tez nie za ciekawie wyglada
a wszsytko przez ten orzech bo bedzie sie opierała jesli dam oryginalna od polda raczej tez .
Dlatego chciałbym oblukac jak wygladala w seryjce (oczywscie w 1,9) czy tak samo jak w 1,6/1,7 czy inaczej
Bowiem bez kombinowania michy to raczej odpada bo trzeba by było podniesc cały silnik o jakies 10cm (ewentualnie opuscic most)

O masz ci los totalnie zapomniałem.
uszczelke już wymieniłem, ale postaram się w miare szybko pomierzyć element i porobie fotki pod silnikiem.
a co się okazało olej leci dalej i pewnie bedzie trzeba wymienić uszczelniacz wału
uszczelke już wymieniłem, ale postaram się w miare szybko pomierzyć element i porobie fotki pod silnikiem.
a co się okazało olej leci dalej i pewnie bedzie trzeba wymienić uszczelniacz wału

1997 diesel
IN MUD WE TRUST
IN MUD WE TRUST
odswiezam temacik bo klepocze juz pompe i smog,niedługo na miche czas przychodzi .
\chciałem zapytac was drodzy koledzy ile wchodzi oleju do silnika bezynowego.(oryginała oczywiscie)
bowiem bede musiał skrócic te moja i nie wiem czy koniecznie trzeba rowniez zwiekszac jej pojemnosc (na boki itp) czy moze byc mniejsza ,sadze ze lepiej byłoby własnie to zrobic(zeby nie podniosł sie poziom i nie wwalało gdzie simerem itp) tyle ze własnie wiecej zabawy jest przy tym niz samo skrócenie. Co wy na to /?
\chciałem zapytac was drodzy koledzy ile wchodzi oleju do silnika bezynowego.(oryginała oczywiscie)
bowiem bede musiał skrócic te moja i nie wiem czy koniecznie trzeba rowniez zwiekszac jej pojemnosc (na boki itp) czy moze byc mniejsza ,sadze ze lepiej byłoby własnie to zrobic(zeby nie podniosł sie poziom i nie wwalało gdzie simerem itp) tyle ze własnie wiecej zabawy jest przy tym niz samo skrócenie. Co wy na to /?

- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
jak juz o misce mowa, mi przypomina sie ze oryginal mial klapki przelewowe.
w terenie moze ci olej spod smoka odplynac i co sam juz wiesz ..
widzialem kiedys taki zabieg samopał - wspawane klapki, wpuszczajace olej a juz nie wypuszcajace go spod smoka, jakby taka puska z olejem dla smoczka.
w terenie moze ci olej spod smoka odplynac i co sam juz wiesz ..
widzialem kiedys taki zabieg samopał - wspawane klapki, wpuszczajace olej a juz nie wypuszcajace go spod smoka, jakby taka puska z olejem dla smoczka.
Jeżdżę na felgach kutych SLIK i dziur się nie boję. Offroadu też nie. Polecam.
- Sniper
- Kontaktowanie:
Do 1.6 wchodzi 3,8 litra oleju.
@kb-autostyle trafna uwaga

@kb-autostyle trafna uwaga

Ręce precz od GENERAŁA!...

to cos mało ja mysle dac moja na 5-5,5l 

- Sniper
- Kontaktowanie:
Jeśli tak bardzo lubisz czyścić silnik to pewnie dasz rade nalać i z 6-7 litrów

Ręce precz od GENERAŁA!...

a potem bedzie ulewało sie od strony siajbkiSniper pisze:Jeśli tak bardzo lubisz czyścić silnik to pewnie dasz rade nalać i z 6-7 litrów![]()
![]()