Kilka dni wcześniej koledze padł silnik w ładzie niwie i wymyślił że założy silnik z Granady 2.3 v6 ale nie jesteśmy pewni czy reduktor to wytrzyma. Jak myślicie będzie jeździła

pozdrawiam
Moderator: Albert_N
zakładajcie to się dowiemylukaszokm pisze:Witam
Kilka dni wcześniej koledze padł silnik w ładzie niwie i wymyślił że założy silnik z Granady 2.3 v6 ale nie jesteśmy pewni czy reduktor to wytrzyma. Jak myślicie będzie jeździła?
pozdrawiam
maxers pisze:wytrzymac to i wytrzyma (oczywiscie jak bedziesz jedził z głową ,bo wykończyc reduktor czy skrzynie to idzie i na seryjnym silniku tylko kwestia odpowiedniego rzeźnika )
maxers pisze:bo w terenie zwykle nie pałuje sie silnika
maxers pisze:(oczywiscie jak bedziesz jedził z głową
ale 1,9? taklukaszokm pisze:Niestety ale motor nie mieści się pod maską jest za szeroki
Kolega zrezygnowała z tej modyfikacji, szuka silnika z niwy
i jak linknie przy nim cos to zaczynaja sie schodySvenson pisze:Tylko że częsci do niego powoli nieosiagalne
Ja kiedys myslałem o tym silniku i dostałem odpowiedz w stylu :poborcapodatkowy pisze:A co z silnikami ze ścierki? Mieszczą się?
Tak z ciekawości pytam...
bawiłem sie przy audicy 80tce z takim silnikiem i naprawde byłem nia pozytywnie zaskoczony jesli chodzi o moc do wagi tego auta silnik naprawde wart uwagi bodajze 75KM ma ten z IC no i turbina ma dodatkowo chłodznienie ciecza,spalanie autaka 4-5l ,sam sie własnie zastanawiałem na motaniem tegoz silnika w niwke lecz zescie mi odradzili no i padło na PSAIvul pisze:Znam nawet gościa który ma dzwon coby zestroić 1.6 td ze skrzynią z łajdaczki, ale nie odda za żadne osiągalne skarby, co najwyżej pożyczy żeby sobie taki zrobić.
I co , trzeba było słuchaćmaxers pisze:bawiłem sie przy audicy 80tce z takim silnikiem i naprawde byłem nia pozytywnie zaskoczony jesli chodzi o moc do wagi tego auta silnik naprawde wart uwagi bodajze 75KM ma ten z IC no i turbina ma dodatkowo chłodznienie ciecza,spalanie autaka 4-5l ,sam sie własnie zastanawiałem na motaniem tegoz silnika w niwke lecz zescie mi odradzili no i padło na PSA
ja mam od xanti silnik tego 1,9TD z IC oraz 1,9D od poloneza , wybrałem jego ze wzgledu na prostote oraz w miare pasuje w nive no i skrzynia pasuje od polda 1,9D miałem tez kupowac skrzynie od łady 2107 5ke ale mam 2szt od polda wiec je załoze (jak sie rozsypie to tylko bede przerzucał całe skrzynie .A przy silniku 1,6 byłoby wiecej motaniny zeby wyosiowac go i przykrecic przez blache bo niestety odlewy nie pasujaWojt@s pisze:Svenson a oryginalny silnik Łady 1.6 na gazie to maserati![]()
według mnie gra z silnikami diesla o tej pojemności jest warta świeczki gdyż niva mało waży 1200kg , miałem kiedyś ropola w beczce 2.0 pierwszy silnik 55kucy, skrzynia 4ka, auto z przyczepą plus 5 pasazerów i nie było góry przy ktorej by zwolnił. Więc te 60 kucy w odniesieniu do moich wspomnień zapewne wystarczy.
A jeśli już wchodzi w rynek niemiecki to jeszcze były niezniszczalne 1.6 z grupy VW i 1.6 Oplowski, a 1.7 nawet było ISUZU więc jest w czym wybierać. Maxers jeżeli dobrze kminie to piec PSA z poldo-klekota wziąłeś?? czy z jakiegoś francuza. Jaka skrzynia?? zostałeś przy łoryginalnej czy poldkowa??
sadze ze troche za cienkie beda bez tubinki jak w teren bynajmniej pold w terenie szedł nawet niezle na szutrach ale musiał byc pedał w podłodzejuż wchodzi w rynek niemiecki to jeszcze były niezniszczalne 1.6 z grupy VW i 1.6 Oplowski, a 1.7 nawet
Chodziło mi o 2.3D albo 1.8TDSvenson pisze:Ja kiedys myslałem o tym silniku i dostałem odpowiedz w stylu :poborcapodatkowy pisze:A co z silnikami ze ścierki? Mieszczą się?
Tak z ciekawości pytam...
" A widziałeś kiedyś żeby sierra pierwsza ze świateł wystartowała"
wiec po co sie ma mieścić
2.3D KLOC wielkie i ciezkiepoborcapodatkowy pisze: Chodziło mi o 2.3D albo 1.8TD![]()
Skrzynia raczej fordowska.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość