drgania w nivie przy przyśpieszaniu
Moderator: Albert_N
drgania w nivie przy przyśpieszaniu
mam nive 2000rok i przy przyśpieszniu drgania w całym auci.Do tego drgają lewarki zmiany biegów.Co tu zrobić 

Re: drgania w nivie przy przyśpieszaniu
kazda niwa ma zamontowany uklad ktory jest podlaczony do krzesel - to po to by jezdzac po dziurach nie bolaly plecy tylko byly delikatnie masowane
Masz pewnie popsuty ten uklad stad te drgania w calym aucie...
Masz pewnie popsuty ten uklad stad te drgania w calym aucie...
glizda
Rozregulował się od jeżdżenia po czarnymglizda pisze:Masz pewnie popsuty ten uklad stad te drgania w calym aucie...
My też cię witamy
Może to któryś krzyżak pada, może poduszki, może od było krzywo skręcone, może jakaś szpilka się urwała...
Ogólnie masz coś krzywo, trzeba obejrzeć. Najpierw czy coś się huśta i czy wszystkie śruby i nakrętki na miejscu, potem czy coś luźno nie late, potem czy wszystko pocentrowane.
\Sebi

Może to któryś krzyżak pada, może poduszki, może od było krzywo skręcone, może jakaś szpilka się urwała...
Ogólnie masz coś krzywo, trzeba obejrzeć. Najpierw czy coś się huśta i czy wszystkie śruby i nakrętki na miejscu, potem czy coś luźno nie late, potem czy wszystko pocentrowane.
\Sebi
Ivul pisze:Rozregulował się od jeżdżenia po czarnymglizda pisze:Masz pewnie popsuty ten uklad stad te drgania w calym aucie...
Ten system działa właśnie na asfalcie a nie w terenie i to przy jeździe z większą prędkością.
U mnie działa rewelacyjnie

tak ma bycsowa1984 pisze:mam nive 2000rok i przy przyśpieszniu drgania w całym auci.Do tego drgają lewarki zmiany biegów.Co tu zrobić

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- michalxl600
u mnie ten system ma sekretne sterowanie bo nie zawsze sie włącza . Ogólnie te "good-wibrations" pojawiają się około 70 tki.
Mój system jak sądzę reaguje na fale mózgowe kierowcy - gdy mam gorszy dzień włacza się masaż
Mój system jak sądzę reaguje na fale mózgowe kierowcy - gdy mam gorszy dzień włacza się masaż

kobiety też mają prawo programować.Dlatego kupujemy im pralki 

michalxl600 pisze:u mnie ten system ma sekretne sterowanie bo nie zawsze sie włącza . Ogólnie te "good-wibrations" pojawiają się około 70 tki.
...eee to moja jest w gorszym stanie... masaz dopiero przy 80 czuje i to dopiero na 5-tce
i tu tez roznie - jak jade sam to tylko moj fotel masuje, a jak mam pasazera to tylko on jest wypoczety

a jak dziewczyne wezme na przejazdzke to po 15 minutach jest gotowa....

glizda
- Sniper
- Kontaktowanie:
Taaa... ale niech walczy, młody jestBart03 pisze:tak ma bycsowa1984 pisze:mam nive 2000rok i przy przyśpieszniu drgania w całym auci.Do tego drgają lewarki zmiany biegów.Co tu zrobić

U mnie największe drgania zarejestrowałem przy większych prędkościach z powodu luzu na wałach napędowych - które przy prędkości koło 125km/h zaczynały walić w spód auta

Co się tyczy samego ruszania to najbardziej telepotało nivką przy kończącym sie sprzęgle

Ręce precz od GENERAŁA!...

Ja tam bym stawiał na niewycentrowany reduktor.
ale tak to my sobie możemy tylko gdybać, trzeba zajrzeć pod gablotę i ob-lukać co piszczy w trawie. jak się nie znasz to jedź na stacje diagnostyczną z browarem to może cosik ci podpowiedzą chłopaki.
ale tak to my sobie możemy tylko gdybać, trzeba zajrzeć pod gablotę i ob-lukać co piszczy w trawie. jak się nie znasz to jedź na stacje diagnostyczną z browarem to może cosik ci podpowiedzą chłopaki.
1997 diesel
IN MUD WE TRUST
IN MUD WE TRUST
- poborcapodatkowy
Przy okazji możesz posprawdzać krzyżaki. Zatarty wzmaga wibracje 

Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
woytecdee pisze:Ja tam bym stawiał na niewycentrowany reduktor.

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
Nie, mówił o reduktorze w wózku na złom 

- bartekbp01
-
dzisiaj czytałem bardzo mądrą książkę obsługi żniwy i wyczytałem tam między innymi że również ten krótki wałek między skrzynia a redyktorem się wyważa
za pomocą jakichś podkładek
warto sprawdzić również pierścień ustalający wałka wyjściowego ze skrzyni (ten w krótkim wale ) ma on ponoć kluczowe znaczenie

warto sprawdzić również pierścień ustalający wałka wyjściowego ze skrzyni (ten w krótkim wale ) ma on ponoć kluczowe znaczenie
JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi
CHREATIW TECHNOLOŻI
CHREATIW TECHNOLOŻI

- poborcapodatkowy
Zawsze mówiłem, że czytanie jest niebezpieczne 

Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
- Sniper
- Kontaktowanie:
Szczególnie książek sprzed wielu lat i dzisiejszej prasy 

Ręce precz od GENERAŁA!...

- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Tak. Może u bardziej wrażliwego czytelnika, nastąpić SZOKSniper pisze:Szczególnie książek sprzed wielu lat i dzisiejszej prasy

To jakby zderzenie dwóch światów

Kto by pomyślał, że Bartek, taki duży chłop, a taki delikatny