Sprężyny do Nivki
Moderator: Albert_N
Sprężyny do Nivki
Witam mam pytanko czy koś zna wymiary oryginalnych sprężyn przód/tył do Nivy????
Z góry dziękuje za odpowiedz.
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Re: Sprężyny do Nivki
mniva pisze:Witam mam pytanko czy koś zna wymiary oryginalnych sprężyn przód/tył do Nivy????
A w mądrych książkach jest napisane

No właśnie nie mogę/potrafię znaleźć. Ale skoro nie wiesz nie znasz to nie musisz szukać
No fakt, on akurat nie musi
FAQ - i wszystko jasne

FAQ - i wszystko jasne

przemieszam stary temcik zeby sie nie przypalił
Mam mały problemik szykuje sie wymiany sprezynek z przodu i nie wiem jakie wybrac (moze cos podebrac) .Znalażłem 2 tylnie sprezynki i ciekawe czy, moze by nie podeszły niby sa dłuzsze ale pewnie bardziej miekkie co o tym sadzicie czy jest sens zaprzatac sobie tym głowe ..

Mam mały problemik szykuje sie wymiany sprezynek z przodu i nie wiem jakie wybrac (moze cos podebrac) .Znalażłem 2 tylnie sprezynki i ciekawe czy, moze by nie podeszły niby sa dłuzsze ale pewnie bardziej miekkie co o tym sadzicie czy jest sens zaprzatac sobie tym głowe ..

ale to chyba parami powinno sie wymieniac
no i pasowałoby kilka cm ja podniesc jak juz tam sie tyka
no i pasowałoby kilka cm ja podniesc jak juz tam sie tyka
- bartekbp01
-
za komplet10zulu pisze:a nowa sprężyna w sklepie pewnie 100zł
i szczerze polecam orginały a nie motanie ew. dać do kowala te stare żeby je wydłużył
JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi
CHREATIW TECHNOLOŻI
CHREATIW TECHNOLOŻI

ok to wezme oryginalne i najwyzej wytocze tulejki do podłązenia pod sprezyny jak i sworzenie zeby nie klapała tak na nierównosciach (zbyt wysoko tez nie ma sensu dawac bo polosie beda dostawac po d..ie i gumy)
Ja o komplecie Ci pisałem,lift robił @krzysiek74 i dokładnie opisał,części są takie tanie że nie ma sensu od innych aut motać.
Wj/Wg